„Klangor” (astazi, la Focus Sat TV)!


Asa cum v-am spus si in clipul de pe YouTube, astazi vorbim despre premiera serialului „Klangor”, produs de Canal+ si difuzat (in exclusivitate) de astazi, in serile de luni si joi, de la 21:30, pe la Focus Sat TV. Productia este de asemenea disponibila si in biblioteca VOD din Aplicatia Focus Sat. Primele doua episoade au fost prezentate la TIFF (Cluj-Napoca, 17-26 iunie 2022), in cadrul sectiunii Focus Polonia, unde ne-a raspuns la intrebari chiar regizorul productiei, Lukasz Kosmicki. Interviul integral il gasiti pe site-ul Playu.ro, in sectiunea Seriale.

Sa revenim la reusita productie  Canal+. „Klangor” este o drama de familie cu povesti bine conturate, coruptie, crime, trafic de droguri si foarte multe semne de intrebare, de desfasurare a actiunii fiind un oras polonez aflat la granita cu Germania. In distributie se regasesc numele unor actori polonezi celebri, precum Arkadiusz Jakubik (aflat la primul lui rol principal intr-un serial), Maja Ostaszewska, Wojciech Mecwaldowski, Aleksandra Poplawska si Magdalena Czerwinska. Dar nici generatia tanara nu se lasa mai prejos si ies la inaintare cativa tineri actori talentati, ca: Maciej Musial, Katarzyna Galazka, Matylda Giegzno si Magdalena Kolesnik.

Am urmarit cu interes povestea serialului, care nu e deloc previzibila si care are parte de multe rasturnari de situatie, chiar dupa primul episod. Poate o sa spuneti ca e ciudat sa vezi un serial in poloneza, noi fiind obisnuiti cu cele in limba engleza, dar vreau sa va reamintesc ca foarte multe seriale (neasteptat de) bune au fost in alte limbi decat cea a lui Shakespeare, in ultimii ani.

Chiar daca actiunea serialului o sa vi se para putin lenta, va spun doar atat: constructia personajelor si povestea in sine au nevoie de acest ritm, pentru a putea observa detaliile care sunt importante. Dar sa vorbim despre psihologul nostru de penitenciar (protagonisul scenariului) – Rafal Wejman (Arkadiusz Jakubik) – si a lui familie: odata cu disparitia fiicei mai mici, Gabi Wejman (Matylda Giegzno), problemele lor devin uriase. A doua fiica a familiei este Hania (Katarzyna Galazka), iar rolul mamei – Magda – e jucat de Maja Ostaszewska.

Sentimentele de vinovatie si disperarea de a o gasi fac din Rafal un personaj credibil, care depune toate eforturile posibile, pentru a descoperi adevarul. O serie de crime din penitenciarul unde Rafal este psiholog, precum si moartea iubitului Haniei, care flirta intens cu sora ei, Gabi, fac ca linistea micului oras sa fie zdruncinata si lasa sa iasa la iveala multe secrete. Coloana sonora (impecabil redata de un saxofon si un violoncel), coloristica si decorurile sunt excelent alese si aduc plus-valoare productiei, accentuand misterul de la fiecare final de episod – si abia astepti sa-l vezi pe urmatorul!

Incerc sa nu dau prea mult din casa, pentru ca trebuie neaparat sa il urmariti si credeti-ma, va va prinde. Avem crime, disparitii, oficiali corupti, relatii de familie mai mult sau mai putin functionale (dar intotdeauna bine descrise), adolescenti cufundati in violenta, abuz de alcool si droguri. Scenariul si regia sunt reusite, iar serialul este bine structurat si foarte interesant pentru tinerii devoratori de seriale.

Scenariul original al serialului „Klangor” (scris de Kacper Wysocki si bazat pe o idee a lui Tomasz Kaminski) a fost creat ca parte a Canal+ Series Lab – un program destinat scriitorilor, regizorilor si producatorilor care creeaza si dezvolta profesional seriale TV. In fiecare episod din totalul de 8 veti avea senzatia „Gata stiu cine si ce a facut”, dar nimic din ceea ce vedem nu e ce pare a fi, iar intriga nu vine la pachet cu toate cliseele din majoritatea serialelor dramatice de pe piata. Asa ca dati-i o sansa, pentru ca povestea te va prinde garantat: astazi dati pe Focus Sat TV, la ora 21:30 (sau, si mai usor, intrati in aplicatia Focus Sat, aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.