The Beatles a lansat ultima melodie – „Now And Then”

Streaming Link: https://umusic.lnk.to/NowAndThenPR

Videoclipul oficial: https://www.youtube.com/watch?v=Opxhh9Oh3rg

Joi, 2 noiembrie 2023, a fost lansată ultima melodie a Beatles, „Now And Then”, iar astîzi, 3 noiembrie, a apărut videoclipul oficial, regizat de către Petre Jackson.

Videoclipul emoționant și plin de umor invită telespectatorii să sărbătorească dragostea atemporală și de durată a membrilor Beatles, unul pentru celălalt, cu John, Paul, George și Ringo, în timp ce creează ultima melodie a The Beatles.

Vorbind despre regia videoclipului, Peter Jackson spune:
„Când Apple mi-a cerut să fac videoclipul muzical, am fost foarte reticent – m-am gândit ca următoarele luni ar fi mult mai distractive dacă acea sarcină dificilă ar fi problema altcuiva și eu as putea fi ca orice alt fan al Beatles, bucurându-se la fel de tare ca de anticiparea nopții de dinainte de Crăciun.  Sincer să fiu, mă gândesc doar la responsabilitatea de a fi nevoit să faci un videoclip demn de ultima melodie pe care Beatles o va lansa vreodată, care a produs aproape o colecție de anxietăți, copleșitor de tratat. Dragostea mea de o viață pentru The Beatles s-a ciocnit într-un zid de teroare data de gândul de a dezamăgi pe toată lumea.
Am fost de acord să fac videoclipul pentru Now And Then (de fapt, încă nu am făcut-o până în prezent).
Un videoclip muzical Beatles trebuie să aibă imagini grozave ale Beatles în centrul său. Nu există nicio modalitate de utilizare a actorilor sau CGI Beatles. Fiecare filmare cu The Beatles trebuia să fie autentică. Până acum nu aveam idee cum ar putea cineva să facă un videoclip muzical Now And Then, dacă nu aveau imagini decente cu care să lucreze, iar aceasta era departe de a fi o scuză.
Apple a descoperit peste 14 ore de filmări de mult uitate în timpul sesiunilor de înregistrare din 1995, inclusiv câteva ore de Paul, George și Ringo care lucrează la Now And Then. Sean și Olivia au găsit câteva filme grozave de acasă și mi-au trimis. 

Vizionarea acestui film a schimbat complet situația – am putut vedea cum ar putea fi realizat un videoclip muzical. De fapt, mi s-a părut mult mai ușor dacă mă gândeam la un film scurt, așa că asta am făcut… Lipsa mea de încredere în videoclipurile muzicale nu mai conta dacă nu făceam unul.
Chiar și așa, încă nu aveam o viziune solidă despre ceea ce ar trebui să fie acest scurtmetraj – așa că am apelat la cântec pentru îndrumare.
După ce a despărțit vocea lui John pe caseta demo, Giles a produs un mix pentru Now And Then. Acest lucru mi-a fost trimis în 2022. Mi-a plăcut. De atunci trebuie să fi ascultat Now And Then de peste 50 de ori, doar din plăcere.
Acum am început să-l ascult cu atenție din diferite motive. Speram că ideile sau inspirația pentru scurtmetraj vor pluti cumva din muzică. Și asta a început să se întâmple. În timp ce ascultam, mi s-a părut că melodia crează idei și imagini care au început să se formeze în capul meu – fără niciun efort conștient din partea mea.
Am făcut echipă cu Jabez Olssen, editorul meu Get Back, pentru a încerca să găsesc modalități în care noile filmări ar putea fi folosite pentru a susține aceste idei. A fost un proces foarte organic și am început încet să construim mici fragmente, până când lucrurile au început să se întâmple.
Ne-am dorit ca scurtmetrajul să aducă câteva lacrimi în ochi, dar generarea de emoții folosind doar imagini de arhivă este un lucru complicat. Din fericire, puterea simplă a acestei melodii frumoase a făcut o mare parte din muncă pentru noi și am terminat primele 30 sau 40 de secunde ale filmului destul de repede.
După ce am făcut asta, am sărit direct la final și am încercat să creăm ceva care ar putea rezuma în mod adecvat enormitatea moștenirii The Beatles – în ultimele câteva secunde ale înregistrării finale. Acest lucru s-a dovedit imposibil. Contribuția lor este prea imensă, iar darul lor muzical a devenit parte din ADN-ul nostru și acum sfidează orice descriere.
Mi-am dat seama că avem nevoie de imaginația fiecărui spectator pentru a face ceea ce nu putem și pentru a-i face pe fiecare spectator să-și creeze propriul moment personal de rămas-bun de la The Beatles – dar a trebuit să-i îndreptăm ușor pe toți spre acel loc. Aveam câteva idei vagi, dar nu prea știam cum să realizez asta. Din fericire, Dhani Harrison s-a întâmplat să viziteze NZ în acest moment. Am discutat sfârșitul cu el și i-am descris o idee vagă cu care mă jucasem. Ochii i s-au umplut imediat de lacrimi.
Eu și Jabez am început să ne gândim acum la secțiunea din mijloc. De fapt, am putut urmări începutul și sfârșitul acum și am realizat rapid că planul nostru inițial de a continua puterea emoțională, similară prin această secțiune din mijloc, ar fi complet greșit. Nu așa erau The Beatles. În miezul lor, erau amuzanți, iar secțiunea din mijloc ar trebui să capteze acel spirit. Trebuia să râdem de The Beatles și să râdem cu ei.
Din fericire, am găsit o colecție de ieșiri, unde membrii Beatles sunt relaxați, amuzanți și destul de sinceri. Acestea devin coloana vertebrală a secțiunii noastre din mijloc și am împletit umorul într-un film filmat în 2023. Rezultatul este destul de nebun și a oferit videoclipului un echilibru atât de necesar între trist și amuzant.

