EYOT este o trupa cu un sound eclectic de o mare frumusețe, care navighează între rock și jazz, între punk și ambiental, impresionism și romantic. Fondat în 2012, grupul au concertat în peste 25 de țări, din Marea Britanie și până în Japonia, trecând prin Franța, Elveția, Italia, România, Rusia, Coreea de Sud.

 

  • Printre scenele de jazz care i-au găzduit se numără Midem – Cannes, Jazz Café London, Motion Blue Yokohama, Moods Zurich, Garana Jazz Festival, Sunset Sunside Paris, Cully Jazz Festival, Jarasum Jazz Fest, Umbria Balkanic Windows, Dubai International Jazz Fest, Kaunas Jazz Fest, Nishville Jazz Fest, Vicenza Jazz Fest, Bottom Line Nagoya, DOKfest Munich, Hong Kong Jazz Fest, OCTLoft Jazz fest, Belgrade Jazz fest, Brasov Jazz and Blues Festival, Jazzy Colours Paris, Preveza Jazz Fest, Alarma Punk Jazz Sofia, Kozlov Club Moscow, b – flat Berlin, Panic Jazz Club Marostica, JZ Club Shanghai.

 

Cvartetul sârbilor sparge barierele temporale, geografice și culturale ale jazz-ului balcanic, amestecând-l cu muzica clasică, art-rock și muzică tradițională. Indiferent cum veți alege să numiți muzica acestor patru băieți, un lucru este clar : conține un melanj de energie și de inteligență care nu vă lăsa să stați locului. Spectacolele lor live sunt pline de energie și de emoție, îl împing pe ascultător către lumea sa interioară și îi creează o experiență unică.

 

„România este pentru noi, cumva, o a doua casă”, ne spune Dejan Ilijic, liderul trupei. „Suntem invitați anual la concerte și festivaluri, și așa am avut ocazia să vizităm multe locuri speciale din țara voastră, dar mai ales să ne facem mulți prieteni în România. Publicul românesc este mereul în fruntea audienței noastre în social media, la vizualizările online ale videoclipurilor noastre sau la audițiile pe platformele de streaming. Prima noastră cântare a avut loc în noiembrie 2012 și suntem bucuroși să împărtășim bucuria primilor noștri 10 ani de existență cu două concerte la București și la Cluj.”

EYOT înseamnă: Dejan Ilijic – Pian, claviaturi; Sladjan Milenovic – Guitar; Milos Vojvodic – Drums; Marko Stojiljkovic – Bass.

Jazzwise : “Electro jazz rock fusion plin de energie și de inventivitate – un spectacol de clasă” 
All About Jazz “Acest foarte original cvartet unifică jazz, muzică clasică, folk și rock într-un amestec îmbătător, în egală măsură meditativ și înviorător”
Souland Jazz „Pur și simplu uluitor”
Harmonia Mundi World Village „O coliziune de genuri muzicale diverse care generează muzică vie” 


Biletele pot fi cumpărate online pe eventbook.ro și pe eventim.ro,
sau direct din

  • la București: librăriile Humanitas, Cărturești, Kyralina, cinema Elvira Popescu, casieria Eventim (CinemaPRO), magazinele Muzica, Vodafone, Germanos, OMV, casieria Sălii Palatului
  • la Cluj-Napoca: în librăriile Humanitas și Cărturești, cinema Florin Piersic, librăriile Humanitas, Cărturești, magazinele Vodafone, Germanos, Carrefour Voyage, OMV.

 

 

Concertele sunt organizate de JAZZ FAN RISING, prima asociație privată a connoisseur-ilor de jazz din România, cu filiale la București și Cluj. Membrii asociației finanțează prin contribuție personală onorariile artiștiilor pe care îi aleg prin vot democratic.

 

„JAZZ FAN RISING este formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile noastre completează agenda de jazz din România. Invitații noștri sunt „rarități”: artiști și proiecte savurate de “cunoscători” sau “stele în curs de consacrare”. Prin asociația noastră dorim să constituim o voce a unei părți a publicului de jazz pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte”, spune Ciprian Moga, inițiator și coordonator al asociației JAZZ FAN RISING.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.