Iuliana Tudor ne spune „Hristos a înviat!” de pe scena îndrăgitei emisiuni care promovează talentele la început de drum. O nouă regulă surpriză dă o şansă în plus concurenţilor. Din 16 aprilie, ora 21.00, în fiecare duminică seară, toată România e populară!

 

 

Folclorul şi tradiţiile au însoţit dintotdeauna momentele emoţionante ale sărbătorilor româneşti. Ce putea fi, aşadar, mai potrivit pentru seara de Paşti, decât o petrecere cu muzică populară, tineri artişti şi divertisment de calitate? Cu mare bucurie, Iuliana Tudor revine duminică, la ora 21.00, în studioul „Vedeta populară”, pentru debutul unui nou sezon al talent-show-ului de folclor de la TVR 1.

 

„’Vedeta populară’ a devenit un fenomen şi iată că am ajuns la sezonul 9, în care am descoperit, în continuare, copii de 16 ani, acum împliniţi, care aşteaptă de ani buni să fie pregătiţi să urce pe scena emisiunii. Mi se pare fantastic, pentru că vorbim, totuşi, de o lume care nu e neapărat ancorată în cotidianul lui 2023; şi să vezi entuziasmul acestor copii, dorinţa lor de a fi acolo şi de a promova cultura tradiţională din România, aşa cum au văzut că se întâmplă în cadrul talent-showului nostru, este îmbucurător şi extrem de motivant pentru noi, ca echipă. Aşa că vă invit, în seara de Paşti, să fiţi alături de noi, începând de la ora 21.00, la TVR 1. Eu – cu foarte, foarte multă bucurie, să vă spun ’Hristos a înviat!’; dumneavoastră – cu liniştea şi tihna petrecerii Sărbătorilor aproape de cei dragi”, ne invită pe toți Iuliana Tudor, emoţionată, să o însoțim în frumoasa călătorie pe care o începe în seara de Paşti.

 

Timp de nouă săptămâni, vom descoperi concurenţii sezonului 9, în şapte ediţii de concurs, urmate de semifinală şi finală. Surpriza pe care o aduce revenirea concursului este o nouă regulă: la finalul celor șapte ediții preliminare, concurenții plasaţi pe locul al doilea vor primi o nouă șansă de a se califica în semifinală. Prin tragere la sorți, unul dintre ei își va putea continua drumul la „Vedeta populară”. La finalul sezonului, însă, unul singur va câștiga titlul de Vedetă Populară și Marele premiu de 100.000 de lei.

 

Aflaţi din nou la masa juriului, Grigore Leșe, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan şi Bogdan Mihai Simion vor urmări cu ochi de specialişti evoluţia pe scenă a concurenţilor. Iar din culise, cuplul „Floarea şi Gheorghe” (Maria Buză şi Marius Rizea) se asigură că zâmbetul nu ne va lipsi de pe buze, prin momente spumoase de umor.

 

Întâlnirea cu Vicoveanca i-a schimbat viaţa, iar de Paşti e pe scenă la „Vedeta populară”

 

Deschid sezonul 9 „Vedeta populară” cinci concurenţi provenind din zone geografice diferite: din Teleorman vine o artistă extrem de hotărâtă. Pentru a urma cursurile Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti, tânăra de 17 ani şi-a mutat întreaga familie de la Videle la Bucureşti! Mureşul este reprezentat de un viitor IT-ist, convins că automatica şi muzica populară se întâlnesc undeva. Îi concurează o olteancă de 16 ani, care vrea să îmbine folclorul cu medicina, precum şi o maramureşeancă de liceu, al cărei talent e moştenit de la bunicul ei, cantor la biserica din sat. Nu în ultimul rând, pe scena „Vedeta populară” urcă un sucevean pe care întâlnirea cu Sofia Vicoveanca, în Italia, l-a îndreptat spre cariera muzicală. Avea 50 de ani, dar ce mai contează vârsta, când pasiunea pentru folclor e atât de mare?…

 

Membrii Orchestrei Ansamblului Folcloric Maria Tănase, dirijor Nicolae Drăghia, manager Niculina Stoican, îi vor susţine cu acompaniamentul lor pe tot parcursul ediţiei.

 

„Vedeta populară” intră din nou, duminică seară, în casele noastre, cu ale sale cântece şi tradiţii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie şi speranţă, cu muzicieni desăvârşiti şi cu poveşti emoţionante. Sezonul 9 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1 în fiecare duminică, de la ora 21.00. „Vedeta populară” se difuzează simultan şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

 

foto: Marius Bărăgan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.