Celebra artista Omara Portuondo a lansat de curand noul sau material – „Vida”- in colaborare cu Gaby Moreno, o compozitoare, cantareata si producatoare guatemaleza. Sambata, in data de 17 iunie 2023 o veti putea asculta pe Omara live la Sala Palatului din Bucuresti, interpretand piese celebre din intreaga sa cariera muzicala.

Albumul nou al artistei, intitulat „Vida” contine 11 track-uri:

BOLERO A LA VIDA
SILENCIO
LO QUE ME QUEDA POR VIVIR
DUELE
COMO LA CIGARRA
ME TOCA
SE FELIZ
NOW
HONRAR LA VIDA
GRACIAS A LA VIDA
CON 2 QUE SE QUIERAN

Pentru noul album Omara a colaborat de asemenea si cu Ruben Blades, Orchesta Failde, Andy Montanez, Raphael, Gonzalo Rubalcaba si alti artisti prieteni ai acesteia. Albumul este eliberat sub egida companiei One World si se regaseste pentru achizitie sub mai multe formate: Audio File / Digital, CD (Compact Disc), LP / Vinyl. „Vida” se poate achizitiona de aici. 

Omara Portuondo Pelaez (nascuta la 29 octombrie 1930, Havana, Cuba) este o cantareata si dansatoare cubaneza cunoscuta la nivel international pentru interpretarea sa in stilul bolero, desi aceasta a experimentat cu o gama larga de stiluri, de la jazz la son cubano.

Initial, Omara a fost dansatoare in mai multe grupuri de dans, dar la un moment dat artista a fost inspirata de iubirea surorilor ei pentru muzica, pentru cantat si incepe astfel sa cante si ea pentru Orquesta Anacaona in 1952. In 1953 a fondat un grup vocal numit Las d’Aida impreuna cu surorile ei, Elena Burke si Moraima Secada. Grupul a avut un succes considerabil in turnee in Statele Unite, cantand impreuna cu celebrul Nat King Cole. Grupul chiar a inregistrat un album in 1957 iar in 1958 pianistul si compozitorul Julio Gutierrez a invitat-o pe Portuondo sa cante pentru ansamblul sau intr-o serie de inregistrari care imbina armonios jazzul si muzica cubaneza. Rezultatul a fost chiar „Magia negra” (1959), albumul ei solo de debut.

In anii 1970 si 1980, Portuondo s-a bucurat de succes in tara sa dar si in strainatate, avand mai multe turnee, albume, roluri in film, pana si propriul serial de televiziune si un documentar biografic, regizat de Fernando Perez Valdes. In anii 1990 a cantat cu Ibrahim Ferrer pe albumul Buena Vista Social Club, sustinand si un concert la Carnegie Hall din New York si participand intr-un film al lui Wim Wenders.

Dupa ce a sustinut turnee in toata lumea, in prezent Omara este una dintre cele mai solicitate si apreciate artiste la nivel mondial. Printre numeroasele sale premii si distinctii se numara si un Billboard Latino pentru cel mai bun album tropical al anului (2005) si un Grammy pentru cel mai bun album tropical contemporan (2008).

Nu uitati ca aveti ocazia unica de a o vedea pe Omara live in Romania, sambata 17 iunie 2023 la Sala Palatului Bucuresti. Biletele se gasesc aici.

Noul album al artistei se poate asculta integral aici. 

Pe Omara o puteti urmari pe canalul sau de Youtube sau pe paginile sale de Facebook si Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.