“Dacă se poate găsi o cale atac în dosarul 10 august, susțin acest lucru.  Nu mi-a plăcut că a fost îngropat acest dosar, așa cum nu mi-a plăcut că a fost îngropat dosarul Revoluției”, a declarat  liderul UDMR, Kelemen Hunor,  în emisiunea Insider politic de la Prima TV.

Întrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann despre investiiile Guvernului maghiar în Transilvania și riscul ca acestea să urmărească obținerea unei autonomii a zonei, vice-premierul Kelemen Hunor a răspuns ferm: “Sunt prostiile tipice din politica noastră. Când guvernul Elveției, Norvegiei, ca să nu mai vorbim de Uniunea Europeană, investește ceva în România, atunci e o formă de care? E o tâmpenie. Eu resping categoric orice astfel de interpretare” La fel a catalogat liderul UDMR și dezbaterea publică generată de gestul ministrului Sportului, Eduard Novak, reprezentant UDMR în Guvern, care a mulțumim Guvernului maghiar pentru investiții. “Ce a făcut rău Novak? Nu a făcut nimic rău, a fost o investiție de câteva sute de mii de euro.”

Kelemen Hunor a răspuns și întrebărilor adresate de Sebastian Zachmann pe tema autonomiei Ardealului. “Nimeni nu vrea să vândă Ardealul, să rupă Transilvania. I-am rugat pe competitorii politici: “Nu ne mai băgați în lupta voastră internă”. Nu merită niciun om să fie speriat cu astfel de chestiuni. Am avut o dilemă anul trecut dacă intervenția Președintelui Iohannis făcea parte din lupta politică PNL – PSD sau dacă era o schimbare de paradigmă. Azi pot să spun că a fost parte a luptei politice.”
În cadrul emisiunii Insider Politic, difuzată duminică, la ora 11.00, la Prima TV, vice-premierul Kelemen Hunor a vorbit și despre deciziile Guvernului Cîțu, din care face parte. “Sporurile trebuie incluse în salariul de bază. Nu trebuie să dai un salariu mic și apoi să arunci cu sporuri. Nu vor fi tăieri, dar o reașezare trebuie făcută. UDMR nu are nicio problemă cu desființarea secției speciale, avem o problemă cu locul în care ajung aceste dosare și cine îi va Ancheta pe magistrați. Nu vrem ca dosarele să ajungă la DNA, ci la Parchetul General.”

Întrebat despre depunerea unei moțiuni de cenzură sau votarea acesteia, liderul UDMR a fost ferm. “Nici nu se pune problema! Cât suntem noi în coaliție nu votăm nicio moțiune. Noi ne-am pregătit, am făcut planurile pentru 4 ani de zile.”

Emisiunea Insider Politic poate fi urmărită în fiecare duminică, la Prima TV, de la ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.