Seria polițistă franceză „Crimă în…” 

În fiecare miercuri, de la ora 20:00

Amatorii de povești polițiste și detectivi cu mintea brici au motive de bucurie în luna mai la DIVA. Seria de filme polițiste franceze „Crimă în…” continuă cu noi povești TV difuzate în premieră fiecare având loc în altă regiune din Franța. În cele 4 filme programate în luna mai, în fiecare seară de miercuri, descoperim noi polițiști care preiau ștafeta și investighează misterioasele cazuri. Cele 4 premiere din serie sunt:

  1. 1 mai – „Crimă la Mont-Saint-Michel” („Meurtres au Mont Saint-Michel”, 2021). Căpitanul Sophie Maliquot (Juliet Lemonnier) revine în zona natală pentru a investiga o crimă cu accente mistice. În curând bănuiește că un preot local (interpretat de Anthony Delon, fiul lui Alain Delon) știe mai multe decât spune.
  2. 8 mai – „Crimă pe insulele Frioul” („Meurtres sur les îles du Frioul”, 2021). Organizatorul unui eveniment cultural în memoria lui Alexandre Dumas este omorât în timpul unei piese de teatru. Tânărul căpitan Victor Mariani (Jérémy Banster) se ocupă de investigație, iar tatăl său (Francis Huster) îi devine consultant. El fusese prieten cu victima pe vremuri și a fost prezent la locul crimei.
  3. 15 mai – „Crimă pe Marie-Galante” („Meurtres à Marie-Galante”, 2021). Pe insula Marie-Galante din Guadelupa, poliția locală investighează înecul unui pedagog care lucra cu tineri cu probleme. Căpitanul Ophélie Villedieu (Anne Caillon) și tănârul ei subordonat, Alban (Youri Lauriette), se ocupă de caz.
  4. 22 mai – „Crimă la Rochefort-Sur-Mer” („Les mystères de l’école de gendarmerie”, 2021). Emma Thellier (Sara Mortensen, cunoscută din serialul „Astrid și Raphaëlle) și Adrien Klevec (Olivier Sitruk) își amână escapada romantică, pentru că aceasta din urmă trebuie să investigheze moartea unui instructor de la academia de jandarmi.

 

Sezonul nunților

În perioada 4-19 mai, DIVA ne aduce aminte că se apropie vara prin intermediul seriei de filme romantice Sezonul nunților. În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 16:00 (respectiv 18:00), sunt difuzate câte două povești de dragoste, dintre care 3 premiere. Mai multe detalii despre acestea din urmă mai jos:

  • 4 mai, ora 16:00 – „Cabana nupțială” („The Wedding Cottage”, 2023). Vanessa Doyle (Erin Krakow) organizează nunți și vrea să creeze un ghid nupțial complet. Pentru a-l promova, organizează un concurs și se trezește că trebuie să repare complet o cabană în 5 săptămâni. Cine o ajută? Proprietarul acesteia, Evan Stanford (Brendan Penny).
  • 12 mai, ora 16:00 – „Iubire, dubla doi” („Love, Take Two”, 2019). Lily Bellenger (Heather Hemmens) lucrează la un reality-show nupțial, dar trebuie să reevalueze situația când descoperă că fostul ei iubit, Scott Meyers (Cornelius Smith Jr.), va fi mirele din format.
  • 19 mai, ora 16:00 – „Domnișoară de onoare profesionistă” („The Professional Bridesmaid”, 2023). Această poveste romantică este axată pe Maggie Bailey (Hunter King), domnișoară de onoare profesionistă, care trebuie să-și ascundă identitatea la nunta fiicei primarului din Columbus, deoarece este luată la întrebări de ambițiosul reporter Henry Whittington (Chandler Massey).

 

31 de zile până la vară 

Din 24 mai, zilnic, de la ora 20:00

Pe 24 mai, DIVA începe o nouă serie de filme romantice, care aduc aminte telespectatorilor că mai sunt 31 de filme până la vară. Noua serie de povești de dragoste TV este programată în fiecare seară a săptămânii de la ora 20:00 și include 8 filme romantice (dintre care 4 premiere), în luna mai:

