Este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România. Duminică, îl impresionează pe poet recitându-i versurile. Ba chiar îi dă idei cum să iasă din încurcătură şi să termine preparatul. Pe 24 ianuarie, ora 14.30, în ultima ediţie „Politică şi delicateţuri” a sezonului 13.

 

Mircea Dinescu încheie duminică, 24 ianuarie, cel de-al treisprezecelea sezon al „Politicii și delicatețurilor” cu o ediție în care o are invitată pe una dintre cele mai frumoase jurnaliste și prezentatoare tv din mass-media: Andreea Berecleanu.

 

„Am vrut să-l regăsesc pe Mircea după 18 ani… nu știu cum s-a întâmplat de nu ne-am mai întâlnit în tot timpul ăsta, dar mă bucur că energia lui este aceeași”, mărturisește Andreea, care intră în forță în bucătăria poetului și îi declară că, în anii ’90, când era adolescentă, îi citea versurile. Şi chiar începe să recite, spre uimirea poetului.

 

„Când auzi că o femeie atât de frumoasă și inteligentă, și fermecătoare îți vorbește cum la 16 ani recita poeziile tale și tu, ca idiotul, habar n-aveai, e o chestie cutremurătoare…”. Flatat de cele auzite, Dinescu se apucă de gătit: împăneză două pulpe de pui cu usturoi și prune și le pune în tigaie, apoi tavălește felii de vinete prin ou, pesmet și susan, și le pune și pe ele la prăjit.

 

Vrăjit de farmecul invitatei sale, Dinescu uită vinetele în tigaie și spre amuzamentul Andreei, este nevoit să le arunce: „Ai ratat vinetele, o să te pun pe Insta!”. Dar poetul nu se lasă înfrânt. Nu mai are vinete, dar au mai rămas prune și câțiva căței de usturoi, pe care, la sugestia invitatei sale, le trece prin ou, pesmet și susan și le pune la prăjit.

 

După ce mâncarea e gata, cei doi se așază la masă, ciocnesc un pahar cu vin, ascultă muzica lui Constantin Lătărețu și pun țara la cale. Andreea povestește despre familia ei, despre cum a ajuns jurnalist și răspunde la întrebarea de pe buzele tuturor – de ce a plecat după 17 ani de la pupitrul Observatorului.

 

„E interesant cum s-au adunat în ea câteva daruri la care nu sperai. Pentru că, în general, o prezentatoare tv trebuie să aibă farmec, frumusețe, dar la ea există ceva și dincolo, căci e o expresie: dincolo de fereastra ochilor, se ascunde și un om”, spune Dinescu, fermecat de invitata sa. Așadar, duminică, 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.