Două concerte cu trio-ul condus de pianista și compozitoarea franceză Madeleine Cazenave – la București (12 aprilie) și la Cluj (13 aprilie) invită publicul la degustări privilegiate de experiențe muzicale unice, în care emoția este parte integrantă din program.

 

Apărut în 2019, format din trei muzicieni reputați în Franța, ROUGE se numără printre câștigătorii pandemiei. Muzica lor a sedus și învins, într-o perioadă în care multe scene și festivaluri și-au restrâns activitatea sau chiar s-au închis.  (https://www.youtube.com/watch?v=RBQ36i_Jc_0).

 

Cei în căutare de concerte „de colecție”, degustătorii, fanii muzicii lui Tigran Hamasyan, E.S.T., Helge Lien Trio ori GoGo Penguin, vor adora acest grup. Dacă nu, vor fi cuceriți de frumusețea împletiturii muzicale, parcă desenate de un Satie ori Ravel, cu liniile continue de bas și percuțiile puternice.

 

În compozițiile Madeleinei Cazenave, liderul trupei, cei trei alchimiști ROUGE reușesc să atingă împreună perfecțiunea vibrației colective. https://www.youtube.com/watch?v=bxoPG2CKnr8

 

ROUGE vine pe cele două scene din București și Cluj în formula: Madeleine Cazenave (pian), Sylvain Didou (contrabas) și Boris Louvet (tobe).

 

Biletele la concert pot fi cumpărate online de pe Eventim.ro și Eventbook.ro

sau direct din următoarele puncte de vânzare:

  • la București: librăriile Humanitas, Cărturești, Kyralina, cinema Elvira Popescu, casieria Eventim (CinemaPRO), magazinele Muzica, Vodafone, Germanos, OMV, casieria Sălii Palatului
  • la Cluj-Napoca: în librăriile Humanitas și Cărturești, cinema Florin Piersic, magazinele Vodafone, Germanos, Carrefour Voyage, OMV.

 

Concertele ROUGE sunt propuse de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Francez și cu Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”. Parteneri promovare: clusterul CLUJ IT, Clubul Francofon de Afaceri Cluj, PMA Invest.

 

„ROUGE a fost una dintre revelațiile din timpul pandemiei a grupului nostru de melomani de jazz. Am fost entuziasmați de la prima audiție a albumului lor “Derrière les paupières » (“În spatele pleoapelor”) și am urmărit cu interes evoluția lor pe scenele festivalurilor din 2021” , spune Ciprian Moga, inițiator și coordonator al asociației JAZZ FAN RISING.

 

JAZZ FAN RISING este formată din întreprinzători, manageri în multinaționale, medici, avocați și arhitecți. Toți cu colecții de muzică consistente și împărtășind cu plăcere bucuriile muzicii. Alegerile grupului completează agenda de jazz din România. “Invitații JFR” sunt „rarități”: artiști și proiecte savurate de “cunoscători” sau “stele în curs de consacrare”. Asociația îți dorește să constituie o voce a publicului de jazz pe piața muzicală, care să se alăture artiștilor și promotorilor de concerte.

 

Din 2015 și până în prezent, asociația a organizat aproape 40 de concerte, printre invitații lor numărându-se Tonbruket, Magnus Ostrom (Suedia), EYOT (Serbia), Benedikt Jahnel (Germania), Verneri Pohjola (Finlanda), Rabih Abou-Khalil (Liban/Germania), Hakon Kornstad, Helge Lien Trio, Mats Eilertsen Trio, Christian Wallumrod (Norvegia), Thomas Enhco, Dan Tepfer, Francois Couturier, Benjamin Moussay, Vincent Peirani, Emile Parisien, Geraldine Laurent (Franța), Andrew McCormack (Marea Britanie), Vijay Iyer Trio (SUA), David Helbock, Ulrich Drechsler (Austria)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.