Cuibul si Zdob si Zdub readuc în atenţia publicului melodia „Doina Rock’N’Roll”

Streaming Link: https://Asculta.lnk.to/DoinaRockNRollPR

Cântecul „Doina Rock’N’Roll” al trupei „Cuibul” din Chișinău împlinește 30 de ani! Acum, Cuibul & Zdob şi Zdub lansează noua variantă a piesei.
„Doina Rock’N’Roll” este imnul primei jumătăți a anilor ‘90, care a crescut o întreagă generație de muzicieni din Republica Moldova. Piesa a marcat creația multor trupe, inclusiv pe cea a „Zdob și Zdub”, iar acum, după 30 de ani, cele doua trupe au decis să înregistreze această piesă împreună.

În anii ‘90, „Cuibul” avea o secțiune de instrumente de suflat, iar „Zdob și Zdub” își începea activitatea în calitate de trupă de chitară hardcore. În prezent, direcțiile celor doua trupe s-au schimbat cu locurile, respectiv în piesa „Doina Rock’N’Roll” puteți auzi chitările în interpretarea „Cuibul” și instrumentele de suflat ale „Zdob și Zdub”. Partea vocală este interpretată de Igor Dînga și Roman Iagupov.

Marcăm 30 de ani de prietenie, colaborare, Folklor și Rock’n’Roll!

Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=dDUds43UQBs

 

Paulina a lansat albumul „Săraca fată bogată”, varianta deluxe

Streaming Link: https://Asculta.lnk.to/SaracaFataBogataDeluxePR

Dacă la începutul lunii martie, Paulina lansa varianta standard a celui de-al doilea album din carieră, online şi in cadrul unui concert sold-out, acum „fetiţa de milioane a României” prezintă varianta deluxe a materialului „Săraca fată bogată”, o rebeliune artistică pe ritmuri balcanice, la marginea dintre suferinţă şi opulenţă. În plus, artista aduce şi o melodie nouă – Bunny Yanny.

Materialul discografic conţine o colecţie de zece melodii noi şi aduce în prim plan sintagma – Mai bine sărac şi fericit decât bogat şi trist, reprezentând truismul despre care cântă şi protagonista noastră lumii intregi.
Deși se vorbește mult despre tristețe și iubire și la unele dintre melodii chiar îți vine să te pui la masă, să bei un pahar și să plângi, albumul nu se rezumă la o stare de dezolare totală.  Pe alocuri sunt melodii de dansat în club, iar pe alte locuri se atinge subiectul social al elitismului muzical, făcând un atac direct către comunitățile care ”nu ascultă manele pentru că oamenii culți nu ascultă așa ceva”.
Mai în glumă, mai în serios, Paulina experimentează sunete și stări noi și intense, aducând pe album artiști din toate colțurile muzicii – de la trap și alternativ, până la metal într-o fuziune muzicală unică.

„Săraca fată bogată” include patru colaborări, cu artisti ca Dl Dani, Naste din Berceni, E-An-Na şi Keed, dar şi alte şase melodii pe care Paulina le interpretează solo; toate melodiile fiind compuse de către artista. Şi noua piesa, Bunny Yanny, este compusă integral de către Paulina.

Paulina a urmat lecții de pian, de canto și de vioară, însă este tipologia de artist care se lasă ghidată de intuiție. Crescută printre casete, aproape de lăutari și oameni creativi, provine dintr-o familie de muzicanți în cadrul căreia a învățat să iubească viața prin artă. Prin întreaga lume, Paulina caută frumusețea din neconvențional, cu inocență și blândețe. Cea mai cunoscută melodie din repertoriul Paulinei este „Fetița ta de milioane”, pe care a scris-o înainte de a hotărî să se mute la Bucuresti din Brașov, iar conceptul piesei este inspirat din filmul „Million Dollar Baby”. Paulina a cântat în deschiderea celor două concerte „Rockadelia” de pe 1 și 2 iunie 2022, dar și la festivaluri precum „Femei pe Mătăsari” și „Film în sat”.

Tracklist varianta deluxe:

Săraca fată bogată
Vino acasă, puișor
Haide, vino în lumea mea
Da, eu sunt bine
Dansează, fetița mea
Amor, amor feat. Naste din Berceni 
Suflet de interlop feat. Dl. Dani
Bunny Yanny
Mare bairam feat. Keed
Basul și cu toba mare feat. E-An-Na

 

Jurjak a lansat single-ul „Vorbe din popor”

Streaming Link: https://Jurjak.lnk.to/VorbeDinPoporPR

Jurjak lansează primul single de pe următorul album – „Vorbe din popor”, o piesa care ne îndeamnă să ne întoarcem la rădăcinile neamului nostru.

