DESPRE PRODUCȚIE

Drăguț, inteligent și la fel de viclean ca oricând, Jerry Mouse – așa cum afirmă cu îndrăzneală mica sa carte de vizită – are misiunea de a-și găsi căsuța perfectă în cel mai mare oraș din lume, New York. De-a lungul drumului, se lovește de pisica vagaboandă Tom, care cântă la pian și distrează trecătorii pentru câțiva dolari în Central Park. În mod firesc, apare calamitatea, lăsându-l pe Tom fără slujbă, pian și grămada de bani pe care îi adunase.

După ce i-a dat felinei furioase lovitura de grație, Jerry se stabilește în cel mai elegant hotel din oraș, Poarta Regală, ajutându-se la cele mai bune facilități – chiar sub nasul personalului, inclusiv al planificatorului de evenimente, nou angajata Kayla.

După ce mințise în legătură cu experiența și acreditările sale, Kayla speră își permanentizeze jobul angajând vânătorul perfect de șoareci: Tom. Posibilitatea răzbunării apare brusc în labele lui și Tom are doar câteva zile să scape de Jerry înainte ca hotelul să găzduiască nunta considerată evenimentul social al sezonului … de preferință fără rozătoare!

Regizorul Tim Story a fost încântat să preia clasicul duet-duel pentru un public modern de film. „Când vine vorba de umor, Tom și Jerry, cu o comedie fizică excesivă – transcend timpul”, afirmă el. „Ce am făcut cu acest film a fost să luăm această pereche istorică așa cum s-ar vedea în mod normal într-o casă, să zicem, le-am pus pe o pânză mult mai mare. Acum se află într-un hotel imens și în prezența oamenilor reali. Nu neapărat vorbind cu ei, desigur, dat interacționând cu siguranță cu ei și provocând haos peste tot. Am rămas fideli personajelor originale”, asigură Story, „așa că practic aleargă, bătându-se reciproc … toate lucrurile pe care sunteți obișnuiți să le vedeți făcute de Tom și Jerry. Acțiunea este în concordanță cu aceste personaje așa cum le-am cunoscut întotdeauna”.

După cum le-au cunoscut fanii, dar, după cum remarcă producătorul Chris DeFaria, „Publicul îi va vedea pe Tom și Jerry într-un mod în care nu cred că a mai văzut nimeni până acum: un film hibrid cu animația clasică care ne permite să aducem toate cascadoriile nebunești și gulmele pe care oamenii le asociază cu desenele animate originale într-un mediu din viață-acțiune, din lumea reală.

În acea lume reală, Chloë Grace Moretz o interpretează pe Kayla, care, la fel ca Tom și Jerry, este un artistă a înșelăciunilor. Actrița a fost o fană a inamicilor-prieteni de când își poate aminti. „Când eram o mică, probabil înainte să înțeleg cu adevărat desenele animate, am început să mă uit la Tom și Jerry. Există ceva hilar la ei, sunt amabili de-a felul celor Trei Nătărai: mergând cap în cap, lovindu-se reciproc, dar la sfârșitul zilei sunt probabil cei mai buni prieteni ”, spune ea. „Sunt un mare fan al Hannei-Barbera în general. Când eram o fetiță care creștea cu patru frați mai mari, am văzut acele desene animate tot timpul. ”

Scenaristul Kevin Costello, care a simțit presiunea de a fi la înălțimea legendelor, spune: „Lucrul la „Tom și Jerry” a fost o experiență extrem de interesantă și intimidantă. Există un motiv pentru care aceste personaje sunt încă atât de populare, 81 de ani mai târziu, în toată lumea și am vrut să fiu extrem de atent să onorez acest lucru. Tom și Jerry trebuiau să fie ei înșiși – să arate ca ei înșiși, să nu vorbească ca ei înșiși și, evident, să se angajeze într-o violență de desene animate absurde, pline de veselie. M-am distrat atât de mult mergînd pe durmul deja bătătorit, încercând să descompun totul la nivel de personaj și găsind modalități de recontextualizare a elementelor clasice într-un mod care se simțea nostalgic, dar nou. ”

Starul Michael Peña este, de asemenea, un fan de multă vreme și ne transmite încântarea lui. „Am crescut cu Tom și Jerry, iar acum nu doar ajung să fiu într-un film cu ei”, spune el, „dar și mai bine este că fiul meu și copiii fratelui meu, care urmăresc și ei desenele animate, sunt nerabdători să vadă acest film.

În timp ce realizarea unui film în orice mediu – live-action sau animat – prezintă propriul său set de provocări, Story spune că servirea fanilor de toate vârstele din întreaga lume a alimentat decizia cineastilor de a face ambele, de a „rămâne fideli apectului și emoțiilor originale Tom și Jerry – păstrându-i pe ei și întreaga colecție de „co-staruri” obișnuite, autentice pentru lumea lor 2D, dar în același timp, reimaginându-i pentru a se încadra în cea tridimensională, a noastră. Adică, cine nu ar vrea să stea cu Tom și Jerry în viața reală? ”

Story, care până acum a regizat doar filme de lung metraj live-action, spune: „Am fost încântat să aduc asta pe ecran și să le duc în lumea „reală”,  să le văd alergând și luptându-se între ele într-un oraș mare ca New York.

„Am crescut cu aceste desene animate”, continuă el, „așa că am vrut să mă asigur că le rămânem fideli. Nu am oprit acțiunea; publicul va auzi efectele sonore cu care sunt obișnuiți, în timp ce Tom și Jerry se aleargă unul pe celălalt și distrug tot ce se află în calea lor. Ne-am asigurat că se luptă și se luptă des”, râde el. Revoluția, spune el, este că „la un moment dat, trebuie să se reunească și să lucreze împreună, pentru a salva ziua”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.