Romanian Creative Week (RCW) 2022 a fost prezentat, în premieră, marți, 3 mai, în cadrul unei ample conferințe de presă organizate de Primăria Municipiului Iași, la care au participat primarul Mihai Chirica, precum și mai mulți reprezentanți ai RCW.

A doua ediție a celui mai important eveniment dedicat industriilor creative românești va avea loc în perioada 20 – 30 mai, în capitala Moldovei, fiind organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative, Primăria Municipiului Iași, Palas, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu Iași”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea „Al.I. Cuza” Iași, alături de mulți alți parteneri.

Surpriza de proporții din acest an este CATEDRAL, cel mai mare festival de muzică și arte vizuale din Moldova, aflat la prima ediție și inclus în calendarul oficial al RCW 2022. Publicul va avea parte și de expoziții indoor și outdoor, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media, provocări de realitate augumentată și imersiuni în realități virtuale, workshop-uri, show-uri de modă, proiecții de film, muzică live, competiții de gaming, tabere de creație muzicală, conferințe privind drepturile de autor, dar și din sfera Innovation & Digital.

„Încercăm, într-o manieră cât mai firească cu profilul local și național, să ne mulăm pe noua transformare digitală, precum și pe tot ceea ce înseamnă creativitate. De aceea, am salutat încă de la început acest proiect, Romanian Creative Week, și cred că el este și trebuie să rămână un brand național pe care Iașul, cu generozitate, ar trebui să-l ofere întregii țări”, a spus Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

La rândul său, Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor din Industriile Creative, a declarat, în cadrul conferinței de presă de marți: „Cel mai important este că am reușit să construim o platformă care conectează tot ce înseamnă creativitate românească, și nu numai. Zic nu numai pentru că, la Iași, anul acesta, spre deosebire de anul trecut, vor veni și artiști internaționali. Ne dorim să nu rămânem doar o platformă națională, ci să devenim o platformă regională, care să conecteze tot ce înseamnă țările din Europa de Est cu întreaga lume” .

Ediția din acest an a RCW este conturată în jurul a șase arii centrale ale creativității: Arts & Crafts, Content Creation, Creative Entrepreneurship, Design, Innovation & Digital, New Media.

Întreaga conferință de presă organizată, marți, la Primăria Municipiului Iași poate fi vizionată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.