New entries în colecția de peste 200 de filme și producții proprii unlimited.tiff.ro. Patru povești construite în jurul unor femei, de la Janis Joplin, cu vocea ei unică, și fermecătoarea Julie Delpy, la o fermieră din Islanda care pune cizma în prag sau o mătușă care se pierde în Paris.

Janis: Little Girl Blue

Regia: Amy Berg// 2015
Figură emblematică a unei întregi generaţii, personalitate tragică şi neînţeleasă, Janis Joplin a captivat milioane de ascultători şi a deschis drumuri neumblate, deşi s-a stins timpuriu, în 1970, la doar 27 de ani. Un portret fascinant compus din imagini de arhivă, înregistrări audio și interviuri semnat de regizoarea nominalizată la Oscar Amy Berg (Deliver Us from EvilWest of Memphis).

The County

Ținutul// Regia: Grímur Hákonarson, 2019
Inga, o fermieră islandeză care crește vaci de lapte, se revoltă împotriva atotputernicei Cooperative locale. Femeia încearcă să-i convingă și pe alți fermieri să i se alăture în lupta contra corupției din Cooperativă, dar se lovește de o rezistență acerbă. Minunată interpretare a actriței Arndís Hrönn Egilsdóttir, comparată adesea cu Frances McDormand. De la regizorul multi-premiatului Rams.
VEZI FILMUL

Lolo

Regia: Julie Delpy// 2015
Violette, o pariziană sofisticată, se îndrăgostește de un informatician cu o viață modestă. În timp ce el încearcă să se adapteze după mutarea în Paris, fiul lui Violette, Lolo, face tot posibilul să le saboteze relația. O comedie afectuoasă cu starul francez Danny Boon, proiectată la Veneția.
Ca de obicei, „Delpy are talentul de a electriza secvențele cotidiene”, remarcă Positif.
VEZI FILMUL

Paris pieds nus

Pierduți în Paris // Regia: Dominique Abel, Fiona Gordon, 2016
O odă adusă lui Buster Keaton și Jacques Tati, cu cei doi regizori ai filmului în rolurile principale, alături de celebra Emmanuelle Riva. O mătușă de 93 de ani dispare fără urmă, iar nepoata ei și un tip fără adăpost o caută prin Paris, pretext pentru gaguri, glume și coincidențe perfect regizate, care amintesc de comediile mute.
VEZI FILMUL

#DEVĂZUT
Dacă n-ai văzut încă Queen of HeartsDama de cupă, unul dintre cele mai premiate filme din ultimul an, propunerea Danemarcei la Oscarurile de anul trecut, pe 30 ianuarie, de la 20.00, o poți face gratuit timp de 24 ore, de pe teritoriul României.

În filmul lui May el-Toukhy, o avocată își pune în pericol cariera și familia când își seduce fiul vitreg adolescent. „Trine Dyrholm e senzațională în rolul unei agresoare sexuale atipice în acest film provocator și plin de semne de întrebare”, scrie Variety.

Altfel, filmul poate fi văzut în sistem pay-per-view, cu un bilet digital care costă 15 lei și care este valabil 72 de ore. Abonații au acces în baza abonamentului.

VEZI FILMUL

Ce-am mai lansat de curând:

Filme româneștiMoromeții (1987) | Brâncuși | Șarmul discret al Bucureștiului

Une nouvelle amie, de François Ozon
Microbe et Gasoil, de Michel Gondry
Marguerite, de Xavier Gianoli
Oldboy, de Park-chan wook
Le tout nouveau testament, de Jaco Van Dormael
The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared, de Felix Herngren
Notti magiche, de Paolo Virzi
The Other Side of Hope, de Aki Kaurismaki
L’homme fidèle, de Louis Garrel
It Must Be Heaven, de Elia Suleiman

DOZA DE APERITIFF
În revista online a TIFF-ului, aperitiff.tiff.ro, găsești interviuri, cronici, articole de opinie despre lumea filmului și High5, top 5-ul nostru săptămânal, în mai puțin de 5 minute. Umorul e garantat. Se vede exclusiv pe TIFF Unlimited. Powered by AperiTIFF.
Scene de masă românești din filme clasice
Topul filmelor cu pandemii
Filme de Crăciun atipice

Cele mai recente articole:
Interviu cu regizoarea Cecília Felméri: „Izolați putem să fim și fără virus”
Cronici: Noua iubită, regia François Ozon
Climax, regia Gaspar Noé

Citește și:

De ce ar trebui să vezi Dama de cupă
De ce e importantă Retrospectiva François Truffaut pe TIFF Unlimited

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.