Jurjak începe prin această piesă promovarea celui de-al patrulea material discografic, „Casa din pădure”, care urmează după materialul „Hoţii de vise”.
“Hoţii de vise” este al treilea material discografic lansat de către Jurjak in 2022, după “Lemon Blues” (2016) şi “Blues Berry” (2018), pe care s-a regăsit și piesa „Imnul Minerilor”, nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului „Planeta Petrilă”.

Piesa „Vorbe din popor” este compusa de catre Jurjak, cu mix-ul realizat de catre Vlad Stoicescu si Bogdan Dragomiroiu, iar master-ul de catre Tino Turtuna.

Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din Romania. Muzica Jurjak are influențe blues, electro, rock și folk – reunite sub o amprentă stilistică proprie – un trademark recognoscibil încă de la primele acorduri.

 

DL Goe a lansat melodia „Omletă şi cafea”

Streaming Link: https://DlGoe.lnk.to/OmletaSiCafeaPR

DL GOE a lansat single-ul „Omletă şi cafea”, care va fi inclus pe următorul material discografic, „Fata Morgana”, programat pentru lansare în iunie 2023.
Considerat unul dintre cele mai eclectice proiecte de pe piața muzicală românească, Dl Goe s-a remarcat atât prin colaborările inedite, de-a lungul timpului, (NOSFE, Cătălin Crișan, Loredana etc.), cât și prin îmbinarea artei teatrale cu cea muzicală în show-urile și materialele lor discografice.

Formația s-a lansat în primăvara lui 2017, în Micul Paris, cu EP-ul “Momente în Schițe”. Stilul de muzică adoptat este o fuziune între pop, rock, blues și muzică autentic românească. În 2019 au lansat albumul lor de debut  “Tineri, Sâmbătă, Duminică”, 13 melodii care amestecă teatrul radiofonic cu melodii despre un Goe ajuns la vârsta maturității.
În această poveste spusă de muzicieni și 10 actori (George Pistereanu, Ana Udroiu, Dani Ionescu, Alexandru Nagy, Alina Chinie, Alice Suarasan etc.), Dl Goe lucrează în zilele noastre la un Shop N Go unde se îndrăgostește de o clientă alături de care fuge la mare preț de 3 zile.
In 2022, pregătesc lansarea celui de-al doilea album, “Fata Morgana”, o continuare a poveștii de pe Tineri, Sambata, Duminica.

De-a lungul celor 5 ani de existență, au avut parte de 7 piese nr. 1 în topurile alternative – Golan (alături de Loredana), 23 Decembrie, Fata de la Radio, Ioana, Dacă Pleci, (o reinterpretare a faimosului șlagăr alături de NOSFE și Cătălin Crișan), Prin Gară la Constanța si O noapte furtunoasă.
De asemenea au avut o prezență activă în cadrul festivalurilor și cluburilor din România (Sofar București, Femei Pe Mătăsari, Afterhills, Rocanotherworld, Romanian Creative Week, Street Delivery, The Pub, Expirat, Control etc).
În 2018 și 2019 s-au remarcat prin turneele lor Shop N’Goe în casele și apartamentele oamenilor.
In 2023, lansează albumul “Fata Morgana”, o continuare a discului de debut unde aflăm ce s-a întâmplat cu protagoniştii care au fugit la mare. Albumul este însoţit de 12 videoclipuri care formează un lung-metraj.

Componentă Dl Goe:
Dl Dani – Voce, Clapa, Chitară
Dl Horea – Voce, Clapa, Saxofon, Percutii
Dl Andrei – Voce, Chitară
Dl Cosminel – Chitară 2
Dl Laur – Voce, Bass
Dl T – Tobe

 

 

 

Link YouTube

 

Fil Bo Riva a lansat “Modern Melancholia”

Stream / Download: https://umusic.lnk.to/ModernMelancholiaPR

Fil Bo Riva a lansat “Modern Melancholia”, o reflecție asupra oportunităților ratate de a intra în legătură cu oamenii și regretul care poate urma. Este o piesă introspectivă care explorează ideea pierderii celor dragi.

Născut și crescut în Italia, Riva și-a petrecut parte din adolescență în Irlanda, înainte de a se stabili la Berlin, unde a continuat să-și perfecționeze meșteșugul și să-și dezvolte sunetul unic, care este condus de timbrul vocii sale distinctive. Fil Bo Riva a început să atragă o atenție semnificativă odată cu lansarea single-ului său de debut „Like Eye Did” în 2016, urmat de primul său album „Beautiful Sadness” în 2019.

