Lumi străvechi

Din 7 decembrie, săptămânal, de joi până duminică, de la ora 21:00

Trailer: https://youtu.be/nKtF39pezss

 

Seria de programe „Lumi străvechi” vă poartă înapoi în trecutul îndepărtat. Programul „Imperii antice” explorează profilurile unora dintre cei mai puternici lideri din istoria antică: Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Cleopatra. Telespectatorii vor afla, de asemenea, secretele ingineriei romane în documentarul „Secretele construcțiilor romane. Ce abordare aveau civilizațiile antice față de moarte și viața de apoi? Răspunsul la această întrebare va fi căutat de realizatorii programului „Misterele Morții”. Descoperiți poveștile din spatele piramidelor și Sfinxului emblematice ale Egiptului și examinați faraonii puternici din spatele lor în „Legendele faraonilor” și aflați cum oamenii de știință scot la iveală dovezile unor evenimente cataclismice din trecut și consecințele lor dezastruoase în „Blestemul Străbunilor”.

 

 

Imperii antice (parte din „Lumi străvechi”)

Titlul original: Ancient Empires

 

 

Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Cleopatra, conducători ai imperiilor grec, roman și egiptean, erau cei mai emblematici, puternici și străluciți trei lideri din istoria antică. Lideri ale căror vieți și moșteniri modelează și astăzi lumea noastră. Numele lor sunt bine-cunoscute, dar poveștile lor nu au mai fost niciodată spuse astfel. Pentru a supraviețui și a reuși, trebuiau să fie unici – strategici, nemiloși și fermecători. Povestea vieților lor epice dezvăluie calitățile de care aveau nevoie pentru a conduce un imperiu antic.

 

Colosseumul (parte din „Lumi străvechi”)
Titlul original: Colosseum

 

 

Această serie în opt episoade prezintă ascensiunea și căderea Imperiului Roman prin prisma uneia dintre cele mai spectaculoase și brutale arene din istoria omenirii – Colosseumul. De la viața cruntă a gladiatorilor ca luptători sclavi la împărații Romei care s-au folosit de vastul amfiteatru pentru a-și demonstra puterea totală, „Colosseumul” oferă telespectatorilor o incursiune unică și personală în interiorul celui mai emblematic imperiu al istoriei. Fiecare episod evidențiază câte unul dintre cele opt personaje-cheie, toate bazate pe persoane reale din istorie.

 

Acoperind o perioadă de câteva sute de ani, serialul se desfășoară cronologic, de la inaugurarea cu fast a arenei până la ultimele jocuri. Colosseum folosește secvențe dramatice „live-action” și efecte speciale pentru a insufla emoție în narațiunea personală a fiecărui personaj istoric. Serialul include comentarii cu experți de top, cercetători de renume mondial și nu numai.

 

 

Blestemul Străbunilor (parte din „Lumi străvechi”)

Titlul original: Curse of the Ancients

 


În această mini-serie istorică în cinci părți, Alice Roberts, profesor în antropologie biologică, prezintă modul în care oamenii de știință descoperă dovezile evenimentelor cataclismice din trecut și consecințele lor dezastruoase. De la războaie la cutremure, de la inundații la foamete, acestea sunt evenimentele care au contribuit la modelarea lumii noastre moderne.

 

În fiecare episod, Alice îi poartă pe telespectatori într-o călătorie prin Europa și Africa de Nord, dezvăluind situri și orașe fabuloase abandonate, câmpuri de luptă de mult uitate și civilizații avansate pierdute în negura timpului.

 

Victime ale acestor evenimente catastrofale, strămoșii noștri credeau că au fost blestemați, dar acum știința demontează aceste mituri și rescrie istoria.

 

 

 

 

Legendele faraonilor (parte din „Lumi străvechi”)

Titlul original: Legends of the Pharaohs

 

 

Seria „Legendele faraonilor” aduce la viață povești adevărate și extraordinare din epoca faraonilor. Bazat pe cele mai recente cercetări, cu filmări dramatice în locații, documentarul surprinde energia unei lumi vii, dramatismul unor vieți reale și splendoarea celei mai fascinante civilizații din lumea antică.

