Luni, 13 ianuarie 2023, Senatul României a votat în Biroul Permanent acordarea denumirii de „Galeriile Madrigal – Marin Constantin” unuia dintre spațiile sale din Palatul Parlamentului.

Zona „Galeriile Madrigal – Marin Constantin” va găzdui evenimente culturale, precum și expoziții temporare și permanente, cu exponate și materiale de arhivă din patrimoniul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Decizia ca unul dintre spațiile Senatului de la Palatul Parlamentului să poarte numele «Galeriile Madrigal – Marin Constantin» este pentru mine una extraordinară. Vorbim de o hotărâre luată în cinstea unui ansamblu care are o istorie de 60 de ani, un cor recunoscut atât la nivel național, cât și internațional, cu care Senatul României a avut un parteneriat special în ultimii ani. Corul Madrigal a cântat Imnul României la deschiderea sesiunilor paramentare și a fost alături de noi în foarte multe alte proiecte” – a declarat Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului României.

Veritabil ambasador cultural în lume vreme de 6 decenii, Corul Național de Cameră «Madrigal – Marin Constantin» este onorat de decizia Senatului României de a atribui numele «Galeriile Madrigal – Marin Constantin” unui spațiu din Palatul Parlamentului. Suntem bucuroși și nerăbdători să dăm startul seriei noastre de expoziții «Madrigal 60» aici, în acest loc prestigios și încărcat de semnificații” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Inițiativa Senatului României se înscrie în seria proiectelor colaborative din cadrul Programului aniversar „MADRIGAL 60”, care marchează 6 decenii de activitate a Corului Madrigal printr-o serie amplă de evenimente culturale, editoriale și educaționale, care se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023.

 

Partener: Senatul Românei

 

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Leviathan.ro, Național TV, Munteanu, PlayU.ro, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Național FM, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, TVR Cultural, Trinitas TV, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.