Triunghiul Bermudelor: În Ape Blestemate (6×60’)
Premiera miercuri, 1 martie, de la ora 22:00 (parte din Iarna Misterelor)

Triunghiul Bermudelor este cea mai infamă zonă din Oceanul Atlantic, evocând teamă și o fascinație nesfârșită. Delimitate de Florida, Bermuda și Puerto Rico, aceste ape au înghițit nenumărate nave și avioane și echipajele acestora, unele dispărând fără urmă. În 1945, cinci avioane ale marinei americane au dispărut în aceeași noapte, împreună cu un avion de căutare și salvare trimis să le găsească. Nicio epavă nu a fost găsită vreodată. Reporterii au scos la iveală relatări despre alte avioane și nave dispărute, iar poveștile despre fenomene ciudate datează încă din timpul călătoriilor lui Columb. Acum, o echipă de elită investighează Triunghiul Bermudelor cu ajutorul unei arme secrete – o hartă, elaborată de zeci de ani, care marchează locația epavelor și anomaliilor submarine neidentificate.

În cadrul emisiunii a avut loc și un moment istoric: o echipă de scafandri, care explora fundul oceanului în largul largul coastei statului american Florida, a descoperit un fragment din naveta spațială Challenger, care a explodat la scurt timp după lansare, în 1986.

Scafandrii căutau epava unei aeronave din cel de-al Doilea Război Mondial care a dispărut fără urmă pe 5 decembrie 1945, în timp ce plecase în căutarea a cinci bombardiere ale Marinei SUA care au dispărut în aceeași zi.

Fragmentul din naveta spațială este foarte bine conservat, fiind unul dintre cele mai mari descoperite după această tragedie care a marcat istoria programului spațial american, a precizat NASA.

Pe 28 ianuarie 1986, naveta Challenger a explodat la 73 de secunde după decolarea de la Centrul spațial Kennedy din Florida, provocând moartea celor şapte membri ai echipajului. NASA a recuperat doar jumătate din resturile navetei spațiale Challenger.

 

 

Cum explici asta? Sezonul 3 (6×60’)

Premiera miercuri, 15 februarie, de la ora 21:00 (Parte din Iarna Misterelor)

 

Seria investigativă revine la HISTORY Channel pentru un nou sezon în care sunt analizate dovezi despre cele mai misterioase fenomene și creaturi inexplicabile. Un dinozarur misterios în Congo, structuri extraterestre pe un asteroid, Yeti, conspirații. Dovezile sunt pretutindeni, dar veridicitatea lor este de multe ori una dubioasă.

 

Alături de gazda emisiunii, jurnalistul veteran Tony Harris, pornim în căutarea răspunsurilor, nu luăm nimic de-a gata și examinăm cu atenție fiecare detaliu. Căutăm sursa, de multe ori anonimă, a acestor înregistrărilor, demascăm falsurile și scoate în evidență dovezile credibile.

 

 

Așii Amanetului | Sezon nou

Premiera duminică, 19 februarie, de la ora 12:00

 

 

Așii Amanetului se întorc! Cu mult înainte de bănci și bancomate, au existat magazinele de amanet. Amanetul a fost prima formă a creditului de nevoi personale din Statele Unite până în anii ‘50, iar în zilele noastre, aceste magazine de amanet încă ajută oamenii să se întâlnească.

 

„Așii Amanetului” vă vor purta în lumea plina de culoare a afacerilor de amanet. La magazinul Gold & Silver Pawn Shop de la marginea orașului Las Vegas, trei generații ale familiei Harrison conduc la comun afacerea.

 

Cele 10 noi episoade vor aduce în prim-plan descoperiri ale unor articole cu valoare istorică, dar și momente autentice din viața celor trei bărbați supranumiți „Așii Amanetului”, respectiv tatăl Rick, fiul Corey și prietenul din copilărie Chumlee, care conduc împreună magazinul de amanet Gold & Silver, de la marginea orașului Las Vegas.

 

 

 

 

Arme Născute din Foc: Gladiatorii la Forjă (5×60’)
Premiera joi, 23 februarie, de la ora 20:00

În acest sezon-eveniment de cinci episoade, scena emisiunii-concurs „Arme Născute din Foc” este transformată este transformată într-o arenă a gladiatorilor pentru o competiție epică, cum nu s-a mai întâmplat până acum. În bătălia de deschidere, doi fierari trebuie să făurească un Falx feroce din epoca romană, dar numai unul dintre ei va ieși învingător în urma testelor. Apoi, fierarul câștigător se va confrunta cu un nou adversar pentru a avea șansa de a câștiga și mai mulți bani, inclusiv oportunitatea de a câștiga cel mai mare premiu acordat vreodată în cadrul competiției „Arme Născute din Foc”: 75.000 de dolari. Cine va deveni primul Gladiator al Forjei?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.