Premiera globală a videoclipului muzical va urma lansarea la nivel mondial a single-ului „Now And Then”/“Love Me Do” al trupei The Beatles, joi, 2 noiembrie. „Now And Then” a fost scris și cântat de John Lennon, dezvoltat și lucrat de Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, iar acum, în sfârșit, terminat de Paul și Ringo, patru decenii mai târziu. Single-ul dublu îmbină ultima melodie a Beatles cu prima: single-ul de debut al trupei din 1962 – „Love Me Do”, o contrapartidă cu adevărat potrivită pentru „Now And Then”. Ambele melodii sunt amestecate în stereo și Dolby Atmos®, iar lansarea prezintă coperta originală a renumitului artist Ed Ruscha.

„Now And Then – The Last Beatles Song” este un scurtmetraj de 12 minute care spune povestea modului în care „Now And Then” a fost în sfârșit terminat, la aproape cinci decenii după ce a fost scris inițial. Acest scurtmetraj emoționant, regizat de Oliver Murray, spune povestea din spatele ultimului cântec al Beatles, cu filmări și comentarii exclusive de la Paul, Ringo, George, Sean Ono Lennon și Peter Jackson. Scurtmetrajul va debuta online pentru vizionare globală pe canalul de YouTube al The Beatles.

Pe 10 noiembrie, colecțiile The Beatles 1962-1966 (‘The Red Album’) și 1967-1970 (‘The Blue Album’) vor fi lansate în pachete Ediția 2023, de Apple Corps Ltd./Capitol/UMe. Aceste albume au introdus generații succesive în muzica The Beatles. Listele de melodii ale ambelor colecții au fost extinse pentru noile ediții, cu toate melodiile mixate în stereo și Dolby Atmos de Giles Martin și Sam Okell la Abbey Road Studios, ajutați de tehnologia de demixare audio a WingNut Films. Versiunea single din Marea Britanie a „Love Me Do” începe acum în 1962-1966 (ediția 2023), iar „Now And Then” este prezentată în 1967-1970 (ediția 2023) pentru a completa colecțiile care acoperă cariera The Beatles.

 

 

 

 

 

 

Alessiah lansează prima melodie cu versuri în limba română – „Împreună”, alături de Comann

Streaming Link: https://Ascultă.lnk.to/ImpreunaPR

Alessiah lansează single-ul „Împreună” care marchează două premiere: prima ei colaborare cu un artist din zona urbană – Comann, dar și prima melodie cu versuri în limba română.

„Pe parcursul drumului meu, mereu spuneam că momentul în care voi lansa o piesă în română nu va exista. Mereu m-am putut exprima mai ușor în engleză și-mi lasă impresia că sună mai melodios. Însă, mi-am dat seama că totul este despre piesă în sine și este job-ul tău ca artist să o faci să sune bine, indiferent de limba. Drumul meu mi-a adus această oportunitate, “Împreună” este o colaborare între mine și Comann, care scoate la iveală adevărul unei relațîi complicate, de acolo și întrebarea “Suntem împreună, dar nu suntem împreună?”. Ne-am gândit în studio: “Ce este ceva ce simțim cu toții pe parcursul vieții noastre?” și am ajuns la această concluzie: o relație de genul, intensă, unde apar neînțelegeri, unde singurul lucru pe care ar trebui să-l faci este să pleci, dar nu poți”, a declarat Alessiah.

Piesă „Împreună” este compusă de către Radu Dima, Alessiah, Comann și Cosmin Spătaru.