Fil Bo Riva dă dovadă de multă profunzime în cântec. Spunând „Ar fi trebuit să te sun dimineața” se referă la momentul în care a primit un telefon de la mama lui prin care îl anunța decesul bunicii sale. „Îmi doream să o sun de săptămâni, să vorbesc din nou cu ea, să pun mai multe alarme, dar nu am reușit niciodată. Se pare că a-mi trăi viața era mai important în acel moment decât să-mi iau două minute pentru altcineva.” Acest lucru arată că melodia are mult mai mult de oferit decât frumusețea vizuală. Cântecul construiește o punte de la Modern la Melancolie, mergând de la durere la trecerea mai departe și reinventare.

„Modern Melancholia” promite să fie o explorare emoționantă și plină de analiză a condiției umane, plasată pe fundalul sunetului său. Este un tribut adus numeroaselor amintiri, gânduri și sentimente diferite care apar atunci când contemplăm trecutul nostru și oamenii care ne-au lăsat o amprentă importantă în viața noastră.

 

Stream / Download

 

 

 

 

Link YouTube

 

Cian Ducrot a lansat single-ul “Part Of Me”

Stream / Download: https://umusic.lnk.to/PartOfMePR

Cian Ducrot a lansat single-ul “Part Of Me”. Cântărețul, compozitorul, producătorul și multi-instrumentistul irlandez și-a văzut cele două single-uri anterioare – „I’ll Be Waiting” și „All For You” certificate cu aur – zburând în Top 20 al Topului Official Singles Chart, petrecând o perioadă de peste șase luni în Top 40 și depășind 300 de milioane de stream-uri totale până în prezent. Cian are, de asemenea, un impact internațional, fiind prezent în topurile din Irlanda, Belgia, Danemarca, Țările de Jos și Norvegia și influențând Top 200 global al Spotify. Turneul său recent din Marea Britanie a fost complet sold-out și în prezent finalizează un turneu uriaș ca invitat al lui Ed Sheeran. Acesta a acumulat 4,3 milioane de urmăritori pe TikTok și 1,1 milioane pe Instagram.

„Part of Me” este tributul sincer al lui Cian adus celui mai bun prieten al său, Phily, care și-a încheiat propria viață, reflectând asupra acelor momente comune care definesc o prietenie – și sunt amintiri care nu vor fi uitate niciodată. De asemenea, Cian își exprimă regretul că nu a existat șansa de a-l convinge de o decizie care nu poate fi luată înapoi. Acesta este unul dintre cele mai crude elemente ale bătăliilor pentru sănătatea mintală: lupta îi împiedică pe oameni să caute ajutor sau să înceapă o conversație care ar putea face toată diferența.

Cian spune: „Am încercat să scriu „Part of Me” de atât de mult timp, dar nu am reușit niciodată să o fac corect. Pierderea unui prieten din cauza sinuciderii nu este cel mai ușor lucru de exprimat în cuvinte, deoarece există atât de multe emoții ale atâtor oameni pe care trebuie să le luați în considerare. Știam cât de importantă va fi melodia pentru oricine trece prin același lucru, așa că nu puteam greși. Întotdeauna am crezut că Phily va trăi pentru totdeauna, sper că această melodie poate fi în locul lui.”

Crescut în Cork, Cian a fost înconjurat de muzică și a excelat în curând, învățând pian, chitară clasică, saxofon, percuție, tobe, vioară și flaut. A studiat la Academia Regală de Muzică din Londra de la vârsta de nouă ani și s-a simțit curând împărțit între pregătirea sa clasică și dorința de a face muzică pop. Și-a continuat studiile în timp ce scria cântece și posta pe rețelele de socializare, dar mintea sa a hotărât în urma unei tabere de compoziție de succes în Los Angeles. Factorul decisiv între cele două lumi a fost capacitatea pe care o are un artist pop de a se conecta cu publicul său – și acesta rămâne un aspect important al artei sale până în prezent. Cu toate acestea, a fost departe de a avea un succes peste noapte, împrumutând adesea bani, făcând drumeții, dormind pe canapele și luând slujbe aleatorii pentru a finanța excursii de scris la Londra și LA. Prima sa descoperire pe TikTok a dus la EP-ul său de debut „Make Believe” și a crescut cu fiecare lansare, mai ales când „I’ll Be Waiting” și „All For You” și-au încheiat călătoria de la concertele la pub din Cork la concerte serioase.
Cian este, de asemenea, într-o cerere din ce în ce mai mare ca colaborator, cel mai recent aparând în remixul „People” al lui Libianca. A fost invitat să scrie împreună cu SZA în Los Angeles, melodia rezultată urmând să fie lansată în viitor și, de asemenea, a co-scris hitul global al lui Lauren Spencer-Smith și single-ul din Top 20 din Marea Britanie, „Flowers”.

