Gala Muntelui 2021, ajunsă la cea de-a 6-a ediție, eveniment care face parte, în mod tradițional, din programul festivalului de film montan ALPIN FILM FESTIVAL, se va desfășura, în acest an, fără spectatori și va fi transmisă LIVE ONLINE. Deși festivalul de film alpin a fost amânat pentru toamnă, în speranța că situația epidemiologică va permite desfășurarea lui cu spectatori, Gala Muntelui 2021 își dorește să recompenseze sportivii și proiectele care au adus o gură de oxigen în anul 2020, așa dificil cum a fost el.

Alături de Alpin Film Festival și Clubul Alpin Româna, la organizarea ediției din acest an s-a alăturat și echipa publicației Ski&Outdoor Magazine, singura revistă de ski și sporturi outdoor din România.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 11,00pe terasa Castelului Cantacuzino din Bușteni, fără spectatori, cu participarea celor nominalizați și cu respectarea regulilor de distanțare și sanitare în vigoare. Transmisia evenimentului va putea fi urmărită live pe paginile de Facebook ale celor 3 organizatoriAlpin Film FestivalClubul Alpin Român și Ski&Outdoor Magazine. Evenimentul va fi prezentat de alpiniștii Vlad Căpușan și Vasile Cipcigan.

Gala Muntelui le oferă, în mod simbolic, în fiecare an, un premiu, sportivilor care au reușit performanțe deosebite în sporturile montane, o parte importantă fiind dedicate alpinismului, o tradiție care continuă evenimentul Gala Alpinismului, inițiată de regretatul Zsolt Torok. Și de această dată, se vor premia sportivi cu performanțe în alpinism, alergare montană, mountain bike, schi alpin, schi de tură, freeride ski și freeride snowboard, dar și generația nouă de copii cu rezultate excepționale.

Gala Muntelui 2021 va oferi și un premiu special mai multor asociații și cluburi care promovează sportul, cultura și educația montană, precum echipa Via Transilvanica, Asociația SKV, pentru 140 de ani de turism montan în România, Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice, pentru 40 de ani de activitate speologică, echipa Climb Again pentru Expediția Mont Blanc 2020, asociația CAIAC SMILE, care a realizat echipamente de schi pentru persoane cu dizabilități motorii, dar și echipa Salvamont pentru cea mai importantă intervenție din 2020: Acele Morarului.

Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Galei Muntelui se va acorda Trofeul ZSOLT TOROK, unui alpinist care s-a făcut remarcat cu realizări în 2020.

”Este o ediție de tranziție în vremuri dificile și mesajul acestui eveniment este de speranță la vremuri mai bune. Premiile sunt destinate să aducă un gest de respect și recunoștință pentru cei care, în vremuri dificile, au reușit să-și cultive pasiunea și să obțină rezultate notabile în disciplinele practicate”, spune Dan Burlac, organizatorul Alpin Film Festival.

”Suntem în tabăra de bază așteptând o fereastră de vreme bună. Așa ne simțim de un an de când pandemia de Covid-19 pare că ne-a pus pe pauză toate planurile, toate aspirațiile, toate ambițiile. Însă unii dintre noi nu au renunțat, s-au adaptat și au avut curajul de a-și duce pasiunile la capăt. S-au antrenat, și-au dus competițiile la bun sfârșit și au obținut rezultate cu care ne mândrim cu toții. Și ei merită răsplătiți”, a adăugat Vasile Cipcigan, alpinist și salvator montan, dar și moderator al evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.