Alessiah este una dintre cele mai promițătoare și talentate artiste din România. Alessiah a lansat până în prezent peste 30 de melodii și remix-uri, printre care „Summer Feeling”, „Nostalgia”, „On My Way”, iar în 2021 a venit cu o sesiune live alături de Muse Quartet, un cvartet de coarde. A lucrat în studio cu Vanotek, Manuel Riva sau Minelli, printre alțîi, în sesiuni de compoziție locale și internaționale.

Este pe deplin angajată când vine vorba de muzică și face tot ce îi stă în putință pentru a evolua, pentru a învăța ceva nou în fiecare zi și pentru a deveni cea mai bună versiune a ei însăși. De-a lungul timpului, Alessiah a colaborat cu artiști precum Alpha P, DJ-ul croat Arien, Iselin Solheim, Kenn Colț, Thyponyx și mulți alțîi pentru proiectele lansate. În același timp, Alessiah și echipa ei au acordat o atenție deosebită videoclipurilor, încercând de fiecare dată să surprindă publicul cu imagini noi, din diferite locații, filmând din Japonia până in Zanzibar, Nigeria, Spania sau Italia.

Când sudul Bucureștiului a început să facă gălăgie prin vocile grupului WS, COMANN a fost în prima linie alături de toată gruparea. Ascensiunea lui artistică a început cu piesele Tokyo Drill (cu Valee), Trap Attack Cypher (cu DZWS și 21Siempre), dar și multe alte colaborări individuale sau cu tot grupul WS. Venit tot din același mediu dur, COMANN relatează întâmplări reale despre viața pe străzile capitalei, dar în același timp își lasă și cele mai adânci sentimente să iasă la iveală în versuri, arătând și sensibilitatea artistică. După un an plin de colaborări și aparițîi în cluburile de trap din București alături de WS GANG, COMANN a născut curiozitatea în rândul ascultătorilor de hip-hop, iar nevoia de a lucra la propriul lui material a devenit prea mare. COMANN promite piese la fel de reale și bine înrădăcinate în stilul de viață WS, dar are și o zonă poetică pe care o va explora mai mult pe piesele următoare.

 

 

 

Eneli colaboreaza cu Kallay Saunders si Claydee pentru single-ul „If You Never”

Streaming Link: https://listen.lnk.to/IfYouNeverPR

ENELI revine în atenția publicului cu o piesă pop-dance, „If You Never”, alături de compozitorul și producătorul unguro-american, Kallay Saunders și compozitorul și producătorul greco-albanez, Claydee.
„If You Never” are o încărcătură emoțională mare pentru artistă și un mesaj puternic, după cum a declarat chiar ea, și prezintă un sound inedit tuturor ascultătorilor. Rezultatul acestei colaborări este o piesă care îmbină influențe muzicale variate, de la pop la dance, pentru a crea o experiență auditivă remarcabilă și o explorare muzicală autentică.

„Piesa „If You Never” este despre viață, despre imprevizibil și frumusețea lui. Are un mesaj profund și un sound pe care mi l-am dorit mult pentru proiectul meu. Am compus piesa în Grecia, în ultima zi dintr-un camp de sesiuni de muzica, împreună cu alți compozitori și producători: Kallay Saunders, Claydee și Anatu. Mă bucur că am colaborat și am reușit să aducem la viață o piesa ca aceasta, pe care o simt foarte aproape de sufletul meu. Sper să transmită aceeași emoție pe care am simțit-o când am scris-o și ascultătorilor.” – declară ENELI.

„If You Never” a fost scrisă și produsă în Atena, în decembrie 2022, în timpul unui camp internațional de writing, unde au fost prezenți numeroși artiști din diferite colțuri ale lumii. Astfel, ENELI a avut ocazia să lucreze cu cei doi și a luat naștere această piesă pe care acum o prezintă publicului. În plus, ENELI participă des la sesiuni internaționale, în ultimul an fiind prezentă la sesiuni cu artiști și compozitori în țări precum Estonia, Germania, Polonia.

ENELI este una dintre artistele din România care a cucerit topurile internaționale. Printre piesele care au spart granițele tării se numără piesele „Tell Me Who” și „Back To Me” în colaborare cu Vanotek, „Save Me” alături de producătorul turc Mahmut Orhan, dar și hit-ul „Mhm Mhm” împreună cu Manuel Riva, piesă care a urcat până pe locul 3 în topul Breakout Billboard Club din Statele Unite și a fost nominalizată în 2016 la MTV Europe Music Awards, la categoria „Best Romanian Act”. De asemenea, Eneli este cunoscută pentru talentul său în materie de songwriting, artista colaborând cu numeroși artiști.
Artista a studiat Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și și-a dus pasiunea pentru muzică la alt nivel cu studiile de Songwriting / Compoziție muzicală în Londra, la The Institute of Contemporary Music Performance, în cadrul unui program de master.