 

Stream / Download

 

 

 

 

Link YouTube

 

Lola Young a lansat single-ul “What Is It About Me”

Stream / Download: https://umusic.lnk.to/WhatIsItAboutMePR

Lola Young a lansat single-ul “What Is It About Me”, a patra și cea mai vulnerabilă piesa din viitorul proiect al Lolei. Lola a stăpânit arta de a traduce emoții profunde cu o combinație izbitoare a vocii sale.
„What Is It About Me” este însoțit de un videoclip muzical filmat exclusiv pe VHS și de mai multe camere de securitate, inclusiv o sonerie pentru a complimenta estetica super reală fără compromisuri a Lolei.

Următorul proiect al Lolei, My Mind Wanders And Sometimes Leaves Completely, stabilit pentru lansare pe 26 mai, este începutul unei noi ere și al unui nou sound pentru artistul în vârstă de 22 de ani. Pășind într-o nouă lumină a expresiei, Lola explorează noi profunzimi ale creativității sale. Ea îmbină fără efort o gamă de voci pasionale care sporesc emoțiile pe care le explorează cu spiritul și sinceritatea ei obișnuită, oferind o experiență autentică și perspicace pentru fani.

Când a vorbit despre viitorul ei proiect, Lola a spus: „Este călătoria mea spre a fi femeie și a-mi da seama cine sunt”. My Mind Wanders And Sometimes Leaves Completely include ofertele anterioare, „Annabel’s House”, „Stream of Consciousness” și hitul viral „Don’t Hate Me”. Cu oameni ca Bella Hadid, Kylie Jenner și SZA postând sunetul „Don’t Hate Me” de pe TikTok înainte de lansare, Nicole & Brooklyn Peltz Beckham și Madonna au folosit de atunci sunetul în clipurile lor de pe platformă, cimentând atracția globală a Lolei. Structura proiectului Lolei este o demonstrație atentă a proceselor sale mentale și a raționamentului de-a lungul emoțiilor cu care se confruntă de-a lungul timpului.

Lola Young – My Mind Wanders And Sometimes Leaves Completely Tracklist

1. ‘Stream Of Consciousness’
2. ‘Revolve Around You’
3.  ‘Annabel’s House’
4.  ‘Semantic Satiation’
5.  ‘Pretty in Pink’
6. ‘Money’
7. ‘What Is It About Me’
8. ‘Black Cab’
9. ‘Don’t Hate Me’
10. ‘Chill Out’

 

Stream / Download

 

 

 

 

Link YouTube

 

Don Diablo a lansat single-ul “Feelings”

Stream / Download: https://umu.lnk.to/FeelingsPR

Don Diablo a lansat single-ul “Feelings”. DON DIABLO este unul dintre cei mai importanți producători/DJ timp de ani de zile și nu dă semne de încetinire. De fapt, 2023 pare să fie cea mai puternică campanie a sa de până acum.

Producătorul, DJ, artistul NFT și designerul comentează: „Nu aș putea fi mai încântat să prezint în sfârșit această melodie nouă, proaspătă, care este probabil cel mai bine descrisă ca o casă de tehnologie futuristă… cu o întorsătură sexy”.

După ce a atins recent peste 1.000.000.000 de stream-uri pentru albumul său, FORΞVΞR, DON DIABLO continuă să consolideze o carieră solidă, cu un sunet și o estetică futuristă. Noua sa piesă este exemplul perfect prin combinarea unui sunet vibrant și complex cu o energie fascinantă a dance-ului.

După cum descrie DON DIABLO, „cu „Feelings” am vrut să duc lucrurile înapoi în underground. Înapoi la o perioadă în care eram eu însumi pe ringul de dans, dansând ore întregi în timp ce DJ-ul punea muzică pe care nu o mai auzisem până acum, descoperind tot mai multe detalii subtile pe măsură ce discurile continuau să cânte. Esența muzicii house și a muzicii electronice în general”.

Având un 2023 promițător și interesant, DON DIABLO a programat prezente pe trei continente în următoarele luni, în timp ce pregătește o nouă colecție cu emisiunea TV multipremiată, Stranger Things, pentru brandul său de modă Hexagon.

