Producția originală Max Original Spy / Master este primul serial românesc nominalizat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Filmat în București și Budapesta și co-produs cu Warner TV Serie (Germania), serialul va avea premiera mondială în cadrul Berlinale Series.

Începând cu ediția din 2023, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cooperare cu Deadline, propune un nou premiu în cadrul categoriei Berlinale Series, care prezintă seriale remarcabile din întreaga lume. Premiul introdus la Berlinale de la ediția aceasta reprezintă recunoașterea noilor obiceiuri de vizionare ale publicului și celebrează serialele ambițioase și inovatoare.

Acțiunea din Spy/Master este plasată la apogeul Războiului Rece și prezintă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu, God’s Own Country), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu și cel mai important consilier al acestuia. Totuși, Godeanu are un secret. Este agent dublu și trebuie să fugă din România și să scape de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o șansă pentru a rămâne în viață, el se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite ale Americii. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu, Siberia, și Laurențiu Bănescu, Umbre), pe deplin conștient că dezertarea îi pune soția (Andreea Vasile, Umbre) și fiica (Alexandra Bob, The Gymnasts) în pericol de moarte.

Spy/Master este scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea le aparține lui Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) si Ádám Fillenz HCA (Vienna Blood, Battle: Freestyle). Antony Root, Johnathan Young și Anke Greifeneder sunt producători executivi. Ioanina Pavel este producător creativ. Viktória Petrányi și Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

Serialul este produs de Proton Cinema și Mobra Films.

Johnathan Young, Executive Producer: Spy/Master este o poveste românească unică plasată, organic, într-un context internațional. Am lucrat cu profesioniști extraordinari din România, dar și din Ungaria, Germania, Marea Britanie și Polonia. Sperăm că am creat un serial care va vorbi direct publicului din România, dar povestea va atrage și publicul internațional.

Selecția de la Berlinale este o onoare pentru echipă și o șansă incredibilă să arătăm în premieră serialul unui public internațional, alături de cele mai bune seriale din alte țări.

Ioanina Pavel, Creative Producer: Suntem foarte onorați că am fost selectați la Berlinale și că vom putea aduce Spy/Master în fața publicului de festival, arătând că putem crea producții TV de succes în România, la fel cum au făcut-o și autorii de cinema. Serialul este o combinație de elemente artistice și entertainment pur, configurată din scenariu și executată cu fler în fața și în spatele camerei de o echipă internațională. Sper că toți cei care vor vedea serialul la Berlinale vor simți dedicarea din fiecare scenă și vor dori să vadă ce urmează.

Abonații HBO și HBO Max vor putea urmări noua producție Max Original Spy / Master în luna mai 2023.

 

Despre Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) este o companie globală, lider în domeniul media și al divertismentului, care produce și distribuie cel mai popular și complet portofoliu de conținut și branduri din lume, prin televiziune, film și streaming. Disponibilă în peste 220 de țări și teritorii și în 50 de limbi, Warner Bros. Discovery inspiră, informează și distrează publicul din întreaga lume prin intermediul mărcilor și produselor sale emblematice, printre care: Warner Bros: Discovery Channel, discovery+, CNN, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.wbd.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.