Debut în forță pentru cel mai așteptat reality show din România, America Express – Drumul Aurului! Premiera difuzată de Antena 1 aseară, de la ora 20:00, a înregistrat cea mai bună audiență în topul lansărilor show-ului în cele 5 sezoane și a fost lider incontestabil de piață pe toate segmentele de public. Astfel, prima ediție America Express a condus topul audiențelor cu o medie pe publicul comercial din mediul urban de 10 puncte de rating și 30.3% cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu o medie de 6.1 puncte de rating și 18.7% cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider de piață cu o medie de 8.7 puncte de rating și 21.6% cota de piață, urmată de Pro Tv cu 6.8 puncte de rating și 17% cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării, show-ul a fost lider cu o audiență medie de 8.3 puncte de rating și 19.7% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8.1 puncte de rating și 19.2% cota de piață. Difuzată în intervalul orar 19:57-23:44, emisiunea a adunat, în minutul de aur de la 22:10, aproape 1,9 milioane de telespectatori în fața micilor ecrane.

Totodată, Antena 1 a condus clasamentul audiențelor ieri la nivelul întregii zile, pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 21 și 54 de ani, înregistrând o medie de 3.3 puncte de rating și 18.8% cota de piață, în vreme ce principalul competitor, Pro Tv înregistra atunci 3 puncte de rating cu 16.9% cota de piață. Și pe intervalul orar din prime time, 19:00 – 23:00, Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul publicului comercial, înregistrând 8.9 puncte de rating cu 25.9% cota de piață, Pro Tv situându-e pe locul 2, cu 7.3 puncte de rating și 21.2% cota de piață.

Premiera de aseară America Express a adus startul unei curse uluitoare, începute în centrul Mexicului. Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam și mama ei, Mihaela sunt concurenții care au pornit într-o întrecere epuizantă, purtând după ei toate bagajele aduse initial, în căutarea rucsacurilor America Express – în cel mai neașteptat loc, un cimitir. Cea dintâi întrecere din acest sezon a adus surprize la linia de sosire: Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla au ajuns primii la Irina Fodor. Ei au fost urmați de Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru și de gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar. Cele trei perechi de vedete au intrat astfel în lupta pentru câștigarea primului Joker, o miză nou introdusă în desfășurarea competiției – iar cei care și-au adjudecat acest premiu au fost Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, avantajul oferit fiind posibilitatea de a scădea 30 de minute din ora la care ajung în punctul de acordare a imunității.

În ediția America Express difuzată de Antena 1 în această seară, de la 20:30, concurenții se luptă pentru câștigarea primei imunități de pe Drumul Aurului, pentru care au de îndeplinit câteva misiuni solicitante. Imunitatea le aduce beneficiile cele mai râvnite: hotel, bani, mașină, mâncare și vacanță! ”Când Irina a zis de imunitate și tot ce oferă ea, am spus că tragem nonstop!”, a declarat Nelu Cortea.

Lupta se anunță, așadar, cât se poate de încinsă, pentru că aventura trece la următorul nivel. Concurenții se vor confrunta cu provocarea primei cazări la ceas de seară, dar și cu coșmarul recoltării agavelor, sub soarele arzător al Mexicului. Proba face parte din vizita la o fabrică de tequila. Iar când efortul fizic la temperaturi ridicate se combină cu shoturile de tequila, cursa devine… cu atât mai întortocheată! ”După ce că n-am mâncat nimic toată ziua, dacă-mi dați alcool, n-am făcut nimic!”, a declarat Jean Gavril.

Echipa alcătuită din Bie și mama sa, Mihaela, va trece prin primele momente cu adevărat tensionate, în căutarea transportului, ce părea fără speranță. ”Nu pot să mă calmez în situația în care e atât de târziu. Nu am bani, nu pot să vorbesc cu nimeni, se uită dubios toți”, a spus Bie, izbucnind în lacrimi. Ele și frații Gavril vor traversa la pas una dintre cele mai periculoase localități din Mexic, Romita. ”Peste tot numai oameni care se uitau dubios, în mașini cu geamuri fumurii, genul care au arme în mașină. Ne-am dat seama că e pe bune. Nu era de joacă cu acea localitate”, a povestit Jean Gavril. ”Aici chiar vezi oameni pe stradă cu arme, cu cuțite”, a adăugat fratele lui, Dinu. ”Mă simțeam efectiv în pericol. Mi-a fost foarte frică în locul ăla. Părea un oraș de traficanți de droguri”, a declarat și Bie. Cum vor depăși echipele de vedete cele mai grele momente, cum se vor descurca cu misiunile lansate de Irina Fodor și cine va câștiga prima imunitate din acest sezon al reality show-ului telespectatorii vor afla în ediția America Express difuzată de Antena 1 în această seară, de la 20:30.

 

Sursa: Kantar Media                    

Copyright: ARMADATA S.R.L.                   

Date prelucrate de către departamentul Research Antena Group                           

Analiza este făcută pe target-urile 21-54 Urban, All urban și Național

Perioada 15 ianuarie 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.