  • 24 mai, ora 20:00 – „Echipa câștigătoare” („A Winning Team”, 2023). Filmul este difuzat în premieră pe post și o are în centru pe jucătoarea de fotbal Emily (Nadia Hatta), care face echipă cu relaxatul antrenor Ian (Kristoffer Polaha), pentru a ajuta echipa nepoatei ei să ajungă pe culmile sportului cu balonul rotund.
  • 25 mai, ora 20:00 – „Jocul dragostei („Game of Love”, 2023). O nouă premieră la DIVA, filmul spune povestea lui Audrey (Kimberley Sustad) și Matthew (Brooks Darnell), care trebuie să creeze împreună un joc cu accente romantice.
  • 26 mai, ora 20:00 – „Dragoste în Santorini” („Love’s Greek to Me”, 2023). Ilana (Torrey DeVitto) și iubitul ei grec, Mike (Yannis Tsimitselis), merg în Santorini, la o nuntă. La fața locului, Ilana e cerută de soție, iar viitoarea ei soacră preia rapid controlul situației. Filmul este difuzat în premieră pe post.
  • 27 mai, ora 20:00 – „În inima Texasului” („A Feeling of Home”, 2019). Antreprenoarea Abby (Jonna Walsh) încearcă să ascundă faptul că e originară din Texas, dar planurile îi sunt date peste cap de revenirea acasă și revederea iubitului ei din liceu, Ryan (Nathan Parsons).
  • 28 mai, ora 20:00 – „Cum să spargi gheața” („Fashionably Yours”, 2020). Lauren (Kat Graham) decide să renunțe la viața la oraș, pentru a reveni acasă, în Seattle. Aici, Rob (Kendrick Sampson), care o ajută cu mutatul, își propune să o ajute să descopere atuurile orașului.
  • 29 mai, ora 20:00 – „Romanță pe râu” („Riverfront Romance”, 2021). Cara (Tammy Gillis) își folosește economiile pentru a cumpăra o casă pe malul unui râu. Dar descoperă că în zonă se va construi un baraj, iar inginerul Riley (Morgan David Jones) ar putea fi singurul care poate să o ajute.
  • 30 mai, ora 20:00 – „Cascadele iubirii” („Chasing Waterfalls”, 2020). Amy (Cindy Busby) ar vrea să devină fotograf, așa că pleacă în zona Lacurilor Pinewood, pentru a fotografia o serie de cascade. Aici, se îndrăgostește de Mark (Christopher Russell), un ghid local.
  • 31 mai, ora 20:00 – „Dragoste identică” („Identical Love”, 2021). Medicul Charlotte Hudson (Shae Robins) face voluntariat în străinătate unde îl cunoaște pe fratele geamăn al fostului ei logodnic (Mason D. Davis). Filmul este difuzat în premieră pe post.

Filme pline de mister, în fiecare joi

În fiecare joi, de la ora 20:00

În luna mai, serile de joi vor fi cât se poate de misterioase, pentru că DIVA a programat un nou calup de povești TV intense și pline de tensiune – Filme pline de mister, în fiecare joi. Colecția misterioasă din luna mai include povești cu accente culinare, peisaje captivante și amenințări mortale (iar primele trei povești TV sunt difuzate în premieră):

  • 2 mai – „Detectiv cu bunătăți: Sezonul grătarelor” („Curious Caterer: Grilling Season”, 2023). Filmul face parte dintr-o serie în care o mamă singură (care are o firmă de catering, în Colorado) face echipă cu un detectiv, pentru a rezolva diverse mistere cu accente culinare. În primul film al seriei Goldy Berry (Nikki Deloach) și detectivul Tom Schultz (Andrew W. Walker) investighează uciderea unui agent imobiliar.
  • 9 mai – „Detectiv cu bunătăți: Jurăminte fatale” („Curious Caterer: Fatal Vows”, 2023). Cei doi protagoniști de mai sus fac iar echipă după ce Goldy este angajată de viitoarea mireasă Jessamyn Cole (Amanda Khan), fosta soție a detectivului Tom Schultz.
  • 17 mai – „Capcană pentru spion” („To Catch a Spy”, 2021). Chloe Day (Nathalie Kelley) și echipa ei de la revista „Destination Traveler” merg la redeschiderea Hotelului Optima, din Malta, pentru a lua pulsul locației. Aici Chloe vede cum cineva cade în gol chiar prin fața ferestrei ei.
  • 24 mai – „Crime la licitație” („Garage Sale Mystery: Searched & Seized”, 2020). Prietenul lui Jennifer Shannon (Lori Loughlin), Miles Wexford (Hrothgar Mathews), organizează o licitație cu articole confiscate de poliție. Când acesta este găsit mort, Jenn bănuiește că are datorii mari și pornește pe urmele vinovaților.

Seriale care continuă:

„Durere și vindecare”, sezonul 3 („Nurses”/„Enfermeras”, 2022)

De luni până vineri, câte două episoade, de la ora 15:50

Pe 21 mai la DIVA începe sezonul 3 din „Durere și vindecare”, telenovela columbiană axată pe povestea asistentei-șefe María Clara González (Diana Hoyos) de la Spitalul Universitar Santa Rosa. În sezonul 3 medicii din spitalul unde are loc acțiunea trebuie să se acomodeze cu sosirea unor doctori și rezidenți noi iar eroina trece prin numeroase schimbări. În primul episod din această a treia serie, Carlos (Sebastián Carvajal) și María Clara se căsătoresc, iar în timpul lunii de miere află că personalul spitalului și-a dat demisia în masă. În paralel, Dr. Bernard McKenzie (Ricardo Vélez) îi oferă postul de chirurg-șef doctorului Félix Andrade (Luciano D’Alessandro).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.