Dupa succesul pe care l-a obtinut in ultimii ani, Alvaro Soler poate fi numit cu usurinta o senzatie a muzicii. Direct din facultate, piesele artistului de origine spaniola-germana l-au propulsat in topurile din intreaga Europa si America Latina, dar si pe scenele din lumea intreaga. In numai patru ani, artistul in varsta de 30, ce a locuit sapte ani in Tokyo si vorbeste sase limbi straine, a obtinut numeroase realizari: peste 80 de discuri de platina si de aur, doua milioane de albume vandute, peste 2.5 miliarde de stream-uri pe toate platformele si peste 1.5 miliarde vizionari. In plus, a avut show-uri alaturi de starul international J-Lo in Las Vegas si Miami, un scaun de jurat la X Factor Italia si o aparitie in show-ul TV german “Sing meinen Song – das Tauschkonzert.”

Succesul fulmimant a fost si motivul pentru care Alvaro Soler si-a luat niste timp liber in anul 2020. Un an fara calatorii, 12 luni pentru a se linisti si 365 de zile pentru a compune muzica noua. “Am fost putin obosit. A fost cea mai frumoasa calatorie din viata mea si sunt foarte recunoscator, dar in acelasi timp a avut un gust dulce-amarui pentru ca nu am putut avea o viata privata. Am vrut niste timp pentru alte experiente. Desigur, am participat in cateva proiecte si aveam cateva spectacole programate, apoi dupa cum stim, lucrurile au luat o intorsatura diferita. Pandemia s-a agravat si dupa doua luni a inceput sa mi se faca dor de agitatie.

Alvaro Soler este un muzician si o persoana cu o pofta de viata autentica. “Viata este scurta – trebuie sa fie distractiva. Izolarea ne-a fortat sa ne redescoperim si sa ne indreptam atentia spre lucrurile mici si sa descoperim cat de magice pot fi acestea. Spre exemplu, sa ne imbratisam parintii sau sa vedem apusul la o cafenea. Pe langa toate ingrijorarile, am exeperimentat o solidaritate intre necunoscuti pe care nu am mai vazut-o pana acum si dorinta mea sa aduc oamenii impreuna, prin intermediul muzicii, a fost reaprinsa. Muzica raspandeste speranta si ne ajuta sa ne pastram increderea.”

Piesa “Magia” a fost inspirata de fani: “Vara trecuta am primit toate aceste mesaje spunand: ‘Anul este foarte dificil, de ce nu lansezi ceva?’ Mi-au adus aminte de motivul pentru care fac muzica. A fost foarte distractiv sa scriu o piesa pentru acesti oameni si am simtit dorinta constanta sa dansez in timpul acestui proces. Daca o piesa iti face acest lucru, stii ca ceva este bun in legatura cu ea.

“Magia” este prima piesa lansata dupa aceasta pauza, iar albumul programat pentru vara anului 2021 va avea acelasi nume.

Am realizat cat de des este folosit acest cuvant pentru a descrie ceva ce nu putem descrie altfel. Nu totul are nevoie de o suta de cuvinte, nu totul are nevoie de un motiv – cateodata suntem coplesiti de lucruile mici. Pur si simplu o simtim”, adaugat Alvaro Soler.

Anul 2021 va fi unul plin de provocari pentru Alvaro Soler, care abia asteapta sa se intalneasca cu oameni si sa gaseasca modalitati noi de a-si face muzica auzita. In ochii lui Alvaro Soler, viata ramane un motiv de celebrare, un miracol plin de muzica si spera ca “Magia” se va dovedi a fi coloana sonora a unui an mai usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.