Pentru prima dată, tenorii Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble vin la București cu un concert emoționant dedicat artiștilor José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti.

 

Au mai rămas doar câteva zile până când fanii trupei IL VOLO din România vor retrăi bucuria muzicii LIVE, în concertul „The Best of 10 Years”. Deși, concertul ar fi trebuit să se desfășoare la Sala Palatului, în luna iulie a anului trecut, pandemia virusului COVID-19 i-a determinat pe organizatori să reprogrameze evenimentul și să caute cele mai bune soluții pentru siguranța tuturor participanților.

 

Astfel, luând în considerare regulile și condițiile actuale impuse de autorități, concertul trupei IL VOLO va avea loc pe 8 iulie, de la ora 20:00, la ARENELE ROMANE, și nu la Sala Palatului, cum fusese anunțat inițial. Biletele emise pentru evenimentul de la Sala Palatului rămân valabile. Pentru siguranța tuturor spectatorilor, organizatorii vor asigura măsurile de igienă și distanțare.

Este permisă participarea doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital etc.).

Concertul trupei IL VOLO de la București face parte din turneul mondial „The Best of 10 Years” care a debutat în luna septembrie a anului 2019 cu o reprezentație grandioasă la Arena di Verona. Spectacolul, care a obținut cele mai bune rezultate din cariera de 10 ani a grupului, reprezintă un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști arhicunoscuți care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor de excepție.

 

Din anul 2009 și până în prezent, cei trei muzicieni au susţinut peste 300 de concerte în 210 oraşe de pe trei continente, în fața a peste 2 milioane de spectatori. Au cântat în cele mai prestigioase săli, precum Royal Albert Hall, Radio City Music Hall din New York, Arena di Verona în Italia. Artiștii se bucură de aprecierea publicului în întreaga lume, fiind aplaudaţi frenetic atât pentru vocile extraordinare, pentru farmecul lor tineresc, dar și pentru energia pe care o transmit dincolo de scenă.

 

Vocile celor trei tenori, abilităţile lor de interpretare au fost comparate cu cele ale celor mai mari artiști clasici. Nu este întâmplător faptul că sunt numiţi ,,băieţii cu voci îngereşti’’ şi că sunt urmașii celor trei tenori – José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti.

 

IL VOLO a început să răspândească frumuseţea muzicii clasice, a operei tradiţionale şi a belcanto-ului italian în întreaga lume, dorind să ofere continuitate muzicii clasice şi să atragă tinerii spre acest gen muzical.

 

Gianluca Ginoble, Ignazio Boschetto şi Piero Barone şi-au început cariera la vârsta de 14 ani, când au apărut într-o emisiune TV. Producătorul i-a reunit într-un trio şi le-a ales numele de scenă – IL VOLO. Datorită talentului lor uimitor, artiștii au împărțit scena cu unii dintre cei mari artiști internaționali, precum Barbra Streisand, Bono, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti. Sunt singurii interpreţi italieni care au fost invitaţi să participe la ”We Are The World” For Haiti, în 2010, alături de alte 80 de vedete mondiale.

 

Au lansat cinci albume de studio cu statut de platină şi au obținut două nominalizări la Premiile Grammy.

 

În 2015, IL VOLO a câştigat concursul Sanremo cu piesa sa Grande Amore şi au reprezentat Italia la Eurovision. Apoi, a lansat albumul „Notte Magica – un omagiu adus celor trei tenori”, inspiraţiilor lor, Carreras – Domingo – Pavarotti, iar în 2016 şi 2017 au susținut un turneu mondial care a înregistrat un succes fără precedent. Concertul de deschidere de la Florenţa a fost susţinut de tenorul spaniol Placido Domingo şi a fost difuzat în 500 de cinematografe din Italia şi din întrega lume.

 

În 2019 cei trei artiști revin din nou pe acceaşi scenă şi cuceresc inimile publicului cu piesa „Musica Che Resta”. Cel mai recent album al trupei Il VOLOMusica se află în Top 10 al celor mai bine vândute albume de pe iTunes, în 14 ţări – Malta, Brazilia, Israel și multe altele, fiind al doilea cel mai bine vândut album în Japonia, după Bohemian Rhapsody.

Favorit al Papei Francis, trio-ul a fost invitat, la începutul anului 2019, să participe la cea de-a XXVI-a ediție a Zilei Mondiale a Tineretului din Panama; aici au interpretat emoționanta melodie „Ave Maria” care a fost ascultată de peste un million de spectatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.