Warner TV propune, în fiecare vineri seară din luna februarie, filme de acțiune, pline de mistere și cu elemente de thriller, lungmetraje devenite cult, în care protagoniști sunt Brad Pitt, Clint Eastwood, Jack Nicholson și Jamie Lee Curtis.

 

Unul dintre filmele de top ale lui Brad Pitt, în care le dă replica lui Morgan Freeman și lui Gwyneth Paltrow, regizat de David Fincher, este „Seven” (SUA, 1995), care va fi difuzat pe 4 februarie, de la ora 22:10.

Doi detectivi, un începător și un veteran, sunt pe urmele unui ucigaș în serie, care își motivează crimele prin cele șapte păcate capitale. Lungmetrajul, din distribuția căruia face parte și Kevin Spacey, a fost nominalizat la Oscar pentru montaj și la premiile BAFTA pentru scenariul scris de Andrew Kevin Walker.

 

Clint Eastwood este regizor, împreună cu Don Siegel, și protagonistul filmului „Comisarul Harry/ Dirty Harry” (SUA, 1971), ce va putea fi urmărit pe 11 februarie, de la ora 22:10.

Un psihopat amenință întreg orașul San Francisco, iar Harry Calllahan, cel mai dur dintre membrii forțelor de ordine, este desemnat să îl găsească și să îl oprească.

În 2012, filmul – din distribuția căruia fac parte Andrew Robinson, Harry Guardino și Reni Santoni – a fost inclus în National Film Registry pentru a fi conservat, având în vedere semnificația sa culturală.

 

Jack Nicholson, Stephen Dorff, Michael Caine, Jennifer Lopez și Judy Davis joacă în „Sânge și vin/ Blood and Wine” (SUA, Marea Britanie, 1996), care va fi difuzat pe 18 februarie, de la ora 22:30.

În filmul regizat de Bob Rafelson, un bărbat ratat ca părinte și soț pune la cale un jaf pentru a face rost de bani să își consolideze afacerea. Când soția lui intervine și îi dă planurile peste cap, totul se limitează la supraviețuire.

Lungmetrajul a fost selectat în competiția Festivalului de la San Sebastián, unde Michael Caine a fost premiat pentru interpretare.

 

„Crime în numele iubirii/ Blue Steel” (SUA, 1990), regizat de Kathryn Bigelow, dublu premiată cu Oscar pentru „The Hurt Locker”, are în centru o polițistă novice care trebuie să înfrunte un psihopat înarmat ce devine obsedat de ea.

Jamie Lee Curtis, Ron Silver, Kevin Dunn și Richard Jenkins fac parte din distribuția filmului care va putea fi urmărit la Warner TV pe 25 februarie, de la ora 22:40.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.