Întrebarea „Câștigă România!” din acest sezon va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Virgil Ianţu ne aşteaptă să ne verificăm cunoştinţele în fiecare seară de luni până joi, de la ora 21.00, la TVR 1, în singurul concurs de cultură generală pe teme despre România. 

 

După un sezon atipic, în care concurenţii au fost selectaţi dintre câştigătorii primelor 12 sezoane, „Câştigă România!” revine la TVR 1 cu cel de-al 14-lea sezon, unul în care ne vom bucura de formula clasică de concurs, cu 4 ediții pe săptămână şi noi concurenţi. Urmărim „Câştigă România!” la TVR 1 din 25 martie, de luni până joi, ora 21.00.

 

După 7 ani, peste 1000 de concurenți și zeci de mii de întrebări despre România, Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în fața telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale, care și-au croit destinul prin forța educației.

Şi pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, pe care telespectatorii le vor putea urmări la TVR în această vară, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Ocazie cu care, cei din faţa micului ecran vor putea revedea momente emoționante din timpul competițiilor, cele mai palpitante finaluri de cursă. Ne vom reaminti de campioni care apoi au antrenat alți campioni și, poate, vom înțelege măcar o frântură din efortul acestor sportivi care ne-au făcut mândri că suntem români.

„Educația, și în sport, ca și în orice alt domeniu, este extrem de importantă. Pe lângă cea academică, educația de caracter ne învață respectul față de noi înșine, față de muncă și cei din jurul nostru. Un om educat este un om puternic, care poate realiza orice în viață! Din fericire, întâlnesc astfel de oameni printre concurenții care vin la Câștigă România! cu mult curaj și cu un bagaj de cultură generală bogat”, subliniază Virgil Ianţu, prezentatorul emisiunii „Câştigă România!” de la TVR 1.

 

Despre noul sezon „Câştigă România!”, şi nu numai, ne-a povestit Virgil Ianţu:

  1. Cum se anunţă noul sezon „Câştigă România!”? Ştim că au început filmările…
  2. Am început filmările, într-adevăr și vă anunț că vom avea parte de un sezon excelent, cu ediții cu răsturnări de situație, suspans, dar și umor și concurenți excepţionali!
  3. Ce performanţe ale sportivilor români te-au impresionat cel mai mult până acum şi de ce?
  4. De foarte mulți ani România dă lumii sportivi mari care, în ciuda vremurilor sau a condiţiilor oferite, fac performanță. Indiferent de sport, în spatele unei medalii stau mulți ani de muncă, efort  fizic și psihic și sacrificiu. Din acest motiv, orice sportiv care participă la JO merită tot respectul și admirația noastră.
  5. Paris… oraşul iubirii, dar anul acesta, oraşul capitală a Jocurilor Olimpice. Ai preferaţi dintre sportivii care vor concura anul acesta la JO?
  6. ⁠Voi urmări JO de la Paris, cum sigur va face o țară întreagă. Orice performanță trebuie aplaudată și sportivii români ar trebui să fie prezentaţi cât mai des drept modele de curaj, voință și, în cele din urmă, succes. Sper să aducem cât mai multe medalii la toate disciplinele, inclusiv la tenis de masă fete, unde știu că suntem foarte buni şi avem rezultate de mulți ani la toate marile competiții.

 

Despre „Câştigă România“

Producţie 100% românească a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală care a fost difuzată timp de 10 sezoane la TVR 2 şi prezentată de Virgil Ianţu. Din toamna 2022, emisiunea poate fi urmărită de telespectatori la TVR 1 de luni până joi, de la ora 21.00. În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un alt judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec“. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia marelui premiu „Câştigă România“, în valoare de 50.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.