Sâmbătă, 12 februarie 2022, a avut loc semifinala Selecție Naționale Eurovision 2022. Pentru această etapă, au fost alese 20 de piese (15 de către juriu și 5 salvate de către public). În urma galei de sâmbătă, au fost selectate 10 piese, care să concureze pentru a ne reprezenta la competiția internațională Eurovision Song Contest, în mai, la Torino.

Juriul a fost format din Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Adrian Romcescu, Cristian Faur, și Randi. După ce au lăudat interpetarea live de excepție a Dorei, artistă Universal Music Romania, aceștia au ales piesa „Ana” printre cele 10 cântece finaliste.

Din momentul în care single-ul a fost prezentat publicului de către postul național de televiziune, acesta s-a regăsit în topurile fanilor celebrului concurs. Mai mult, în prezent, piesa se află și pe prima poziție în Top 50 Viral Romania pe Spotify.

Piesa „Ana” este disponibilă pe toate platformele de streaming via Universal Music Romania.
Dora, care a scris și compus single-ul, a declarat: „Ana este desprinsă, fără discuție, din mitul universal al creației, apărut la noi sub forma legendei mesterului Manole! Dar piesa mea vrea mai mult decât atât, este despre stropul de Ană care există în fiecare individ, despre faptul că de multe ori ne subapreciem propriile forțe și ajungem sa depindem de altii, pâna cand ne simțim cumva ziditi, inconjurati de ziduri construite in jur! Si atunci trebuie sa le spargem cumva, să le dărâmăm, nicidecum să ne lăsăm captivi! Este o invitație la dezlegarea propriei frumuseți și a propriilor forțe: „doar la mine-i cheia dorului”! Dorul fiind cea mai mare forță din univers (in rand cu cele patru forțe fundamentale).
A venit firesc, ca un răspuns la “Manole”, care a fost cântată în premieră într-un live session la Diud, where is my tune?!”.

„Ana” va face parte dintr-o serie de piese cu glas de baladă, ancorate în realitatea din prezent, fiind o invitație la eliberarea propriilor forte ce stau să fie zidite.

Povestea ei o veți auzi în finala Selecție Naționale Eurovision, de pe 5 martie 2022.
Dora Gaitanovici are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. În prezent, Dora este studentă în cadrul Universității de Muzică din București. Dora Gaitanovici a susținut un recital în cadrul finalei Eurovision România 2020 și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul concursului, interpretate alături de band-ul său, dar și un recital la Cerbul de Aur, unde a cântat alături de Bodo de la Proconsul. Primele piese lansate oficial sunt “El nu ma vrea”, “Colț de lună” și “Eu te las” (in colaborare cu What’s UP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.