Rareș Năstase a făcut radiografia învățământului românesc în ancheta România eșuată și a prezentat o serie de situații, multe cu totul surprinzătoare pentru un stat european modern, în care copiii abandonează școala și renunță complet la educație.

 

Reportajul România eșuată a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor și a înregistrat 3.6 puncte de rating și 16.9% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce poziția secundă a obținut 2.4 puncte de rating și 11.3% share.

 

„Nu a fost un reportaj ușor, pentru că la mijloc au fost și încărcătura emoțională și frustrarea că alții pot, dar că la noi e ca la nimeni, că lucrurile pot și trebuie rezolvate, dar și că situația e una complexă… și nu doar în curtea școlii. Abandonul școlar va fi o problemă și de acum înainte și, cu siguranță, formele de părăsire timpurie vor mai fi prezente printre subiectele abordate în cadrul emisiunii. Rămân cu imaginea micuților care vor la școală, dar nu mai pot, cu plânsul neșcolarizaților care abia așteaptă să meargă la afterschool și cu inițiativele din unitățile de învățământ unde educația și tot ce ține de prezența la clasă sunt centrate pe elev”, a spus Rareș Năstase.

 

Duminică, 23 octombrie, România, te iubesc! revine cu o nouă anchetă. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.