 

Acest nou serial captivant îi scoate în evidență pe marii constructori ai piramidelor egiptene și urmărește un secol de construcții epice, de la prima piramidă adevărată construită de Djoser până la cea de-a treia și ultima piramidă din Giza.

 

Pentru prima dată, datorită celor mai recente cercetări, este posibil să se pună într-o nouă lumină poveștile personale ale persoanelor care au participat la construirea Piramidelor și a Marelui Sfinx din Giza. Aceasta este povestea captivantă a modului în care căutarea faraonilor antici de a intra în viața de apoi a afectat viețile a zeci de mii de oameni, a schimbat fața planetei și a contribuit la crearea primei națiuni din lume.

 

Misterele morții (parte din „Lumi străvechi”)

Titlul original: Mysteries of the Ancient Dead

 

 

Moartea…Ce se întâmplă după? Această întrebare a frământat omenirea încă de la începuturi. De-a lungul secolelor, misterul morții a dus la apariția diverselor ceremonii ciudate, ritualuri bizare și credințe complexe. Ce putem învăța de la strămoșii noștri folosind indiciile pe care aceștia ni le-au lăsat în ce privește relația lor cu moartea și cu lumea de dincolo? Această emisiune prezintă noi detalii despre secretele civilizațiilor antice.

 

Secretele construcțiilor romane (parte din „Lumi străvechi”)

Titlul original: The Secrets of The Roman Construction

 

 

Acest documentar readuce la viață măreția ingineriei romane. Prin simulările computerizate și filmările incredibile în aer și la sol ale teritoriului, telespectatorii vor călători și vor descoperi procesul de construire a unor structuri romane incredibile, precum și ingineria din spatele unora dintre cele mai spectaculoase construcții din istorie.

 

 

 

 

Sărbători extraterestre

Din 18 decembrie, zilnic, de la ora 20:00

Trailer: https://youtu.be/_EsQB2ktXCE

 

De sărbători, explorăm misterele cosmosului și dezgropăm secretele ascunse ale istoriei cu emisiunile noastre „Extratereștri antici” și „OZN-uri la Antipozi”. Pregătiți-vă să fiți captivați de un amestec de enigme antice și mistere moderne care vă vor face să vă puneți la îndoială limitele realității.

 

OZN-uri la Antipozi (parte din „Sărbători extraterestre”)
Titlul original: Close Encounters Down Under

 

Această serie în 6 episoade reprezintă cea mai cuprinzătoare investigație asupra întâlnirilor cu OZN-uri din Australia și Noua Zeelandă realizată vreodată.

Scoțând la iveală povești nemaivăzute despre apariții ale OZN-urilor, răpiri și alte evenimente paranormale, „OZN-uri la Antipozi” este o investigație a unora dintre cele mai bizare întâlniri cu extratereștrii din toate timpurile. Din Alpii Noii Zeelande până în accidentatul Outback australian, fiecare episod abundă de înregistrări rare, materiale de arhivă recent desecretizate și mărturii înfiorătoare de prima mână.

Martori oculari, experți și excentrici intervin cu privire la evenimente recente, mistere vechi de zeci de ani și legende străvechi, împărtășind povești stranii despre cel mai frecventat punct de atracție extraterestră de pe Pământ.

 

 

 

Extratereștri Antici (parte din „Sărbători extraterestre”)

Titlul original: Ancient Aliens

 

 

Seria cult „Extratereștri Antici” continuă căutarea globală a dovezilor privind existența extratereștrilor și a vizitelor acestor forme de viață necunoscute pe Pământ în urmă cu mii de ani. De la știrile recente privind finanțarea de către guvernul american a activităților de investigare a OZN-urilor până la descoperirile recente din interiorul Marii Piramide din Egipt, în fiecare episod Giorgio Tsoukalos abordează diverse subiecte legate de extratereștri cu detalii istorice, stă de vorbă cu oameni de știință de rang mondial, arheologi și cercetători din toată lumea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.