Filme românești de colecție, transmisiuni în direct de la marile festivaluri de film din Europa și de la gale ale cinematografiei românești și mondiale. Toamna lui 2022 se anunță una a marilor premiere la Cinemaraton. De altfel, joi, 29 septembrie, postul de televiziune a ocupat locul 9 în topul audiențelor în prime time, pe targetul 18-54 urban, cu 0,63 puncte de rating, potrivit datelor Kantar Media. Apetitul telespectatorilor pentru film românesc este în continuă creștere iar Cinemaraton oferă, în această toamnă, titluri precum:  “Concert” al lui Radu Mihăileanu, „Berliner” de Marian Crișan, „Grindul Sacalilor”, regizat de de Nap Toader (2022), „Lemonade” al Ioanei Uricariu (2018) sau „Dosarul 631” al regizorului Marius Barna (2022),  “#dogpoopgirl” (2020), regizat de Andrei Hutuleac, “Aniversarea unui actor absen”, de Dan Chisu, “Elisabeta Rizea”, a lui Mihai Constaniescu sau “Procesul” lui Claudiu Mitcu.

Nu vor lipsi din grila Cinemaraton filme ale regizorilor consacrați Dan Pița, Mircea Mureșan, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Șerban Marinescu, Sergiu Nicolaescu, Geo Saizescu, Radu Jude, Mircea Danieliuc, Stere Gulea, Elisabeta Bostan, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu,  Nicolae Mărgineanu, Horațiu Mălăiele, Laurențiu Damian  sau Corneliu Porumboiu. Sunt sigur că toamna aceasta iubitorii de film românesc vor avea de unde allege”, spune Adrian Bucă, director Cinemaraton.

Pe 29 septembrie, în prime time, în intervalul 19.00-23.00, filmul “Mihai Viteazu Călugăreni”, difuzat de la 20:00, a avut un rating  mediu de 0,54 iar “Mihai Viteazu Unirea”, difuzat de la 21:40, un rating de 0,93, cifre ce au plasat Cinemaraton  în top 10 audiențe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.