Concertul TRIOSENCE, în două reprezentații unice la București (pe 3 octombrie 2023) și la Cluj-Napoca (pe 5 octombrie 2023), aduce pentru publicul din România o nouă experiență marca Jazz Fan Rising. Considerați „noua față a jazz-ului german” de săptămânalul Stern, cei trei fac un jazz pe care ei înșiși îl numesc „cantabil”, cu sonorități de șlagăr, în care nu se sfiesc să îmbine groovul cubanez și lirica plină de nuanțe a jazzului scandinav.

 

TRIOSENCE: aka Bernard Schüler (pian), Omar Rodriguez Calvo (bass), Tobias Schulte (percuție) au și găsit un nume pentru stilul lor semnătură: „songjazz”, definit prin puterea și claritatea melodiilor. Ei spun că emoțiile se țes din „vocea” fiecărui instrument care contribuie în mod egal la definirea spațiului sonor în care muzica reușește să ajungă la sufletul sau la gândul ascultătorului. Chiar numele trupei derivă de la sintagma „trio-essence”, punctând abordarea egalității de drepturi între instrumente, inspirat – spun ei, de modelul pianistului american Bill Evans.

 

TRIOSENCE promit publicului românesc o experiență între jazz, fusion, folk, pop și world music, care să aducă emoție nu doar cunoscătorilor de jazz, ci și celor care nu i-au descoperit până acum bogăția. O muzică de o frumusețe solară care îi va cuceri  pe iubitorii lirismului scandinav, într-un fusion cantabil în care predomină melodicitatea.

 

 

O minune de concert, ca să treceți cu bine peste nostalgia vacanței de vară. O muzică solară de o rară frumusețe ! Iar dacă printre pasiunile Dvs. se numără Helge Lien, Bill Evans, Ahmad Jamal ori Keith Jarrett, veți regăsi influențele lor printre aromele acestor melodii superbe”, spune Ciprian Moga, inițiator și coordonator al asociației JAZZ FAN RISING.

Pentru cele două concerte de la București și Cluj, TRIOSENCE au pregătit și câteva piese de pe cel de-al 10-lea lor album -„Giulia”, apărut în 2022. Piesele au fost compuse și înregistrate în Italia spre finele pandemiei, cu mult optimism și speranță. Atmosfera de „dolce vita” din „Giulia” l-a fermecat până și pe Paolo Fresu, care apare în trei piese de pe album (lucru rar pentru trompetistul italian, renumit pentru faptul că refuză colaborări, fiind absorbit de proprile sale proiecte).

 

TRIOSENCE a fost creat la inițiativa pianistului Bernard Schüler în anul 1999 și are la activ 10 albume. Bernard Schüler a studiat la Universitatea de Muzică din Köln, a câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale și a fost nominalizat, printre altele, la Premiul Criticilor de Discuri Germane.

 

Concertul TRIOSENCE deschide stagiunea de toamnă JAZZ FAN RISING, o inițiativă privată formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile grupului completează agenda de jazz din România. „Invitații JFR” sunt „rarități”: artiști și proiecte savurate de „cunoscători” sau „stele în curs de consacrare”. Asociația își dorește să constituie o voce a publicului de jazz pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte.

 

Din 2015 și până în prezent, Jazz Fan Rising a organizat aproape 50 de concerte, printre invitații lor numărându-se Tonbruket, Magnus Ostrom (Suedia), EYOT (Serbia), Wolfgang Haffner, Benedikt Jahnel (Germania), Ana Carla Maza (Cuba), Verneri Pohjola (Finlanda), Rabih Abou-Khalil (Liban/Germania), Macha Gharibian (Armenia/Franța), Håkon Kornstad, Helge Lien Trio, Mats Eilertsen Trio, Christian Wallumrod (Norvegia), Thomas Enhco, Dan Tepfer, Francois Couturier, Benjamin Moussay, Vincent Peirani, Emile Parisien, Rouge, Geraldine Laurent (Franța), Andrew McCormack (Marea Britanie), Vijay Iyer Trio (SUA), David Helbock, Ulrich Drechsler, BartolomeyBittmann (Austria).

 

Pentru concertele de la București – marți, 3 octombrie 2023, de la ora 19:00, la Sala Dalles și la Cluj-Napoca – joi, 5 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” – biletele pot fi achiziționate de pe eventim.ro, eventbook.ro, iabilet.ro, și din rețelele Humanitas, Cărturești, Germanos, Vodafone, OMV, SelfPay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.