Trilogia „Case și mistere” (2017) ajunge la final în luna octombrie la DIVA odată cu difuzarea – în premieră în România, miercurea, de la ora 21:00, a următoarelor două filme din trilogia TV inspirată de seria literară „Fixer Upper Mysteries”. Aceasta din urmă conține 10 volume și este semnată de producătoarea TV devenită scriitoare Kate Carlisle. Carlisle și-a publicat seria polițistă începând cu anul 2014 și a avut drept inspirație orășelele de coastă din California natală, pline de vile victoriene și faruri istorice.

 

Adaptările TV au în centru aventurile unei experte în renovări – Shannon Hughes (interpretată de actrița și cântăreața Jewel) – și ale reporterului de investigații devenit scriitor de romane polițiste Mac Sullivan (Colin Ferguson). În Lighthouse Cove, unde are loc acțiunea, toată lumea știe că Shannon este experta nr. 1, când vine vorba despre construcții. Și, mai nou, și în investigații polițiste. Avându-l alături pe Mac, eroina continuă să descâlcească ițele unor cazuri noi, în „Case și mistere: Probe solide” (difuzat la DIVA pe 4 octombrie, de la 21:00) și „Case și mistere: Contract mortal” (programat pe 11 octombrie, de la 21:00).

 

Parteneriatul celor doi protagoniști se adâncește în „Case și mistere: Probe solide” („Concrete Evidence: A Fixer Upper Mystery”, 2017). În casa dărăpănată cumpărată de Mac în primul film al seriei (și renovată de Shannon) sunt descoperite rămășițele unei adolescente dispărute cu 15 ani în urmă. Scheletul îi aparține lui Lily Brogans (Lexi Redman), colegă de liceu cu Shannon și sora șefului ei de șantier, Sean (Sean Rogerson). Toată lumea din Lighthouse Cove credea că aceasta a terminat liceul și a plecat la Hollywood, pentru a-și urma visul de a deveni actriță. Ca să termine renovarea clădirii, eroina seriei „Case și mistere” va trebui să rezolve durerosul caz și investigația o va aduce în situații destul de periculoase, în căutarea adevăratului vinovat.

 

Apoi, povestea celor doi investigatori ajunge la final, în „Case și mistere: Contract mortal” („Deadly Deed: A Fixer Upper Mystery”, 2018). În scenariu, Shannon acceptă un proiect caritabil: renovarea unei vile victoriene, care a fost donată organizației Sunny Site Housing și urmează să fie transformată în locuințe sociale. La proiect participă toată lumea: tatăl ei, Pete Hughes (Ron Lea); prietena ei cea mai bună, Jennifer Hennessey (Erin Karpluk); Mac și nepoata lui adolescentă – Callie Sullivan (Lilah Fitzgerald), venită în vizită. Dar când un bancher local este ucis la fața locului, eroina interpretată de Jewel trebuie să descopere indiciile care conduc către adevăr, înainte ca vechea clădire să fie demolată. Investigația este și o ocazie perfectă pentru Shannon și Mac să învețe mai multe unul despre celălalt și să-și transforme relația dintr-una profesională, într-una mai personală.

 

Televiziunea DIVA este disponibilă pe poziția 84 în grila DIGI digitală, poziția 47 în grila DIGI satelit, poziția 27 în grila DIGI analog, poziția 203 în grila ORANGE, poziția 102 în grila VODAFONE și poziția 30 în grila FOCUS SAT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.