Seria documentară în patru părți, regizată de Chris Smith („100 Foot Wave”), prezintă numeroasele aventuri în afaceri ale celebrului antreprenor Richard Branson. Primul episod din cele patru este disponibil pe HBO Max, urmând ca restul de episoade să fie difuzate, pe rând, în fiecare vineri.

Înainte de a face posibil un zbor istoric, fiind primul pasager ce ajunge în spațiu cu propria navă, în iulie 2021, antreprenorul miliardar Richard Branson poartă o conversație cu apreciatul regizor Chris Smith despre riscul la care se expune.
În această serie documentară, Smith ne poartă într-o călătorie amplă și intimă de-a lungul a 70 de ani, începând cu copilăria lui Branson, fiul rătăcitor al unei mame energice și severe din Marea Britanie, și continuând cu îndrăzneala lui extremă care l-a ajutat să își extindă afacerile și să își promoveze brandurile, explorând pe parcursul celor patru episoade pofta insațiabilă pentru aventuri cu mize mari, culminând cu lansarea zborului spațial comercial.

Îmbinând informații intime de la membrii familiei, asociați de afaceri și jurnaliștii, cu decenii de filmări de arhivă și personale, BRANSON dezvăluie omul din spatele numeroaselor afaceri de succes și aventuri.

#101 „Words and Music”/ „Cuvinte și muzică”

Cu 16 zile înainte să zboare în spațiu, antreprenorul Richard Branson reflectă asupra primilor săi ani și influența pe care a avut-o mama sa. Ca adolescent dislexic, Branson a părăsit școala pentru a crea revista numită Student, care a dus la o afacere cu discuri disponibile la comandă prin corespondență și, în cele din urmă, la crearea Virgin Records și a magazinelor Virgin.

#102 „Atlantic”

În anii 1980, pe măsură ce Virgin Records devine un succes, Branson începe să exploreze întregul potențial al brandului, care în cele din urmă a condus la lansarea Virgin Atlantic. Pentru a atrage atenția presei asupra noii sale companii aeriene, Branson încearcă o serie de cascadorii periculoase, inclusiv doborârea recordului de viteză transatlantic cu barca și un balon care sfidează moartea.

#103 „Fight or Flight” / „Ceartă sau zbor”

În ciuda unui început nesigur, Virgin Atlantic are câștig de cauză într-un proces de defăimare intentat împotriva rivalei British Airways. Urmărind ambiții și mai mari, Branson anunță planurile sale de a dezvolta o companie de zboruri spațiale comerciale, Virgin Galactic, dând startul unei aventuri ce se întinde pe parcursul un deceniu.

#104 „Space”/ „Spațiu”

În perioada premergătoare primului zbor de pasageri al Virgin Galactic din iulie 2021, istoria anevoioasă a companiei este examinată atent – de la conceperea sa și zborurile de testare până la o licitație controversată pentru obținerea unui sprijin guvernamental în perioada pandemiei. După aproape două decenii de cercetări, teste și eșecuri, Branson e de neclintit și se îndreaptă spre spațiu.

BRANSON este regizat de Chris Smith, iar Kate Noble este producător executiv. Nancy Abraham și Lisa Heller sunt producători executivi HBO, iar Tina Nguyen producător senior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.