A+E Networks EMEA anunța o nouă serie documentară de șase episoade intitulată „Ascunzătorile Dictatorilor” (titlul original Dictator’s Hideouts). Seria este produsă de Inbornmedia, o companie specializată în realizarea de documentare istorice cu sediul în Varșovia, Polonia.
Prin cercetări meticuloase și interviuri cu experți, acest serial inovator va oferi o perspectivă fără precedent asupra ascunzătorilor adesea sinistre folosite de unii dintre cei mai cunoscuți dictatori din lume pentru a se sustrage de la capturare și pentru a exercita controlul asupra națiunilor lor.
Episoadele emisiunii „Ascunzătorile dictatorilor” se vor concentra asupra refugiilor a 6 dictatori europeni: Enver Hoxha – cunoscut ca „Hitler” al Albaniei, Nicolae Ceaușescu, Viktor Ianukovici din Ucraina, Adolf Hitler, Benito Mussolini și Iosif Stalin. Telespectatorii vor porni într-o călătorie vizuală ce începe de la proiectarea și construcția palatelor îndepărtate, a buncărelor subterane și a complexelor fortificate care serveau atât ca simboluri ale puterii, cât și ca refugii față de lumea exterioară.

„La A+E Networks suntem dornici să lucrăm cu parteneri locali care sunt experți în domeniul lor. Acesta este și cazul seriei „Ascunzătorile dictatorilor”. Programul este o coproducție A+E Networks și Inbornmedia, o companie poloneză specializată în documentare. Ne-a adus împreună pasiunea comună pentru istorie, iar rezultatul este această producție care prezintă telespectatorilor un subiect din trecut din ce în ce mai relevant în perioada actuală”, a declarat Bartłomiej Major, directorul de Programe la A+E Networks EMEA.

Cu imagini de arhivă rare, analize de specialitate și mărturii ale celor care au trăit sub conducerea acestor dictatori, seria „Ascunzătorile Dictatorilor” va examina în mod cuprinzător implicațiile psihologice și politice dezvăluite de caracteristicile și arhitectura acestor ascunzători șocante.

„Fiind o companie cu sediul în Europa Centrală și de Est, ne aflăm într-o poziție unică pentru a aprofunda temele celui de-al Doilea Război Mondial și ale Războiului Rece. Nu este ușor să atragi rețele importante pentru un proiect de această natură, dar am avut succes datorită partenerilor noștri de la A+E Networks EMEA, NTV și Instrumental. Credem că seria vine într-un moment bun, având în vedere revenirea liderilor autocrați din întreaga lume, și sperăm că telespectatorii vor fi interesați de această parte importantă a istoriei”, a declarat Maciej Pawełczyk, CEO Inbornmedia.

Seria „Ascunzătorile Dictatorilor” va debuta în 2024 pe HISTORY Channel în România, Polonia, și restul Europei Centrale și de Est, pe Sky HISTORY în Marea Britanie și pe NTV în Germania. De asemenea, serialul va fi oferit spre distribuție și în alte țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.