Actorii Teatrului ”Stela Popescu”, Sorin Aurel Sandu și Cătălin Frăsinescu, au coordonat trupa de elevi ”Aripi” de la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” și vor pune în scenă spectacolul ”Cum să distrugi o piesă”, miercuri, 29 mai 2024, de la ora 17.00, la Teatrul Masca.

 

Spectacolul face parte din Festivalul ”Vocea Teatrului Licean Bucureștean”, cel mai mare proiect cultural dedicat promovării artei dramaturgice în rândul elevilor bucureșteni, care este în desfășurare la București.

 

Ajuns la a III-a ediție, festivalul este o platformă de lucru pentru elevii de liceu, sub coordonarea unor actori de la mai multe teatre din capitală.

 

După mai bine de trei luni de repetiții, coordonați de actori profesioniști din 13 teatre, printre care și Teatrul ”Stela Popescu”, trupele de elevi din 27 de licee bucureștene vor prezenta publicului, până pe 29 mai, rezultatul muncii lor.

 

Juriul este alcătuit din Bogdana Adina Crețu, Decan al Facultății de Teatru UNATC, Aura Corbeanu, vicepreședinte executiv  UNITER și Octavian Tiberiu Paun, actor și realizator București FM.

Premiile se vor acorda pentru categoriile: Cea mai bună trupă, Cel mai bun actor principal, Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun actor secundar, Cea mai bună actriță în rol secundar, Premiul de popularitate (atât la categoria feminină și masculină), Premiul juriului, Premiul de dicție, Premiul de mișcare scenică. Câștigătorii vor fi recompensați cu tabere la mare și legitimații de acces la teatrele din subordinea Consiliul General al Municipiului București, prin grija PROEDUS.

Marea finală și premierea câștigătorilor va avea loc în data 30 mai, la Palatul Național al Copiilor, cu începere de la ora 18.00.

 

Miercuri, 29 mai, ora 17:00, Teatrul Masca, de Henry Lewis, Jonathan Sayer şi Henry Shields

Spectacolul ”Cum să distrugi o piesă”

Trupa ”Aripi” de la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”, coordonată de actori de la Teatrul ”Stela Popescu”

Profesor Coordonator: Mihăescu Viorica

Regia: Bianca Manta

Distribuţie: Andreea Petre, Renee Ioaniţiu, Bianca Morcov, Călin Cristea, Nicolas Tomescu, Denis Mierlău, Cornelia Pîrîu, Filip Ionescu, Bianca Manta.

Backstage: Mangeac Livia, Tudor Andreea, Şuleapă Maria, Marciu Iulia, Vlad Bianca

 

Detalii despre programul spectacolelor și trupele implicate găsiți pe site-ul https://proedus.ro/festivalul-vocea-teatrului-licean-bucurestean-2024/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.