Cosmin Savu a mers duminică pe urmele petrolului roșu și a prezentat radiografia unei industrii cheie, la România, te iubesc!.

 

Ancheta Petrolul Roșu a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor și a înregistrat 4.2 puncte de rating și 22.2% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce poziția secundă a obținut 2.3 puncte de rating și 12.1% share.

 

România are o istorie spectaculoasă în ceea ce privește industria petrolieră: suntem printre pionieri în materie de extracție a țițeiului, dar și în utilizarea combustibililor în iluminat sau transporturi. Țara noastră a jucat un rol important în dezvoltarea industriilor pe bază de hidrocarburi, însă trecutul nu ne ajută prezentul. Sub regimul comunist, rafinăriile au fost dezvoltate și au căpătat importanță în industrializarea forțată a țării. După 1989, situația s-a schimbat, privatizarea unor rafinării a dus la închiderea sau dispariția lor, iar entități economice din Rusia nu au fost deloc străine de afacerile din țara noastră.

 

Duminică, 2 octombrie, de la ora 18:00, România, te iubesc! continuă cu un nou reportaj. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.