Muzica evoluează în egală măsură cu omul. Din acest considerent, notele sunt aceleași ca natura umană, însă sunetul ce vibrează în fiecare om este diferit. Muzica trece prin transformări, uneori, de neprevăzut și în acest lucru constă frumusețea muzicii.

”În muzică nu putem prezice frumosul, dar îl putem anticipa atunci când avem deschidere către toate simțurile noastre, fără a ne minți… Sincretismul care a inspirat generații de compozitori și muzicieni poate să ghideze creația artistică pentru cei ce vin din urma și care par a se ghida după alte repere”, precizează Alexandru Grozavu.

În opinia sa, dacă artistutl este autentic și muzica va fi impregnată de firesc, de naturalețe.  ”Sunt mulți creatori care nu sunt în prim plan în mainstage, în mainstream cu toate că au toate atu-urile să se afle în centrul atenției noastre. Vorbim despre o dorinta exprimare ce nu poate fi îngrădită de sabloane. Asadar, doar anumiți astfel de artiști străpung granițele ce îi separă de muzică, de sablon. Acest lucru se întâmplă când există o schimbare organică în cultura locului, schimbare ce se sincronizeaza aleatoriu cu unele creații artistice din acel moment. Orice altă încercare forțată se simte și nu durează”, explică Alexandru.

Acesta a subliniat că peisajul muzical din România are nevoie de o permanentă reîmprospătare și reinventare în spiritul creației autentice, dar și al evoluției muzicii contemporane. „În România ne lovim deseori de obstacole în calea desăvârșirii noastre artistice sau, pur și simplu, în căutarea unor orizonturi noi pentru muzica pe care o creezi. Folosesc acest verb ”creezi” pentru că nu o producem asemeni muncitori in frabrica deși efortul sisific este comparabil 100%…Cu respect pentru orice ocupatie incerc sa spun ca nu totul se poate numi arta, acest cuvant si-a pierdut din valoare prin folosirea sa eronata in exemple gresite”, precizează artistul.

”Mereu m-am preocupat de ceea ce este frumos în viață”

Alexandru Gozavu poveștșt cum și-a proprus încă de la bun început să adauge în permenență arome noi compoziției muzicale venind cu nuanțe și influențe variate. ” Mi-am propus ca prin frumos să ajung la muzică. Și viceversa se aplică. În cazul meu, niciodată nu am vrut să pierdd esența adevărului meu, a ceea ce mă face pe mine să fiu cine sunt. Ne putem îmbrăca în diferite stiluri, în functie de situații si stare, dar nu ne putem ascunde personalitatea oricat de mult încercăm”, punctează Alexandru.

În viziunea sa, viitorul muzicii e plin de incertitudine căci vorbim despre liberă creație. ”Mă simt invariabil legat de acest viitor pentru ca îmi place să ies din zona mea de confort imediat ce simt ca m-am înstalat prea bine acolo”, subliniează Alexandru. ”Mereu m-am preocupat de ceea ce este frumos în viață. Trecând prin mai multe etape de dezvoltare am ajuns la o meserie pe care o consider de bun augur pentru mine. Hair stylingul este o completare a carențelor mele artistice. Consider că are la bază un mestesug ce se poate metamorfoza în arta atunci când ajunge în mâini pasionate și pline de curiozitate. Am pornit pe acest drum și simt satisfacție continuă datorită acestei alegeri”, a mai precizat acesta.

Alexandru Grozavu – sub numele de scenă – Donk – este un artist român ce și-a propus să exploreze artisticul înșurubat înăuntrul fiecărui aspect al vieții. Acest drum inițiatic se extinde și în alte domenii, precum teatrul și filmul și alte proiecte independente de natură sincretică. Muzicalitatea interioară a creației sale artistice, se contopește cu candoarea și naturalețea sa care compun pe scenă un artist ce tinde să fie complet în ochii unui public ce se bucură să trăiască cât mai artistic. ”Sunt un căutător care nu se mai teme să greșească. Sunt încă prea curios să mă gândesc în termeni de eșec, așa că totul e o bucurie pentru mine chiar dacă sunt cuprins, câteodată, de tristețea gandului ca nu exista creatia perfecta”- poveștește Alexandru.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/donkmusic/  și Youtube: http://www.youtube.com/user/OfficialDonk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.