La provocarea Iulianei Tudor, Mioara Velicu, Gheorghe Turda şi Maria Cârneci îşi arată măiestria în interpretarea unor piese în italiană, romani sau chineză! Îi vedem duminică, de la ora 21.00, la TVR 1, la o nouă ediţie „O dată-n viaţă”.

 

 

Îi cunoaştem cu toţii, le ştim cântecele şi portul, le recunoaştem glasurile. Sunt vedete în lumea muzicii populare româneşti, cu care destinul li s-a împletit pentru totdeauna. Şi totuşi, pe scena „O dată-n viaţă” – s-a demonstrat nu o dată – artiştii de folclor ne pot surprinde. La provocarea Iulianei Tudor, gazda celui mai longeviv show folcloric de divertisment din România, Mioara Velicu, Maria Cârneci şi Gheorghe Turda ne arată că pot schimba registrul şi chiar… limba! Vom fi, aşadar, martorii unor momente cu Mioara Velicu interpretând o piesă în italiană, cu Maria Cârneci cântând în limba romani, respectiv cu Gheorghe Turda uimindu-ne cu o melodie în chineză! Totul se întâmplă duminică seară, de la 21.00, la TVR 1, într-o ediţie de neuitat „O dată-n viaţă”.

 

Cei trei artişti vin în platoul emisiunii ca susţinători ai tinerilor laureaţi ai talent-show-ului „Vedeta populară” Roberta Selagea, Ionuț Cocoș şi Delia Gandore. Momente speciale au, cu siguranţă, şi tinerii interpreţi: Roberta Selagea impresionează audienţa cu o interpretare excepţională a piesei „Cine m-a făcut om mare”, Delia Gandore se remarcă într-un duet de suflet cu invitatul său, Adi Cristescu, iar Ionuț Cocoș o readuce în platoul Televiziunii Române pe Alexandra Velniciuc, cu care reeditează scheciul – făcut celebru de Carmen Stănescu şi Jean Constantin – „Cititorul de contor”.

 

Ultima apariţie televizată a lui Ştefan Peterfi, unul dintre cei mai mari contrabasişti din România

 

Tot în ediţia „O dată-n viaţă” de duminică seară s-a înregistrat şi ultima prezenţă pe scenă a unuia dintre cei mai buni instrumentişti din ţară, contrabasistul Ştefan Peterfi, membru al orchestrei Ansamblului Transilvania, care a asigurat aranjamentul orchestral al emisiunii. Din păcate, la doar câteva zile de la filmarea ediţiei, muzicianul a părăsit această lume, la doar 47 de ani, lăsând un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut şi admirat.

 

Întâmplarea face ca tocmai Ştefan Peterfi să fi fost solicitat de Iuliana Tudor să iasă din zona de confort şi să pună deoparte, preţ de câteva minute, instrumentul care l-a consacrat (contrabasul), pentru a cânta cu vocea o melodie la „O dată-n viaţă”. Momentul a fost înregistrat şi va putea fi văzut duminică, la TVR 1.

 

Cu emoţie, dar şi cu bucuria cântului şi jocului românesc, Iuliana Tudor ne aşteaptă şi în acest sfârşit de săptămână la „O dată-n viaţă”, de la ora 21.00, la TVR 1. Emisiunea poate fi urmărită şi de românii din afara ţării, simultan, la TVR Internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.