 

 

 

 

Link YouTube

 

Alessandra a lansat piesa “Heavy”

Stream / Download: 

https://umusic.lnk.to/HeavyPR

Astăzi, vedeta Eurovision, Alessandra lansează prima ei baladă, Heavy, o melodie profund personală scrisă celei mai bune prietene a ei. În piesa, Alessandra dezvăluie o latură a ei pe care nu ai mai auzit-o până acum – un peisaj sonor dureros și personal.

Alessandra explică: „Heavy este o melodie care înseamnă foarte mult pentru mine. Am scris-o pentru cea mai bună prietenă a mea din Italia, care încearcă mereu să fie puternică și să-și ascundă sentimentele când este tristă”. Mai mult, Alessandra spune: „În cântec, încerc să spun că este în regulă să simți totul, să fii prezent și să cunoști persoana frumoasă care ești. Acest lucru se aplică nu numai prietenei mele, ci și tuturor celor care se luptă. Nu fugi de ceea ce simți. Nu ești singur, voi fi mereu acolo pentru tine.”

Cariera muzicală a acestei artiste și compozitoare în vârstă de 21 de ani a luat amploare după lansarea single-ului ei de debut „Queen Of Kings”. Ea nu numai că a câștigat inimile pasionaților de muzică din Norvegia cu triumful ei MGP (Melodi Grand Prix), dar și-a câștigat și o urmărire internațională atunci când cântecul a devenit viral pe TikTok. Cu peste 600 de milioane de vizionări, numeroase aprecieri și recreări, „Queen of Kings” a devenit o senzație TikTok chiar înainte să înceapă finala MGP. Acest succes s-a extins și pe alte platforme, unde cântecul a strâns peste 300 de milioane de stream-uri, asigurându-și locul printre cele mai ascultate melodii de la Eurovision Song Contest de anul acesta.

 

Stream / Download

 

 

 

Link YouTube

 

Conan Gray a lansat “Killing Me”

Stream / Download: 

https://umusic.lnk.to/KillingMePR

Conan Gray a lansat “Killing Me”. Conan a spus: „Am scris „killing me” în timp ce eram bolnav de gripă. A fost o perioadă mizerabilă în care am fost atât bolnav fizic, dar și foarte frânt de inima din cauza cuiva. Cred că toți avem acei oameni care nu ne tratează suficient de bine, dar pur și simplu nu putem să-i lăsăm să plece.”

Pentru piesa, Conan a făcut echipă cu legendarul producător Max Martin (The Weeknd, Adele, Ariana Grande), iar intro-ul piesei izbucnește rapid într-un pop-banger de neuitat bazat pe sintetizatoare. Conan cântă despre o relație în care există o linie fină între dragoste și ură.

„Killing Me” urmează recentul „Winner”, care a acumulat peste 14,6 milioane de stream-uri Spotify de la lansarea sa în august. Cântecul a atras aplauze ale criticilor pe scară largă de la Rolling Stone, OnesToWatch, UPROXX.
„Winner” s-a evidențiat ca a doua sa lansare din 2023, în urma melodiei „Never Ending Song”. Până în prezent, acesta din urmă a strâns aproape 40 de milioane de stream-uri la nivel mondial, în plus față de peste 5 milioane de vizualizări YouTube pentru videoclipul musical, a primit aprecieri de la Billboard, Rolling Stone, UPROXX și Vogue.

Recent, Conan a urcat pe scena Festivalului Global Citizen 2023 din Central Park din New York. Global Citizen este ultima dintr-o serie de apariții epice la festivaluri de la Conan, inclusiv spectacole pentru aproape 300.000 de persoane la Lollapalooza din America Latină și aproape 40.000 de persoane la Outside Lands.

 

Stream / Download

 

 

 

Link YouTube

 

Take That a lansat single-ul “This Life”

Stream / Download: 

https://umusic.lnk.to/ThisLifePR

Take That a lansat single-ul “This Life”. Piesa va fi pe cel de-al nouălea album de studio, This Life, material care va fi lansat pe 24 noiembrie. Versurile piesei ating întorsăturile și aventurile vieții, împerecheate alături de o melodie vibrantă, plină de viață, condusă de pian. This Life încapsulează un sentiment incontestabil de căldură care pătrunde în întregul album; o căldură pe care trupa a simțit-o când s-au întors împreună în studio după ani de distanță, dornici să stabilească o conexiune creativă mai puternică ca niciodată.

This Life este al treilea single extras de pe viitorul al nouălea album de studio al trupei și urmează single-urilor Windows și Brand New Sun. Trupa este în turneu anul viitor cu This Life On Tour, care cuprinde 41 de întâlniri în 15 orașe din Marea Britanie și Irlanda, cu invitatul special Olly Murs; și This Life Under the Stars, o serie de întâlniri în aer liber în toată Europa, din iunie până în iulie 2024.

 

Stream / Download

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.