Creatorii de film de gen au o nouă platformă de lansare pentru proiectele lor, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021). TIFF lansează, la cea de-a 20-a ediție, Full Moon Script Contest, un concurs dedicat scenariilor horror, fantasy, thriller și comediilor negre, fie că sunt proiecte de lungmetraj sau episoade pilot pentru seriale și miniserii. Înscrierile au loc până pe 20 iunie și se pot face completând acest formular: tiff.ro/content/inscrieri-full-moon-script-contest.

Deși se află în topul preferințelor publicului larg, filmele de gen reprezintă încă un teritoriu puțin explorat în cinema-ul românesc. Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri – un pas înainte în concretizarea lor ca producții. Filmele de gen au avut dintotdeauna un loc special în programul TIFF, în secțiuni ca No Limit, Shadows sau Midnight Delirium. Echipa TIFF este cea care organizează și Festivalul de Film Horror & Fantastic Lună Plină (Full Moon Horror & Fantasy Film Festival) de la Biertan, eveniment care și-a câștigat un public fidel în cei nouă ani de la lansare.

La Full Moon Script Contest se pot înscrie atât scenariștii experimentați, cât și cei aflați la debut, din România, cu vârste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu în limba română, trebuie să se încadreze într-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller și comedie neagră. Un aplicant poate participa cu un singur proiect la fiecare dintre cele două categorii – lungmetraj și episod pilot de serial/miniserie. Regulamentul complet este disponibil aici: https://tiff.ro/regulament-full-moon-script-contest

Până pe 15 iulie, juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialiști din industria filmului, va selecta cele 8 proiecte care merg în etapa finală: 5 scenarii de lungmetraj și 3 de seriale/ mini-serii. Finaliștii vor fi invitați la TIFF 2021, unde își vor putea susține proiectele în fața producătorilor, regizorilor și reprezentanților platformelor de streaming, cu scopul de a găsi parteneri pentru producția scenariilor pe care le semnează. Două dintre scenariile finaliste, cel mai bun din fiecare categorie, vor fi recompensate cu câte un premiu în valoare de 1.500 de euro, în urma votului juriului. Numele scenariștilor premiați vor fi anunțate la Gala de închidere TIFF 2021.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.