Noul videoclip VUNK, „Start/Stop”, premieră tehnologică

Videoclip oficial: https://www.youtube.com/watch?v=HtKd1ySgk_E&pp=ygUFdnVuayA%3D

VUNK lansează noul lor single – „Start/Stop”. Piesa este disponibilă pe toate platformele de streaming și este însoţită de un videoclip care îmbină tehnologia și efectele speciale.

Videoclipul „Start/Stop” aduce o nouă premieră tehnologică pentru VUNK, fiind un proiect cu un concept ambițios, care folosește diferite tehnologii și funcții ale unor aplicații de Social Media sau jocuri VR. Cadrele sunt integrate într-un spațiu virtual, iar montajul a fost realizat cu ajutorul unei tablete.
În realizarea clipului, au folosite minimal tehnici de tracking convenționale. Cu toate acestea, în cadru apar obiecte care au fost folosite ca trackere, pentru o mai mare siguranță. De asemenea, mișcarea camerei reale a fost de multe ori modificată după proiecția ei ca plan în spațiul virtual. Pentru izolarea personajului a fost folosit green screen-ul, dar și AI pentru rectoscopie în momentele în care totul a fost axat pe corelarea iluminării cu sursele virtuale în detrimentul luminării corecte a fundalului.
Simularea a fost realizată 3D, într-o suficientă măsură, iar stilul obiectivului fiind anamorfic vintage, cu toate deformările perspectivei și flare-urile necontrolabile specifice. A fost folosit Blender pentru tot ceea ce înseamnă 3D, având toate funcțiile dedicate cinematografiei. Frame-rate-ul folosit, de 60, a ajutat în tracking sau key-ing. Echipa de filmare a folosit un script propriu de ffmpeg pentru a reduce la 25fps și a păstra motion blur-ul specific unei expuneri de 1/50.

Vezi procesul de realizare a videoclipului: https://umusic.box.com/s/ukw7jpawcu0v6qgmea68n7533nggsnav

„Start Stop” este o piesă fresh și energică, care transmite un mesaj puternic despre libertatea de a ne trăi viața așa cum ne dorim și despre importanța de a trăi fiecare moment la maximum. Cu un sound și versuri catchy, piesa este un hit sigur pentru fanii trupei, dar și pentru oricine își dorește să se bucure de o melodie potrivită pentru playlist-ul personal. „Start/Stop” este al doilea single lansat de VUNK în acest an, melodia fiind compusă de către Cornel Ilie și Gabriel Maga.

De 28 ani pe scena muzicală din România, VUNK este trupa inovației în rock-ul românesc. Primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum “Pleacă” (Hit Gold), “Vreau o țară că afară” (hit popular, devenit slogan național), “Așa și” sau “Numai la doi” au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român – “Jur să spun adevărul”. Folosind tehnologia, show-urile spectaculoase și cântecele cu mesaj profund, VUNK își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

 

Stream / Download

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.