 

Stream / Download

 

 

 

 

Link YouTube

 

Daniel Caesar a lansat “Valentina”

Stream / Download: https://umusic.lnk.to/ValentinaPR

Daniel Caesar a lansat “Valentina”. Cu o săptămână înainte de lansarea celui de-al treilea album NEVER ENOUGH, care va fi lansat pe 7 aprilie, cântărețul, compozitorul, multi-instrumentist și producătorul multi-platină, câștigător al premiului GRAMMY®, Daniel Caesar, își dezvăluie cel mai recent single.
Piesa a fost scrisă inițial de fratele mai mic al lui Caesar, Zachary Simmonds, care i-a adus primul cântec lui Daniel, iar cei doi au rescris piesa împreună. Simmonds a produs apoi melodia alături de colaboratorul albumului Dylan Wiggins.
Săptămâna viitoare, pentru a susține NEVER ENOUGH, Caesar se pregătește să se angajeze în „Almost Enough: The Intimate Sessions”, care va include spectacole în Los Angeles, New York, Toronto, Paris, Londra și Berlin, unde fanii îl pot vedea cântând noul album live în locuri intime.

NEVER ENOUGH include și single-urile recente „Let Me Go” și „Do You Like Me?”, „Let Me Go” se află în prezent pe locul 22 în topul R&B Radio. Înainte de era albumului NEVER ENOUGH, Caesar a primit o nominalizare la Juno Awards 2023 pentru „Traditional R&B/Soul Recording” pentru single-ul din 2022 „Please Do Not Lean”.

În plus, Caesar a urcat pe scena premiilor GRAMMY 2022 alături de Bieber și Giveon pentru a interpreta piesa Peaches, după ce a primit patru nominalizări la GRAMMY®, două nominalizări la Billboard Music Award, a adunat miliarde de stream-uri și, de asemenea, l-a adus pe Caesar pe primul loc în Billboard Hot 100.

NEVER ENOUGH TRACKLISTING:

1. “Ocho Rios”
2. “Valentina”
3. “Toronto 2014”
4. “Let Me Go”
5. “Do You Like Me?”
6. “Always”
7. “Cool”
8. “Disillusioned”
9. “Buyer’s Remorse”
10. “Shot My Baby”
11. “Pain Is Inevitable”
12. “Homiesexual”
13. “Vince Van Gogh”
14. “Superpowers”
15. “Unstoppable”

 

Stream / Download

 

 

 

Link YouTube

 

Topic face echipă cu Sasha Alex Sloan pentru “Saving Me”

Stream / Download: https://umusic.lnk.to/SavingMePR

Topic face echipă cu Sasha Alex Sloan pentru “Saving Me”. Cunoscut pentru sunetul său de dance emoționant, artistul de renume internațional a creat acum o versiune înălțătoare a hit-ului său global „Breaking Me”, creat special pentru spectacolele sale la Tomorrowland. „Saving Me” este o melodie complet nouă, cu un mesaj și versuri noi, îmbinând sunetul unic al lui Topic cu vocea compozitorului american, Sasha Alex Sloan.

Topic s-a consolidat ca unul dintre cei mai importanți producători de beat-uri ai muzicii dance cu hit-uri virale la nivel mondial, precum „Your Love (9PM)”, „Breaking Me” și „My Heart Goes (La Di Da)”, strângând miliarde de stream-uri pe platforme.

Topic: „Sunt foarte fericit că am avut ocazia să reiau „Breaking Me”, deoarece este o melodie foarte specială pentru mine. Mi-a deschis atât de multe uși. Pot spune că drumul pe care mă aflu în acest moment nu ar fi arătat niciodată atât de promițător fără ea și o parte din această călătorie este realizarea visului meu de a cânta la Tomorrowland. Sunt foarte recunoscător că o pot sărbători cu această piesă, care își are rădăcinile la începutul carierei mele, dar seamănă și cu dezvoltarea mea din ultimii doi ani! M-am conectat cu Sasha Alex Sloan și ea a înțeles în câteva minute de ce avea nevoie piesa pentru a transmite speranță și pozitivitate, pe care le puteți auzi și simți pe tot parcursul piesei.”

Sasha Alex Sloan: „Să reimaginez „Breaking Me” a fost atât de distractiv! Mă simt atât de norocoasă că mi s-a cerut să pun o întorsătură pe această melodie și a fost foarte tare să colaborez cu Topic.”

 

Stream / Download

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.