Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la Concertul Extraordinar „Despre Cultură”.

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu deschide anul concertistic cu un eveniment la Ateneul Român, dedicat celebrării culturii naționale și compozitorilor români. Concertul Extraordinar „Despre Cultură” este structurat ca o călătorie prin muzica secolelor XVII – XX, cu o colecție de lucrări emblematice din patrimoniul nostru cultural.

 

Invitații speciali ai Corului Madrigal la eveniment sunt actorii Victoria Cociaș, Claudiu Istodor și Adrian Titieni.

 

Biletele la eveniment sunt disponibile pe platforma bilete.ro, la LINK

 

Repertoriul Concertului Extraordinar „Despre Cultură” conține atât lucrări de factură arhaică, cum sunt cele din „Codex Caioni” – seria culeasă de călugărul franciscan transilvan Ion Căianu și prelucrată de Constantin Rîpă – sau fragmente din celebrul „Florilegiu Bizantin” structurat de maestrul Marin Constantin, cât și piese moderne și de inspirație folclorică, semnate de Mihail Jora, Alexandru Pașcanu, Paul Constantinescu, Cornelia Tăutu sau Corneliu Cezar.

Evenimentul va fi transmis în direct de Televizunea Română, pe postul TVR Cultural.

 

Concertul Extraordinar „Despre cultură” se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de proiecte speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

 

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Leviathan.ro, Munteanu, PlayU.ro, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, TVR Cultural, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.