În weekendul 9-11 decembrie, revin concertele live la Târgul de Crăciun Bucureşti. Pe lângă parcul de distracţii, zona de cumpărături şi food trucks, bucureştenii se bucură în acest weekend de o nouă serie de concerte în Piaţa Constituţiei. Din programul artistic al weekendului fac parte colinde şi muzică de sezon interpretate de artişti folk, solişti de operă, tarafuri, grupuri folclorice şi coruri vocale.

 

Printre cei mai îndrăgiţi artişti folk, Ducu Bertzi vine pe 9 decembrie, în Piaţa Constituţiei şi invită vizitatorii Târgului să fredoneze împreună colinde tradiţionale cunoscute, dar şi compoziţii proprii, melodii vechi şi noi într-o interpretare originală. Autorul mai multor albume de colinde, artistul duce cântecele tradiţionale şi colindele în zona folkului. De la „Pe podele de nuiele” la „Florile dalbe” sau „Moş Crăciun”, Ducu Bertzi a pregătit pentru prima zi de concerte o sesiune de cântări şi poveşti despre Crăciunul românesc.

 

Sâmbătă, 10 decembrie, Ma Ra Mu prezintă un concert inedit de colinde din Maramureş. După ce au umblat prin sate să asculte poveştile bătrânilor şi să culeagă melodii uitate şi ştiute numai de ei, Ma Ra Mu duce mai departe tradiţia colindelor vechi pe care le resuscitează şi integrează într-o nouă formă.

 

Un important mesager al valorilor autentice româneşti, actriţa şi cântăreaţa Miruna Ionescu urcă duminică, 11 decembrie pe scena din Piaţa Constituţiei alături de talentatul violonist Valentin Albeşteanu şi taraful său pentru un concert de muzică interbelică şi colinde din repertoriul internaţional. De la celebrele  tangouri, foxtrot-uri și swing-uri ascultate cu precădere în teatrele de vodevil și de Revistă ale Bucureștiului de odinioară, la muzica clasică sau la cea de cafe-concert, concertul recompune partituri celebre din trecutul muzicii ușoare românești, dar şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Programul concertelor din weekendul 9-11 decembrie la Târgul de Crăciun Bucureşti este completat de recitaluri ale unor coruri care fac parte din Programul Naţional Cantus Mundi, precum corul „Fii Artist” dirijat de Marius Bălan (9 decembrie), Corul „Folk for Kids” dirijat de Sorin Marcu (10 decembrie) şi Corul „Consonance” dirijat de Lăcrămioara Pauliuc (11 decembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.