Pianoforte” este un documentar inedit, care aduce un portret intim al tinerilor pianiști care participă la legendarul Concurs Internațional de Pian Chopin din Polonia. Este deja disponibil pe HBO Max și pe 4 martie a câștigat Orly, Premiul Academiei Poloneze.

„Pianoforte” urmărește un grup eclectic de tineri muzicieni din întreaga lume, care s-au pregătit încă din copilărie pentru această oportunitate unică în viață. Oferind acces în culisele competiției, la înălțimile triumfătoare și coborâșurile zdrobitoare ale competiției, regizorul Jakub Piatek (Prime Time, Festivalul de Film Sundance 2021) surprinde presiunea cu care se confruntă acești muzicieni într-o experiență care combină lacrimile de epuizare și disperare cu bucuria extatică de a cânta.

În timpul rundei preliminare a concursului sunt 160 de pretendenți la titlu. Apoi, în jur de 80. Apoi, 40. În cele din urmă, doar 10 norocoși ajung în finală. Aceștia sunt concurenții la legendarul Concurs Internațional de Pian Chopin, care are loc o dată la cinci ani în Varșovia, Polonia.

„Pianoforte”, coproducția noastră cu Telemark, a câștigat Orly – premiul Academiei Poloneze. Echipa, condusă de Jakub Piątek și Maciej Kubicki, a livrat o capodoperă care a obținut aprecieri pe toate fronturile. Excelența producției este evidentă în fiecare aspect, de la montaj la sound design, ceea ce reprezintă o provocare și mai mare atunci când este vorba de muzică clasică. În plus, talentata echipă de sunet a câștigat premiul MPSE Golden Reel Award din Los Angeles pentru realizări remarcabile în editarea muzicii într-un film documentar! Această recunoaștere este o dovadă a abilităților excepționale ale echipei de sunet și a capacității lor de a crea o experiență captivantă pentru spectatori. Suntem încântați să le oferim abonaților HBO Max oportunitatea de a viziona și de a se bucura de această producție excepțională pe platforma noastră de streaming în întreaga regiune CEE.„, a declarat Hanka KastelicovaVice President Documentaries HBO Max.

Pianoforte” este atât o mărturie a puterii unei muzici remarcabile, cât și un portret intim al maturizării unor tineri pianiști care navighează printre rigorile competiției, sesiuni intense de repetiții, noi prietenii, multă dramă și chiar mai mulți nervi.

Documentarul „Pianoforte” este regizat de Jakub Piątek și produs de Maciej Kubicki (Telemark), în coproducție cu HBO Max, Institutul Fryderyk Chopin, Arte, ZDF, Ventana Film, Institutul de Cultură din Mazovia, MX35 și cofinanțat de Institutul Polonez de Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.