Jupiter’s Legacy – Vremurile se schimbă, societatea se schimbă, iar acea demarcație dintre bine și rău devine din ce în ce mai neclară. Un moment, o situație, o fracțiune de secundă ori propriile emoții ne pot schimba pentru totdeauna, ajungând ceva la ce nu ne-am fi gândit niciodată că am fi capabili. Însă, în spatele poveștii cu supereroii de azi, avem o poveste de virtute, valori și speranța a ceva mai bun. Avem o poveste asemănătoare basmelor noastre populare, în care protagonistul este suspus la numeroase provocări pentru a-și arăta măiestria, îndârjirea dar și bunătatea neîntinată de posibila recompensa. Avem o poveste care încă o dată ne supune atenției o serie de probleme de etică morală, un segment cu care nu am fi crezut că ne mai întâlnim odată finalizat The Good Place. Și, nu în ultimă instanță, cu nuanțe de Legacies și Descendants, avem o poveste care ne învață sau ar trebui să ne reamintească să nu judecăm copiii după faptele părinților, pentru că aceștia ne pot surprinde. Și nu trebuie să uităm – e doar volumul 1!

Încercând să umple golul lăsat de proiectele Marvel pe platformă și totodată să ne aducă în atentie și alți supereroi din afara universului schițat de DC Comics și Marvel, așa cum au procedat cu The Umbrella Academy (S3 e pe drum!), Netflix ne prezintă la mai bine de doi ani de la anunțul distribuției (februarie 2019), Jupiter’s Legacy. Cu o distribuție pestriță având un Josh Duhamel pe care ultima dată într-un altfel de rol l-am văzut în Transformers, cu un Lanter mult mai potrivit în rolul său decât în Timeless, o Leslie Bibb care reușește să facă tranziția de la soția trofeu din American Housewife într-o versiune de mater familias pe care nu poți să nu ți-o dorești în mijlocul poveștii și, ei bine, un Ben Daniels pentru care e suficient să spunem doar camelon, filmografia sa recentă compltând restul – The Exorcist (Fox), The Crown, House of Cards, Flesh and Bone (FX) …

Având la bază romanele grafice omonimie centrate pe poveștile lui Mark Millar și ale artistului Frank Quitely, Jupiter’s Legacy urmărește prima generație de supereroi a lumii, un grup de șase indivizi și prieteni care au primit puterile în anii 1930, având ca factor declanșator Marea Criză Economică din 1929 din Statele Unite ale Americii. Acum, în prezentul lui 2021, ei continuă să fie principalii gardieni, cu noua generație de copii care se străduiesc să calce pe urmele faptelor legendare ale părinților.

Un Sheldon cu ceva riduri aplicate și o Grace încărunțită, anii au fost generoși cu Utopium și Lady Liberty, povara fiind mai degrabă cea care i-a făcut părtași la o lume într-o eternă schimbare, unde cu greu îți mai poți găsi locul, mai ales când lucrurile par a merge în contratimp cu acel Cod care ți-a ghidat viața și activitatea. Avem o poveste de origine, de începuturi pe două dimensiuni – atât cea a lui Sheldon & Co., cât și pe cea a noilor generatii, a copiilor celor adulați de mulțimi, tineri adolescenți care încearcă să fie demni de moștenirea lor, să își facă un nume și să își merite mantaua într-o societate parcă privată de o busolă morală, o lume în care villanii părinților lor erau răufăcători de duzină pe care îi puteai recunoaște de la distanță – acum, gangsterii și hoții s-au transformat în lupi în haine de oaie, având politicieni și conducători corupți.

Cu siguranță nu e serialul pe care mulți îl așteptau, unde să avem lupte perfect coregrafiate la fiecare 15 minute, însă putem spune că avem mai degrabă un volum de început în care în stilul caracteristic Netflix facem cunoștință cu personajele și povestea lor. Plus, dacă ne-a învățat ceva tot acest val de supereroi ecranizați în filmele și serialele ultimilor ani, este că sunt diferiți, cu povești variate, cărora trebuie să le dai o șansă – plus că avem un material sursă semnat de Millar. Bineînțeles că ne rămân în continuare o serie de întrebări fără răspuns însă cum se întâmplă de obicei, ceva trebuie să te atraga pentru a viziona serialul în posibilitatea unei reînnoiri – ca să nu vorbim de acele costume atent lucrate care trebuie să fie aruncate în luptă. Din păcate, chiar stilul Netflix cu maratoanele de binge și lansările integrale de sezon ne-a dezobișnuit de la răbdarea și timpul dedicat unui serial, timpul pe care îl petreceam cu ceilalți fani în a dezbate fiecare secvență și a ne contra pe care teorie e mai bună pentru a motiva secvența X.

Jupiter’s Legacy este disponibil de azi cu toate cele opt episoade aferente volumului 1. Anterior lansării, Dominic Patten de la Deadline a discutat cu Mark Millar și Ben Daniels despre serial dar și despre principalele teme dezbătute – ‘Jupiter’s Legacy’ Creator Mark Millar & Star Ben Daniels On Superhero Ethics, ‘Magic Order’ Revival, & America

Pentru vizionare: aici (Netflix)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.