Care este detectivul tău preferat de pe micul ecran? Sherlock Holmes (a cărui minte brici este ajutată extrem de mult de prietenia cu Dr. Watson), Jessica Fletcher (care pare o bunicuță perfectă), Hercule Poirot (care ne-a învățat expresia „micile celulele cenușii”) sau mucalitul Columbo (care mereu mai pune o întrebare pe picior de plecare, luând prin surprindere suspecții)? Ei bine, în luna mai, la DIVA faci cunoștință cu un nou astfel de personaj: Goldy Berry, o mamă singură care are o firmă de catering în Colorado și care este super pasionată de rezolvarea misterelor.

 

Și Goldy nu este singurul detectiv amator care ne lasă cu gura căscată pe micul ecran, în mai, la DIVA! Mijlocul săptămânii va fi cât se poate de misterios, pentru că postul tv a programat un și alte povești intense în zilele de joi. Colecția FILME PLINE DE MISTER este difuzată săptămânal de la ora 20:00 și include patru povești cu accente culinare, peisaje captivante și amenințări mortale (iar primele trei sunt premiere).

 

Seria Filme pline de mister, în fiecare joi  începe pe 2 mai, cu „Detectiv cu bunătăți: Sezonul grătarelor” („Curious Caterer: Grilling Season”, 2023), în care Goldy Berry (Nikki Deloach) face echipă cu detectivul Tom Schultz (Andrew W. Walker), pentru a rezolva un mister cu accente culinare: uciderea unui agent imobiliar. Grătarul din titlu e super important, iar Goldy este ultima care l-a folosit. Deși teoretic se află pe lista suspecților, eroina încalcă toate regulile și îl ajută (obligat, forțat) pe Tom să găsească vinovatul. Filmul este al doilea dintr-o serie de mai multe povești tv, inspirate de seria de 17 cărți a scriitoarei Diane Mott Davidson (1995-2013). Și îți garantăm că la finalul poveștii Goldy Berry ți se va lipi de suflet (la fel cum se întâmplă cu Tom, de altfel) și îți vei dori ca toate cele 17 romane să devină cât mai rapid filme tv.

 

O săptămână mai târziu, cei doi protagoniști de mai sus fac iar echipă, în alt film din serie, difuzat în premieră la DIVA: „Detectiv cu bunătăți: Jurăminte fatale” („Curious Caterer: Fatal Vows”, 2023). Goldy este angajată de Jessamyn Cole (Amanda Khan), fosta soție a detectivului Tom Schultz, care își organizează a doua nuntă. Înaintea evenimentului pentru care eroina noastră a pregătit o mulțime de bunătăți apetisante, ceva merge prost și oaspeții sunt șocați să descopere a doua zi că unul dintre viitorii miri a murit și celălalt a dispărut. Colac peste pupăză, un detectiv care nu-l suportă pe Tom va supraveghea întreaga anchetă, deci miza este mai mare ca niciodată pentru simpaticii protagoniști.

 

Joi, 17 mai, DIVA te invită tocmai în Malta, pentru un nou mister: o deplasare de serviciu care are un deznodământ fatal în „Capcană pentru spion” („To Catch a Spy”, 2021). Chloe Day (Nathalie Kelley, care a jucat în „Jurnalele vampirilor” și „ Furios și iute 7”) lucrează pentru revista „Destination Traveler” și merge la redeschiderea Hotelului Optima din Malta pentru a lua pulsul locației. Aici, eroina vede cum cineva cade în gol chiar prin fața ferestrei ei. Și se pare că cineva mută rapid cadavrul… Filmat chiar pe insula amintită, „Capcană pentru spion” este plin de peisaje de vis și clădiri îmbibate de istorie, locuri perfecte pentru a încadra povestea de dragoste care înflorește între Chloe și agentul FBI Aaron Maxwell (Colin Donnell). Colin a povestit că a rămas impresionat de peisajul din grădinile Upper Barakka, un popular obiectiv turistic din capitala Valletta, de unde se trage în fiecare zi cu tunul și se poate admira portul orașului. Iar Nathalie visa de mult să ajungă pe insulă, pasionată fiind de istoria antică încă din liceu.

Revenind la seria Filme pline de mister, în fiecare joi, pe 23 mai, de la ora 20:00, DIVA a programat „Crime la licitație” („Garage Sale Mystery: Searched & Seized”, 2020). Filmul este ultimul din seria inspirată de cărțile lui Suzi Weinert. În total, au existat 16 ecranizări tv (2013-2019), în care actrița Lori Loughlin (pe care o știm din serialele „Casa plină” și „90210”) a jucat-o pe Jennifer Shannon. Aceasta are un magazin de antichități și o pasiune pentru crime nerezolvate. În scenariu acestui film, prietenul lui Jenn, Miles Wexford (Hrothgar Mathews), organizează o licitație cu articole confiscate de poliție. Când este găsit mort, protagonista bănuiește că are datorii mari și pornește pe urmele vinovaților.

 

Descoperă eroine care ar putea fi fără probleme detectivi particulari de succes în seria Filme pline de mister, în fiecare joi, de la 20:00 difuzată la DIVA în luna mai!

 

Află mai multe despre programele DIVA aici: https://www.facebook.com/divaromania/

Televiziunea DIVA este disponibilă pe poziția 84 în grila digitală DIGI, poziția 203 în grila ORANGE, poziția 102 în grila VODAFONE și poziția 30 în grila FOCUS SAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.