Ieri a fost seara lui Chef Orlando Zaharia la Chefi la cuțite. Juratul show-ului culinar a câștigat amuleta la proba deserturilor degustate de Radu Darie și Dragoș Blănăriu, locul întâi aducându-i, totodată, 5 puncte extrem de importante. Tot aseară, Chef Orlando a găsit concurentul potrivit pentru cuțitul său de aur, care astfel nu va mai trece prin probele eliminatorii din bootcamp. Diseară, la penultima amuletă a sezonului, Roata norocului îi provoacă pe jurați să creeze farfurii fine dining cu unele dintre cele mai incomode combinații de ingrediente, în lupta pentru punctele decisive.

Săptămâna aceasta, jurații se intrec pentru ultimele amulete ale sezonului, dar și pentru ultimele puncte, care vor definitiva clasamentul final în funcție de care se vor stabili cei trei Chefi care-și vor alcătui echipe. Așadar, tensiunea este la cote maxime în bucătăria amuletelor, unde Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner și Chef Ștefan Popescu își pun în joc experiența, dar și creativitatea culinară pentru a cuceri invitații la degutare. Aseară, la proba deserturilor, victoria i-a revenit lui Chef Orlando, pe următorul loc situându-se Chef Richard, cu 4 puncte, în timp ce Chef Ștefan și Chef Sautner au primit 3, respectiv 2 puncte. Tot cu un desert l-a convins Alexandru Săbădeanu pe Chef Orlando să-i dea cuțitul de aur. Bucătarul în vârstă de 30 de ani spune că a început să gătească în timp ce era student la Universitatea de Artă și Design din Cluj, ulterior câștigând experiență ca bucătar la unul dintre cele mai bune restaurante din oraș, dar și în afara țării, în Austria, și apoi în București, într-unul dintre cel mai bine cotate localuri.

La lupta pentru penultima amuletă a sezonului, care se desfășoară în seara aceasta, degustarea va fi făcută de Elwira Petre, provocarea fiind una extrem de dificilă: amenințătoarea roată a norocului, cu… ingrediente mai puțin norocoase va complica misiunea în bucătărie a juraților. Cea mai mare presiune este resimțită de Chef Ștefan. ”Eu trebuie să iau amuleta astăzi, ca să rămân în joc. Pentru mine, această amuletă e ca o finală”, a declarat el. Cum se vor descurca Chefii în fața surprinzătoarelor asocieri gastronomice aduse de Roata norocului, dar și cum va arăta clasamentul pe baza punctelor acumulate după lupta pentru amuletă telespectatorii vor afla în ediția de la 20:30. De partea cealaltă, în platoul audițiilor, concurenții își asezonează preparatele cu experiențe care mai de care mai speciale. Antonio Ștefănescu este bucătarul de 37 de ani care le împărtășește Chefilor memorabila sa experiență de la Castelul Windsor, unde a făcut parte din echipa care a gătit pentru Regina Marii Britanii și invitații săi. Totodată, Antonio a avut privilegiul de a lucra la Londra cu Albert Adria, Chef-ul catalan recunoscut drept unul dintre cei mai influenți oameni din lumea gastronomiei. Întreaga poveste și celelalte momente savuroase telespectatorii le vor putea urmări în ediția Chefi la cuțite difuzată de Antena 1 și AntenaPLAY, de la 20:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.