În luna iulie, în fiecare miercuri (de la ora 20:00) DIVA ne trimite din nou într-o vacanță virtuală pe meleaguri franceze, vacanță care se anunță a fi pitorească, dar plină de mistere criminale. Ce înseamnă asta? Continuarea seriei de filme polițiste franceze „Crimă în…”!

 

Acțiunea din cele 5 premiere difuzate de DIVA luna aceasta au loc în Alpii francezi, Lorena, Toulouse, Normandia și Bretania. Primul film din seria „Crimă în…” este programat pe 3 iulie și se numește „Crimele din Vercors” („Le pont des oubliés”, 2019). În scenariu, un cioban este găsit ucis în Alpii francezi și tot satul o bănuiește pe fosta învățătoare. Polițista Marion Guichard (Hélène Seuzaret) face echipă cu un expert în animale sălbatice (Nicolas Gob), pentru a găsi vinovatul. Și pe măsură ce aceștia descâlcesc ițele problemelor care au dus la acest violent sfârșit, relația dintre ei se transformă într-una romantică.

 

O săptămână mai târziu (pe 10 iulie),  elucidăm „Crimele din Lorena” („Meurtres en Lorraine”, 2019), în care un indiciu important îl constituie o piesă de șah din cristal. După descoperirea unui cadavru în fortăreața din Bitche, Locotenentul Nicolas Muller (Stéphane Bern) e trimis să investigheze ceea ce se dovedește a fi un șir de crime. Bonus: o are alături pe tinerica Lola (Lilly-Fleur Pointeaux), despre care descoperă că îi este rudă! Muller e originar din zona Lorena și nu trece mult până când moștenirea lui familială îi dă târcoale, amenințătoare.

 

Pe 17 iulie, are loc o „Crimă în Toulouse” („Meurtres à Toulouse”, 2020). Ce legătură au o serie de cadavre și un cântec de Claude Nougaro? Asta trebuie să afle bătrânul Căpitan Simon Keller (Lionnel Astier) și tânăra absolventă a Academiei de Poliție Cécile Gimet (Camille Aguilar), în povestea TV amintită, în care dureroasele secrete din copilăria acesteia din urmă vor ieși la suprafață.

 

Miercurea următoare (24 iulie), „Crima de pe plaja Omaha” („Le mort de la plage”, 2020) este rezolvată de un cuplu atipic: Căpitanul Eloïse Gentil (Claire Borotra) și bătrânul ei tată – Robert (Michel Jonasz) – cu care aceasta n-a mai vorbit de 20 de ani! Cei doi ajung să investigheze împreună moartea unui fost soldat de 91 ani, care este găsit în uniformă, aparent executat, pentru a da un exemplu. Robert este expert în Al Doilea Război Mondial, deci o ajută pe Eloïse cu informații valoroase pentru elucidarea misterului.

 

Seria polițistă franceză „Crimă în…” ajunge la final în ultima zi din iulie, odată cu filmul „Crima de la Pointe du Raz” („Meurtre à la Pointe du Raz”, 2021). Cadavrul unei bătrâne este găsit pe o plajă și chiar dacă se însoară peste doar câteva zile, căpitanul Jérémy Meyer (David Kammenos) insistă să se ocupe de caz. Caz care include ecouri ale unei legende bretone străvechi, despre Ankou, un spirit care transportă sufletele morților pe un țărm îndepărtat. Meyer face echipă cu Marie Leroy (Evelyne Bouix), nou-sosită din Bordeaux, despre care acesta bănuiește că ascunde un secret îngrozitor. Aflăm dacă este sau nu așa pe 31 iulie, de la ora 20:00, în ultimul film al seriei „Crimă în…”, numai la DIVA!

 

Dacă îți plac investigatiile inteligente, cu indicii istorice și intense nu uita: în iulie, in serile de miercuri, de la ora 20:00, la DIVA te așteaptă seria de filme polițiste franceze „Crimă în…”!.

Află mai multe despre programele DIVA aici: https://www.facebook.com/divaromania/

Televiziunea DIVA este disponibilă pe poziția 84 în grila digitală DIGI, poziția 203 în grila ORANGE, poziția 102 în grila VODAFONE și poziția 30 în grila FOCUS SAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.