În 2008, pe 5 mai, studioul tv care acoperă Regiunea 7 Centru – județele Mureș, Covasna, Harghita, Alba și Brașov – intra în emisie cu semnal de identificare, iar din 6 mai, cu propriul program.

 

TVR Târgu-Mureş difuzează un program regional zilnic, 50% din emisiuni în limba română și 50% în limba maghiară, prin care furnizează informaţii care reflectă viaţa comunităţii române şi maghiare din zonă. Studioul regional contribuie activ şi la grilele principalelor posturi ale TVR cu producţii informative, reportaje, emisiuni magazin cu specific educaţional, cultural şi de divertisment, precum și cu emisiuni dedicate minorităților.

 

În prezent, grila regională de programe TVR Târgu-Mureș cumulează 89 de ore de emisie/ săptămână şi cuprinde în mod tradițional patru jurnale de știri (două în română și două în maghiară) și 38 de emisiuni (19 în limba română, 19 în limbile minorităților dintre care 18 în limba maghiară și una în limba germană). 92% dintre producțiile curente ale TVR Târgu-Mureș sunt preluate şi difuzate şi pe canalale naţionale ale SRTv. Astfel, programele “Cap de afiș”, “Schițe urbane”, “Istoria secretă“, “Merseriașii“, “Reporter special“, “Picătura de cultură“, “Regiunea în obiectiv“, “Din Zestrea Ardealului“, “Cântec și poveste“ sunt difuzate şi pe TVR 3. Tot pentru TVR 3, în cadrul emisiunii “Toți împreună” (Egyutt), sunt selectate săptămânal producţiile în limba maghiară. Emisiunea “România în bucate” este difuzată și pe TVR 2.

 

“Teleșcoala în limba maghiară” este singurul program educaţional dedicat elevilor din şcolile gimnaziale şi liceale difuzat în limba maghiară atât în grila regională a TVR Târgu-Mureş, cât și pe canalele TVR Cluj și TVR 3 în simulcast.

 

TVR Târgu-Mureş este singurul studio teritorial care prezintă un jurnal regional în direct, în limba maghiară.

 

De asemenea, TVR Târgu-Mureş se implică, alături de celelalte staţii teritoriale, în producţiile complexe, de anvergură ale Televiziunii Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.