În luna decembrie, iubitorii de muzică clasică din România se vor putea bucura din nou de concertul special „CRĂCIUN VIENEZ”, un concert cu o tradiție de peste 16 ani care marchează întâmpinarea sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii vieneze, în compania orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, condusă de carismaticul dirijor Russel McGregor.

 

După această pauză impusă de pandemie, noua producție concertistică a muzicienilor austrieci, va fi prezentată publicului din România, în cadrul unui amplu turneu național. Primele reprezentații ale concertului „Crăciun Vienez” în interpretarea faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble, alături Russel McGregor concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn, vor putea fi aplaudate de publicul din Brașov, Arad, Timișoara și Cluj-Napoca, în perioada 12 – 15 decembrie 2022.

Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt încântați să revină în România pentru un nou turneu excepțional, spunând că de fiecare dată descoperim ceva nou în această țară frumoasă. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și să mai trăim un capitol din viața orchestrei noastre împreună cu minunatul public român.”

Întrucât concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră sunt susținute cu casa închisă, organizatorii le recomandă persoanelor interesate să își achiziționeze biletele din timp.

Iubitorii de muzică clasică pot opta pentru achiziționarea biletelor puse în vânzare pentru concertele din cele patru orașe, programate astfel:

  • 12 decembrie, ora 19:00, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov. Bilete disponibile la casa de bilete a Sălii Patria și online pe Spectacolbrasov.ro, Iabilet.ro și Bilete.ro;
  • 13 decembrie, ora 19:00, Filarmonica Arad. Bilete la casa de bilete a Filarmonicii Arad, casa de bilete a Teatrului Ioan Slavici și online pe Bilete.ro și Iabilet.ro;
  • 14 decembrie,ora 20:30, Filarmonica Banatul Timișoara. Bilete la casa de bilete a Filarmonicii Banatul și online pe Bilete.ro și Iabilet.ro;
  • 15 decembrie, ora 19:00, Cinema Florin Piersic Cluj-Napoca. Bilete la casa de bilete a Cinema Florin Piersic și online pe Bilete.ro, Iabilet.ro și Eventbook.ro.

 

Programul concertului cuprinde lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, precum, Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, teme celebre de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach, dar și invitați speciali sau momente supriză. Celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă. Atracția concertelor susținute de orchestra Johann Strauss Ensemble se datorează într-o bună parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist al orchestrei, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Russel McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. În acompaniamentul sau sub bagheta dirjorului Russel McGregor au performat artiști internaționali precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.

 

 

 

Despre Johann Strauss Ensemble:

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membrii Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor. Născut în Oxford, Russel McGregor a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 acesta locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn.

Încă de la început, Johann Strauss Ensemble a încercat să își dezvolte repertoriul într-un mod care combină numeroasele lucrări muzicale ale familiei Strauss cu compoziții noi. Orchestra acordă o importanță specială neutralizării tendinței de comercializare care este din ce în ce mai des asociată cu muzica vieneză. Faptul că sediul principal al Johann Strauss Ensemble se află în Linz, joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

 

Orchestra propune des colaborări unora dintre cei mai buni compozitori contemporani, special pentru a fi interpretate de Johann Straus și Guido Mancusi, și piese de Werner Steinmetz și Manfred Kammerhofer.

 

 

 

Eveniment organizat de Stardust Hitech Events și Spectaculis.

Partener media principal: Magic FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.