Dictator, secretar general al Partidului Comunist Român și șef de stat, Nicolae Ceaușescu a scris istorie din 1965 și continuă să fie considerat cel mai aspru și controversat Președinte pe care l-a avut România vreodată. Pe 6 decembrie, VOYO lansează o serie documentar care spune poveștile necunoscute ale perioadei comuniste: „Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator”.

 

Chiar și după zeci de ani, Nicolae Ceaușescu continuă să impresioneze prin povestea sa de viață și prin modul în care a ajuns de la sărăcie extremă la… putere extremă. O putere atât de înspăimântătoare, încât oamenii parte din națiunea lui se temeau să îi pronunțe numele. Dar cine a fost Nicolae Ceaușescu, dincolo de cortina oficială? Răspunsul se regăsește în mini seria „Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator”, ce analizează ascensiunea, perioada de glorie și decăderea dictatorului prin materiale de arhivă și interviuri în premieră, realizate în ultimii 3 ani în Londra, Paris, New York, Washington DC, Seattle, SUA și în mai multe locații din România.

 

”Sunt încântat că PRO TV a avut viziunea de a aborda în mod serios, într-un mod echilibrat, cea mai importantă figură politică din România din secolul XX. Sper ca acest film să fie în același timp captivant și să-și merite locul ca ”documentarul de referință” despre viața lui Nicolae Ceaușescu”, a declarat John M. Florescu, Producător Executiv al documentarului care închide trilogia ”Regele, Regina și Dictatorul”.

 

”În luna decembrie le-am pregătit abonaților VOYO această serie documentar despre viața lui Nicolae Ceaușescu: Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator. Sunt trei capitole fascinante de istorie, care arată adevărul despre, probabil, cea mai controversată personalitate politică a României. Sunt sigur că toate dezvăluirile îl transforma într-un film pe care fiecare român o să-și dorească să-l vadă”, a spus Andrei Bereandă, Head of Digital PRO TV.

 

Pe parcursul a trei capitole, documentarul eveniment urmărește îndeaproape domnia șefului de stat al Republicii Socialiste România: de la un început solitar, chinuit, marcat de singurătate, înstrăinare și închisoare, la anii de dictatură. Cariera lui Ceaușescu s-a terminat cu execuția sa, în ziua de Crăciun, singura sângeroasă din jumătatea de est a Europei. Cele trei episoade spun povestea cunoscutului dictator prin cuvintele oamenilor care au trăit comunismul pe propria piele: oameni care l-au cunoscut îndeaproape, l-au slujit și i-au îndeplinit poruncile, dar și persoane care au fost intimidate, închise sau de-a dreptul torturate în timpul celor 25 de ani.

 

Documentarul „Tovarășu’ – Facerea, gloria și desfacerea unui dictator” poate fi urmărit, în exclusivitate, din 6 decembrie, pe VOYO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.