Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta Petrila se numără printre subiectele pregătite de echipa lui Cristian Tabără pentru sezonul 22 „Exclusiv în România”. La TVR 1, din 31 martie, tot duminica, de la ora 17.00.

 

Unicatele, frumuseţile şi oamenii acestei ţări sunt toate surprinse de peste 10 ani în seria „Exclusiv în România”. Sezonul 22 „Exclusiv în România”, care începe în ultima zi de martie la TVR 1, ne aduce şi un element de noutate: demitizarea. „Vă propunem să vedem cum zone blamate sau ridiculizate se ridică deasupra imaginii lor publice nu tocmai favorabile, pentru a ne schimba percepția folosind adevăruri îndeobște neștiute. Vom merge în Valea Jiului, pe Planeta Petrila, în Petroșani pentru a găsi lumina „lumii fără cer”, adusă de oamenii fără inhibiții și complexe. Vom demonta și mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu „proști” din Caracal, pe baza adevărurilor neștiute ale zonei şi vom adăuga unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia. Vom descoperi istoriile marilor nume ale unei Românii prospere, după ale cărei exemple jinduiesc azi conaționalii noștri. Va fi un nou sezon în care turismul se va împleti cu istoria, fără a vă agresa cu demagogia”, ne promite Cristian Tabără, prezentatorul seriei de reportaje de la TVR 1. Urmărim ediţiile noului sezon „Exclusiv în România”, din 31 martie, tot duminica, de la ora 17.00. la TVR 1.

 

Pornim în călătorie, în primul episod al noului sezon „Exclusiv în România”, din județul Satu Mare: mai exact, ajungem în comuna Tarna Mare, pentru a afla cine sunt ugocenii și prin ce se deosebesc ei de faimoşii oșeni. Aţi auzit vreodată de răstăuța cu lapte și umplutură cu carne? Nici echipa lui Cristi Tabără, până când a poposit în Tarna Mare… E una dintre rețetele gătite pentru telespectatori de tanti Viorica, cea mai pricepută gospodină din Tarna Mare.

 

Ciprian Mureşan şi cea mare colecție de automobile Dacia din lume… la Carei

 

Apoi, îl vom cunoaște pe Ciprian Mureșan, cel care deține cea mare colecție de automobile Dacia din lume. La Carei, unde a construit cu pasiune și răbdare acest muzeu, Ciprian deţine zeci de modele Dacia de toate felurile, inclusiv modele foarte rare, cum ar fi Dacia Estafette și Dacia Sport. De dragul telespectatorilor, facem o plimbare cu o Dacie clasică, pentru a ne aminti cât de solicitant și amuzant era șofatul cândva. Evident, vom vedea şi admira și colecția de automobile străine. Mai multe curiozităţi – de exemplu, de ce un membru al familiei Porsche și-a comandat un BMW blindat, dar și motivul pentru care americanii foloseau o mașină de poliție prin Viena – în prima ediţie „Exclusiv în România” a noului sezon!

 

Ansamblul monumentului „Sfântul Anton de Padova” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Satu Mare. Biserica franciscană se află în centrul comunei Căpleni, unde este și cripta familiei nobliare Karolyi. Indiferent unde au ajuns în lume, nobilii familiei Károlyi şi-au exprimat dorinţa să-și doarmă somnul de veci în cripta din Căpleni. Mulți dintre ei au fost aduși după moarte, aici, la Căpleni, din toate colțurile lumii, chiar și din Brazilia. Astfel că, în prezent, peste 36 sarcofage frumos lucrate se află în acest loc. Tot acolo – două urne cu inima lui Károlyi Antal și cu inima soției lui Iosif Károlyi. Gaja Irén, ghidul echipei „Exclusiv în România” ne va spune povestea acestui loc cu adevărat impresionant, duminică, 31 martie, de la ora 17.00, la TVR 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.