Între 18 și 20 august are loc Gustar Music Festival, unul din cele mai importante festivaluri de muzică din Republica Moldova. Festivalul reunește zeci de artiști de top, atât din România, cât și internaționali, într-una dintre cele mai frumoase zone naturale ale țării, Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”.

Anul acesta festivalul va cuprinde două scene – Main Stage și Dj Stage. Pe main stage vor urca câștigătorii concursului Eurovision din 2022 – Kalush Orchestra din Ucraina, cunoscuți pentru îmbinarea hip-hop-ului cu muzica tradițională ucraineană, și “legenda din Balcani” – Goran Bregović. De asemenea, în premieră în Republica Moldova, vin Elena Gheorghe și trupa Bosquito. Pe main stage vor mai urca și Trio Mandili, trupa georgiană cu milioane de fani, Minelli si artiștii din Republica Moldova Valentin Boghean, Tharmis și Valentin Uzun. Pe Dj stage headliner-ul este DJ Shantel din Germania, cel mai cunoscut DJ din Balcani, caruia i se vor alătura cei mai buni DJ din Moldova și alte țări.

Festivalul, organizat la poalele stâncilor din Rezervația Orheiul Vechi, este unul inedit datorită faptului că Republica Moldova a fost inclusă în lista țărilor europene cu cele mai bune festivaluri de muzică în anul 2010, devenind astfel un reper al organizării de evenimente în Moldova, încă de la primele ediții. Nici numele festivalului nu este ales întamplător, întrucât “gustar” este un cuvânt vechi cu proveniențe latine, care înseamnă “august”.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, pe langa muzica live, organizatorii au pregătit excursii gratuite la renumitele vinării din Moldova. Turiștii care vin la festival au ocazia să descopere gustul nobil al vinurilor CRICOVA si Chateau VARTELY. În plus, participanții vor avea ca opțiuni de cazare camping-ul panoramic și se vor putea relaxa în natură pentru o minivacanță de sfârșit de vară. Festivalierii pot vizita, de asemenea, mănăstirile străvechi, care au fost sculptate în stâncă în secolele XIII-XIV și să se simtă complet cuprinși de atmosfera locului numit „Ierusalimul moldovenesc”.

Dacă intenționați să vizitați Republica Moldova în luna august, atunci nu ratați Festivalul de muzică Gustar. Va fi o experiență de neuitat, unde puteți descoperi artiști noi, uimitoarea rezervație Orheiul vechi și lua parte la excursii la vinăriile din Moldova! Posesorii biletelor Gustar Music Festival beneficiază de excursii la vinării GRATUITE! Biletele și abonamentele la eveniment pot fi procurate pe iabilet.ro și entertix.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.