Primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului original de la Lucasfilm, premiat cu Emmy®, Star Wars: The Mandalorian s-a lansat astăzi, exclusiv pe Disney+. Iată șase lucruri despre acestă producție, creatorii si personajele sale pe care merită să le cunoști:

 

INTRIGA

„Star Wars: The Mandalorian” este primul serial live-action din universul Star Wars. Producția a debutat în 2019 și a avut până acum 16 episoade (numite capitole). Pe lângă sezonul 3, care are premiera astăzi 1 martie, a fost confirmat deja și un al patrulea sezon.

 

Intriga se desfășoară la cinci ani de la acțiunea din filmul Star Wars: Episodul VI – Întoarcerea lui Jedi, lansat în 1983. Mandalorianul este un reputat vânător de recompense din perioada Noii Republici, la câțiva ani după căderea Imperiului Galactic. Protagonistul – Din Djarin (interpretat de Pedro Pascal), un vânător de recompense singuratic, se întâlnește în drumul său un Copil înzestrat cu puteri. Poți urmări AICI o scurta recapitulare a acțiunii din primele două sezoane

 

CINE SUNT MANDALORIENII

Mandalorienii sunt un popor multirasial a cărui istorie a început cu mii de ani înaintea fondării Republicii. Sunt cunoscuți în primul rând drept cei mai buni războinici neînfricați, și se remarcă prin armura și căștile lor speciale. O lege veche spune că un mandalorian nu trebuie să-și scoată niciodată casca. Însă aceasta nu este singura regulă pe care o respectă: comportamentul lor este guvernat de un cod moral strict, iar motto-ul lor principal este „Aceasta este calea” referindu-se la valori strict definite.

 

CINE ESTE MISTERIOSUL COPIL

Una dintre dintre cele mai recognoscibile personaje din lumea „The Mandalorian” este micul companion al personajului principal, denumit Copilul. Se pare că Grogu, căci acesta este numele personajului, are 50 de ani și posedă puternica Forță de care dispun Jedi. Numele personajului nu este cunoscut încă de la început, publicul îl află abia în capitolul 13 atunci cand acesta îl dezvăluie lui Ahsoka, membră a ordinului Jedi.

 

Faima lui Grogu s-a răspândit în întreaga lume, personajul devenind parte din cultura pop. El aparține aceleiași rase ca și legendarul maestru Yoda, iar delicatesa lui preferată sunt… broaștele.

 

EXPANSIUNEA LUMII MANDALORIENILOR

Deși este un serial lansat relativ recent, beneficiază deja de un spin-off! Este vorba despre „Cartea lui Boba Fett”, în care publicul află povestea unui alt vânător de recompense. Boba Fett, care apare în „Star Wars: The Mandalorian”, este un personaj atât de interesant încât merita cu siguranță propriul serial. Pentru a vă bucura pe deplin de sezonul 3 al aventurilor lui Din Djarin și ale micului Grogu, merită cu siguranță să urmăriți cel puțin trei episoade (5, 6 si 7) din „Cartea lui Boba Fett”, care oferă  o perspectivă mai amplă asupra intrigii.

 

Dar acesta nu este tot! Producătorii au anunțat, de asemenea, un serial despre aventurile lui Ahsoka, care va debuta anul acesta pe platforma de streaming Disney+. Cele două seriale desprinse din acțiunea „The Mandalorian”, la mai puțin de patru ani de la lansarea primului sezon, confirmă că succesul incredibil de care se bucura această producție.

 

NUME CELEBRE

O serie de nume celebre care au lucrat la acest serial au contribuit la popularitatea uriasă a serialului „The Mandalorian”. Rolul principal este interpretat de Pedro Pascal, iar  producătorul executiv este Jon Favreau, care a regizat primele două părți din „Iron Man” și pentru rolul său, Happy în universul Marvel. Alături de el, Dave Filoni (care este, de asemenea, responsabil de regia unor episoade) și Kathleen Kennedy s-au ocupat de producția serialului „The Mandalorian”. Regizorii serialului până în prezent au fost Taika Waititi, Bryce Dallas Howard, Deborah Chow și Rick Famuyiwa.

 

PREMII

Premiera „The Mandalorian” a fost aclamată atât de critici, cât și de telespectatori. Succesul său este evidențiat nu doar de sezoanele noi anunțate și de spin-off-urile menționate anterior sau de ratingurile de pe portalurile de filme, ci și de premiile din industrie. Producția a fost onorată cu 14 premii Emmy, un premiu Saturn, o distincție Critics Choice Super Awards, și asta doar pentru a numi doar câteva. În 2021, The Mandalorian a fost nominalizat și la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun serial dramatic.

 

Începând din 1 martie, debutează o nouă călătorie galactică alături de Din Djarin, micul Grogu și celelalte personaje. Noi episoade vor fi disponibile pe platforma Disney+ în fiecare săptămână.

 

 

Ne puteți găsi și pe https://facebook.com/DisneyPlusRO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.