TVR Iaşi se mută în casă nouă. După o lungă perioadă în care s-au efectuat lucrări de amenajare și compartimentare, spațiul oferit Televiziunii Române de către Primăria din Iaşi a fost transformat într-un studio TV modern, iar de astăzi, TVR Iaşi funcționează la o nouă adresă, în Bulevardul Independenţei nr. 1, blocul D1-D2, mezanin.

 

Aniversarea a 30 de ani de la prima emisie va găsi TVR Iaşi într-o locație adaptată celor mai înalte standarde, unde jurnaliştii studioului teritorial vor realiza şi transmite emisiuni atât pentru canalul regional, cât şi pentru posturile naţionale ale SRTv.

 

„În anul în care TVR Iaşi aniversează 30 de ani de la prima emisie, vom putea emite full HD din noul sediu. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să ne putem îndeplini misiunea de post regional la noi standarde”, declară Horia Gumeni, director al TVR Iaşi.

 

Spaţiul amenajat are o suprafaţă de aproape 1.000 mp şi a fost dat în administrarea televiziunii publice pentru 25 de ani, în urma hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iaşi din septembrie 2018. Acesta a fost adaptat activităţii de televiziune şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie căpătând, astfel, o nouă utilitate. Echipa tehnică a TVR Iaşi s-a asigurat că miile de metri de cabluri, sutele de conectori şi patchuri, monitoare, calculatoare, convertere, camere şi reflectoare ajung pe noua poziție, jurnaliştii sunt pregătiţi să surprindă toate evenimentele din regiune, iar telespectatorii se pot bucura în curând de programele favorite în condiții tehnice moderne.

 

Studioul TVR Iaşi aduce telespectatorilor, în această vară, două noi ediții ale proiectului „Caravana TVR 3 – la tine acasă”, filmate la Piatra Neamţ şi la Vaslui. Emisiuni de tip „magazin”, producțiile vor prezenta subiecte inedite, invitaţi de marcă şi imagini spectaculoase şi vor fi difuzate pe canalul regional, pe TVR 3 şi online, în zilele de 10 şi 31 iulie, de la ora 17.00.

 

De asemenea, de luni până vineri, săptămânal, de la ora 16.00, telespectatorii pot urmări emisiunea estivală „Vară pentru voi”, în care informaţiile utile vor alterna cu momente de relaxare.

 

În paralel, jurnaliştii de la TVR Iaşi filmează şi montează câteva documentare importante pentru cultura română, inspirate din activitatea unor personalităţi ale regiunii, documentare exclusive care vor putea fi văzute în grila de toamnă.

 

TVR Iaşi a început să emită pe 3 noiembrie 1991, oferind telespectatorilor programe de televiziune din cele opt judeţe ale Moldovei: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea. De-a lungul celor 30 de ani de emisie, echipa de jurnalişti ieşeni a obținut peste 150 de premii interne şi internaţionale. Studioul emite 7 zile din 7 pe canalul TVR Iaşi Regional şi online, dar contribuie zilnic şi la grilele principalelor posturi ale SRTv cu producţii informative, reportaje, documentare, emisiuni cu specific educaţional, cultural şi de divertisment.

 

Până în 2018, studioul teritorial şi-a desfăşurat activitatea într-o clădire retrocedată de instanțele judecătoreşti Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, apoi într-un imobil al Universității Alexandru Ioan Cuza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.